Pinterest

Sült rizs fagyasztott spenótlevelekkel

Az élet nem csak tésztából áll, ott van a méltatlanul elfeledett rizs! A sült rizs akár maradékokból is elkészíthető. Fagyasztott spenóttal és egy kis szójaszósszal 5 perc alatt elkészül az isteni fogás vagy köret.

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
500 g basmati rizs

1 csomag Bonduelle fagyasztott spenót

2 fej mogyoróhagyma

1 gerezd fokhagyma

2 ek. olaj

4 ek. szójaszósz

1 citrom leve és héja

2 ek. szezámmag
hozzávalók 4 személyre
500 g basmati rizs

1 csomag Bonduelle fagyasztott spenót

2 fej mogyoróhagyma

1 gerezd fokhagyma

2 ek. olaj

4 ek. szójaszósz

1 citrom leve és héja

2 ek. szezámmag

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Leveles SpenótFagyasztott Leveles Spenót
  1. lépés 1
    Hámozzunk meg és aprítsunk fel 2 fej mogyoróhagymát és 1 gerezd fokhagymát. Melegítsünk fel 2 ek olajat egy nagyobb serpenyőben. Pirítsuk meg a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Adjunk hozzá 1 csomag Bonduelle fagyasztott spenótot, és további 5 percig pirítsuk a keveréket, amíg a spenót össze nem esik.
  2. lépés 2
    Adjunk hozzá 500 g főtt, kihűlt basmati rizst. Alaposan keverjük össze, és hagyjuk 2-3 percig melegedni. Majd adjunk hozzá 4 ek szóját, 1 kezeletlen citrom levét és héját, valamint 2 ek szezámmagot. Pároljuk 2-3 percig.
  3. lépés 3
    Tálaljuk tükörtojással vagy akár anélkül!
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Spenótos kosárkák

    Spenótos kosárkák

    Spenót, tojás és szendvics kenyér. Semmi másra nem lesz szükségünk a szupergyors, spenótos kosárkák elkészítéséhez, melyek izgalmas előételként szolgálhatnak egy pikniken vagy vasárnapi brunchon.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Spenóttal és gorgonzolával töltött burgonya

    Spenóttal és gorgonzolával töltött burgonya

    Mindannyian IMÁDJUK A BURGONYÁT, ami még finomabb spenóttal és gorgonzolával töltve! Ideális húsmentes vacsora, mégis 100%-ig finom. Az élet nem csak a sült krumpliról és krumplipüréről szól!

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Spenótos-gombás galette

    Spenótos-gombás galette

    A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Viszonylag könnyen hordozható, de mivel langyosan vagy forrón érdemes elfogyasztani, főleg vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy brunchokhoz ajánljuk.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET