Spenóttal és gorgonzolával töltött burgonya
Mindannyian IMÁDJUK A BURGONYÁT, ami még finomabb spenóttal és gorgonzolával töltve! Ideális húsmentes vacsora, mégis 100%-ig finom. Az élet nem csak a sült krumpliról és krumplipüréről szól!
Könnyű
4 személy
90 perc
75 perc
Hozzávalók
4 személyre
4 nagyobb lisztes burgonya
120 g tejszín
200 g gorgonzola vagy egyéb kéksajt
30 g vaj
200 g Bonduelle fagyasztott spenót
só, bors
120 g tejszín
200 g gorgonzola vagy egyéb kéksajt
30 g vaj
200 g Bonduelle fagyasztott spenót
só, bors
hozzávalók 4 személyre
4 nagyobb lisztes burgonya
120 g tejszín
200 g gorgonzola vagy egyéb kéksajt
30 g vaj
200 g Bonduelle fagyasztott spenót
só, bors
120 g tejszín
200 g gorgonzola vagy egyéb kéksajt
30 g vaj
200 g Bonduelle fagyasztott spenót
só, bors
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Egy kefével mossuk meg a burgonyákat. Villával szurkáljuk meg, helyezzük őket a tepsire, majd 1 órát süssük, amíg megpuhulnak.
- lépés 2Vágjuk ketté őket hosszában, anélkül, hogy a héjukat megsértenénk és kanalazzuk ki a közepét.
- lépés 3Törjük össze a burgonyapépet a tejszínnel és a gorgonzolával. Sózzuk, borsozzuk a keveréket.
- lépés 4Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a spenótot, némi sót és borsot. Addig pároljuk, amíg teljesen fel nem olvad. Végül csöpögtessük le és ha kihűlt, vágjuk fel kisebb darabokra.
- lépés 5Adjuk hozzá a spenótot a burgonyapüréhez és keverjük össze. Kanalazzuk a keveréket a kivájt burgonyahéjakba.
- lépés 6Tegyük őket a sütőbe 15 percre, amíg a tetejük aranybarna nem lesz. Zöldsalátával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Spenótos-gombás galette
A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Viszonylag könnyen hordozható, de mivel langyosan vagy forrón érdemes elfogyasztani, főleg vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy brunchokhoz ajánljuk.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Spenótos kosárkák
Spenót, tojás és szendvics kenyér. Semmi másra nem lesz szükségünk a szupergyors, spenótos kosárkák elkészítéséhez, melyek izgalmas előételként szolgálhatnak egy pikniken vagy vasárnapi brunchon.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Sült rizs fagyasztott spenótlevelekkel
Az élet nem csak tésztából áll, ott van a méltatlanul elfeledett rizs! A sült rizs akár maradékokból is elkészíthető. Fagyasztott spenóttal és egy kis szójaszósszal 5 perc alatt elkészül az isteni fogás vagy köret.
Fedezze fel ezt is...
















