Pinterest

Spenóttal és gorgonzolával töltött burgonya

Mindannyian IMÁDJUK A BURGONYÁT, ami még finomabb spenóttal és gorgonzolával töltve! Ideális húsmentes vacsora, mégis 100%-ig finom. Az élet nem csak a sült krumpliról és krumplipüréről szól!
Hozzávalók
4 személyre
4 nagyobb lisztes burgonya

120 g tejszín

200 g gorgonzola vagy egyéb kéksajt

30 g vaj

200 g Bonduelle fagyasztott spenót

só, bors
hozzávalók 4 személyre
4 nagyobb lisztes burgonya

120 g tejszín

200 g gorgonzola vagy egyéb kéksajt

30 g vaj

200 g Bonduelle fagyasztott spenót

só, bors

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Leveles SpenótFagyasztott Leveles Spenót
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Egy kefével mossuk meg a burgonyákat. Villával szurkáljuk meg, helyezzük őket a tepsire, majd 1 órát süssük, amíg megpuhulnak.
  2. lépés 2
    Vágjuk ketté őket hosszában, anélkül, hogy a héjukat megsértenénk és kanalazzuk ki a közepét.
  3. lépés 3
    Törjük össze a burgonyapépet a tejszínnel és a gorgonzolával. Sózzuk, borsozzuk a keveréket.
  4. lépés 4
    Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a spenótot, némi sót és borsot. Addig pároljuk, amíg teljesen fel nem olvad. Végül csöpögtessük le és ha kihűlt, vágjuk fel kisebb darabokra.
  5. lépés 5
    Adjuk hozzá a spenótot a burgonyapüréhez és keverjük össze. Kanalazzuk a keveréket a kivájt burgonyahéjakba.
  6. lépés 6
    Tegyük őket a sütőbe 15 percre, amíg a tetejük aranybarna nem lesz. Zöldsalátával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Spenótos-gombás galette

    Spenótos-gombás galette

    A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Viszonylag könnyen hordozható, de mivel langyosan vagy forrón érdemes elfogyasztani, főleg vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy brunchokhoz ajánljuk.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Spenótos kosárkák

    Spenótos kosárkák

    Spenót, tojás és szendvics kenyér. Semmi másra nem lesz szükségünk a szupergyors, spenótos kosárkák elkészítéséhez, melyek izgalmas előételként szolgálhatnak egy pikniken vagy vasárnapi brunchon.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Sült rizs fagyasztott spenótlevelekkel

    Sült rizs fagyasztott spenótlevelekkel

    Az élet nem csak tésztából áll, ott van a méltatlanul elfeledett rizs! A sült rizs akár maradékokból is elkészíthető. Fagyasztott spenóttal és egy kis szójaszósszal 5 perc alatt elkészül az isteni fogás vagy köret.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET