Spenóttal és gorgonzolával töltött burgonya
Mindannyian IMÁDJUK A BURGONYÁT, ami még finomabb spenóttal és gorgonzolával töltve! Ideális húsmentes vacsora, mégis 100%-ig finom. Az élet nem csak a sült krumpliról és krumplipüréről szól!
Könnyű
4 személy
90 perc
75 perc
Hozzávalók
4 személyre
4 nagyobb lisztes burgonya
120 g tejszín
200 g gorgonzola vagy egyéb kéksajt
30 g vaj
200 g Bonduelle fagyasztott spenót
só, bors
120 g tejszín
200 g gorgonzola vagy egyéb kéksajt
30 g vaj
200 g Bonduelle fagyasztott spenót
só, bors
hozzávalók 4 személyre
4 nagyobb lisztes burgonya
120 g tejszín
200 g gorgonzola vagy egyéb kéksajt
30 g vaj
200 g Bonduelle fagyasztott spenót
só, bors
120 g tejszín
200 g gorgonzola vagy egyéb kéksajt
30 g vaj
200 g Bonduelle fagyasztott spenót
só, bors
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Egy kefével mossuk meg a burgonyákat. Villával szurkáljuk meg, helyezzük őket a tepsire, majd 1 órát süssük, amíg megpuhulnak.
- lépés 2Vágjuk ketté őket hosszában, anélkül, hogy a héjukat megsértenénk és kanalazzuk ki a közepét.
- lépés 3Törjük össze a burgonyapépet a tejszínnel és a gorgonzolával. Sózzuk, borsozzuk a keveréket.
- lépés 4Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a spenótot, némi sót és borsot. Addig pároljuk, amíg teljesen fel nem olvad. Végül csöpögtessük le és ha kihűlt, vágjuk fel kisebb darabokra.
- lépés 5Adjuk hozzá a spenótot a burgonyapüréhez és keverjük össze. Kanalazzuk a keveréket a kivájt burgonyahéjakba.
- lépés 6Tegyük őket a sütőbe 15 percre, amíg a tetejük aranybarna nem lesz. Zöldsalátával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Spenótos-gombás galette
A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Viszonylag könnyen hordozható, de mivel langyosan vagy forrón érdemes elfogyasztani, főleg vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy brunchokhoz ajánljuk.
Spenótos kosárkák
Spenót, tojás és szendvics kenyér. Semmi másra nem lesz szükségünk a szupergyors, spenótos kosárkák elkészítéséhez, melyek izgalmas előételként szolgálhatnak egy pikniken vagy vasárnapi brunchon.
Sült rizs fagyasztott spenótlevelekkel
Az élet nem csak tésztából áll, ott van a méltatlanul elfeledett rizs! A sült rizs akár maradékokból is elkészíthető. Fagyasztott spenóttal és egy kis szójaszósszal 5 perc alatt elkészül az isteni fogás vagy köret.
Fedezze fel ezt is...