Pinterest

Ricottás-spenótos töltött cannelloni

A ricottás-spenótos töltelékkel megtöltött cannelloninak krémes, fokhagymával és szerecsendióval fűszerezett besamel mártással ágyazunk meg. A tetejére szintén besamel, illetve parmezán kerül, így sütjük készre ezt a kényeztető egytálételt.
Hozzávalók
6 személyre
250 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Leveles Spenót

500 g ricotta

3 gerezd fokhagyma

1 tojás

10 dkg parmezán

1 doboz cannelloni

650 ml tej

50 g liszt

50 g vaj



bors

szerecsendió

olívaolaj
hozzávalók 6 személyre
250 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Leveles Spenót

500 g ricotta

3 gerezd fokhagyma

1 tojás

10 dkg parmezán

1 doboz cannelloni

650 ml tej

50 g liszt

50 g vaj



bors

szerecsendió

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Leveles SpenótFagyasztott Leveles Spenót
  1. lépés 1
    Pároljuk meg a kiolvasztott spenótot egy kevés olívaolajon, reszeljünk hozzá két gerezd fokhagymát és egy kevés szerecsendiót. Kavargassuk pár percig.
  2. lépés 2
    Kanalazzuk egy tálba, adjuk hozzá a ricottát, a tojást, reszeljük bele a parmezán felét, sózzuk, borsozzuk és keverjük simára.
  3. lépés 3
    Töltsük meg a cannellonit a spenótos, ricottás töltelékkel egy kiskanál segítségével, vagy még könnyebb dolgunk lesz, ha a krémet egy uzsonnászsacskóba (vagy habzsákba) töltjük és a sarkát levágva ennek segítségével töltjük meg a tésztát.
  4. lépés 4
    Olvasszuk fel a vajat, szórjuk bele a lisztet és lassú tűzön kevergessük, ameddig felhabzik.
  5. lépés 5
    Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejet, reszeljük hozzá a másik gerezd fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és reszeljünk bele szerecsendiót. Kevergessük kb. 5 percig, ameddig besűrűsödik.
  6. lépés 6
    Kanalazzunk a besamellből egy sütőtálba, majd helyezzük el a cannellonikat.
  7. lépés 7
    Kanalazzuk rá a maradék szószt és szórjuk meg reszelt parmezánnal.
  8. lépés 8
    180 fokos sütőben süssük aranybarnára kb. 30 perc alatt.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Zöld shakshuka

    Zöld shakshuka

    A shakshuka a lecsó közel-keleti fajtája, de tavasszal zöld, spenótos változatban is elérhető. Tojással készítve teljesértékű és ízletes étel!

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Spenótos-gombás galette

    Spenótos-gombás galette

    A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Viszonylag könnyen hordozható, de mivel langyosan vagy forrón érdemes elfogyasztani, főleg vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy brunchokhoz ajánljuk.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Spenóttal és gorgonzolával töltött burgonya

    Spenóttal és gorgonzolával töltött burgonya

    Mindannyian IMÁDJUK A BURGONYÁT, ami még finomabb spenóttal és gorgonzolával töltve! Ideális húsmentes vacsora, mégis 100%-ig finom. Az élet nem csak a sült krumpliról és krumplipüréről szól!

    FEDEZZE FEL A RECEPTET