Ricottás-spenótos töltött cannelloni
A ricottás-spenótos töltelékkel megtöltött cannelloninak krémes, fokhagymával és szerecsendióval fűszerezett besamel mártással ágyazunk meg. A tetejére szintén besamel, illetve parmezán kerül, így sütjük készre ezt a kényeztető egytálételt.
Közepes nehézségű
6 személy
35 perc
30 perc
Hozzávalók
6 személyre
250 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Leveles Paraj kiolvasztva
500 g ricotta
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
10 dkg parmezán
1 doboz cannelloni
650 ml tej
50 g liszt
50 g vaj
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
500 g ricotta
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
10 dkg parmezán
1 doboz cannelloni
650 ml tej
50 g liszt
50 g vaj
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
hozzávalók 6 személyre
250 g Bonduelle Gyorsfagyasztott Leveles Paraj kiolvasztva
500 g ricotta
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
10 dkg parmezán
1 doboz cannelloni
650 ml tej
50 g liszt
50 g vaj
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
500 g ricotta
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
10 dkg parmezán
1 doboz cannelloni
650 ml tej
50 g liszt
50 g vaj
só
bors
szerecsendió
olívaolaj
- lépés 1Pároljuk meg a spenótot egy kevés olívaolajon, reszeljünk hozzá két gerezd fokhagymát és egy kevés szerecsendiót. Kavargassuk pár percig.
- lépés 2Kanalazzuk egy tálba, adjuk hozzá a ricottát, a tojást, reszeljük bele a parmezán felét, sózzuk, borsozzuk és keverjük simára.
- lépés 3Töltsük meg a cannellonit a spenótos, ricottás töltelékkel egy kiskanál segítségével, vagy még könnyebb dolgunk lesz, ha a krémet egy uzsonnászsacskóba (vagy habzsákba) töltjük és a sarkát levágva ennek segítségével töltjük meg a tésztát.
- lépés 4Olvasszuk fel a vajat, szórjuk bele a lisztet és lassú tűzön kevergessük, ameddig felhabzik.
- lépés 5Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejet, reszeljük hozzá a másik gerezd fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és reszeljünk bele szerecsendiót. Kevergessük kb. 5 percig, ameddig besűrűsödik.
- lépés 6Kanalazzunk a besamellből egy sütőtálba, majd helyezzük el a cannellonikat.
- lépés 7Kanalazzuk rá a maradék szószt és szórjuk meg reszelt parmezánnal.
- lépés 8180 fokos sütőben süssük aranybarnára kb. 30 perc alatt.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Zöld shakshuka
A shakshuka a lecsó közel-keleti fajtája, de tavasszal zöld, spenótos változatban is elérhető. Tojással készítve teljesértékű és ízletes étel!
Zöldborsós rizottó garnélával
A rizottókészítés apró trükkjeit vesszük lépésről lépésre ebben a zöldborsóval, friss spenóttal, parmezánnal, vajjal és a tetején pirított garnélarákkal készült receptben. Így még a kezdők sem ronthatják el ezt az olasz klasszikust!
Spenótos-gombás galette
A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Viszonylag könnyen hordozható, de mivel langyosan vagy forrón érdemes elfogyasztani, főleg vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy brunchokhoz ajánljuk.
Fedezze fel ezt is...