Pinterest

Karácsonyi koszorú

Akár főételként, akár aperitif mellé vagy előételként fogyasszuk, ez a spenóttal és gombával, valamint ropogós pisztáciával és áfonyával töltött koszorú korona legalább olyan finom lesz, mint amilyen szép!
Könnyű
4 személy
30 perc
45 perc

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
250 g ricotta

250 g friss vagy Bonduelle szeletelt csiperkegomba

300 g Bonduelle fagyasztott spenót vagy bébispenót

50 g pisztácia

50 g áfonya

400 g linzer tészta

1 tojássárgája

1 vöröshagyma

Só, bors
hozzávalók 4 személyre
250 g ricotta

250 g friss vagy Bonduelle szeletelt csiperkegomba

300 g Bonduelle fagyasztott spenót vagy bébispenót

50 g pisztácia

50 g áfonya

400 g linzer tészta

1 tojássárgája

1 vöröshagyma

Só, bors

Termékajánlatunk a recepthez

Szeletelt CsiperkegombaSzeletelt Csiperkegomba
  1. lépés 1
    Készítsük el a tölteléket. Aprítsunk fel 1 vöröshagymát és 300 g friss spenótot - használhatunk fagyasztott spenótot is.
  2. lépés 2
    Vékonyan felszeleteljünk 250 g csiperkegombát. Használhatunk üveges vagy konzerv Bonduelle gombát is. A hagymát és gombát pirítsuk meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá a spenótot is, sózzuk, borsozzuk meg és pároljuk 5 percig. Szükség esetén távolítsuk el a felesleges folyadékot.
  3. lépés 3
    Keverjük össze a zöldségeket 250 g ricottával, 50 g pisztáciával és 50 g áfonyával.
  4. lépés 4
    Terítsünk ki egy 400 g-os linzer tésztát. Vágjuk 7 nagyobb négyzetre. Helyezzük őket egy sütőlappal bélelt tepsire átlósan egymás mellé, úgy, hogy a szélek összeérjenek.
  5. lépés 5
    Kanalazzuk rájuk a zöldségkeveréket. Zárjuk le a négyszögeket a tészta hegyes végeinek befelé hajtásával. Kenjük meg kevéske tejben felvert tojássárgájával.
  6. lépés 6
    30 percig süssük 180° C-on. Tálaláskor kaporral díszítsük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Lazacos koulibiac

    Lazacos koulibiac

    Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy hagyományos orosz étel ihletett. Könnyen elkészíthető recept, érdemes vele számolni a karácsonyi készülődésnél.

  • Gesztenye és gomba leves leveles tésztával

    Gesztenye és gomba leves leveles tésztával

    Varázsoljuk ünnepi fogássá az egyszerű gombalevest pár szem gesztenye és aranyló tetejű leveles tészta segítségével!

  • Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsályával, gombával

    Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsályával, gombával

    Könnyű karácsonyi quiche konyhakész tésztából. Egy kis salátával egyszerű, az alapanyagoktól mégis ünnepi fogás a karácsonyi asztalra.