Karácsonyi koszorú
Akár főételként, akár aperitif mellé vagy előételként fogyasszuk, ez a spenóttal és gombával, valamint ropogós pisztáciával és áfonyával töltött koszorú korona legalább olyan finom lesz, mint amilyen szép!
Könnyű
4 személy
30 perc
45 perc
Hozzávalók








Hozzávalók
4 személyre
250 g ricotta
250 g friss vagy Bonduelle szeletelt csiperkegomba
300 g Bonduelle fagyasztott spenót vagy bébispenót
50 g pisztácia
50 g áfonya
400 g linzer tészta
1 tojássárgája
1 vöröshagyma
Só, bors
250 g friss vagy Bonduelle szeletelt csiperkegomba
300 g Bonduelle fagyasztott spenót vagy bébispenót
50 g pisztácia
50 g áfonya
400 g linzer tészta
1 tojássárgája
1 vöröshagyma
Só, bors
hozzávalók 4 személyre
250 g ricotta
250 g friss vagy Bonduelle szeletelt csiperkegomba
300 g Bonduelle fagyasztott spenót vagy bébispenót
50 g pisztácia
50 g áfonya
400 g linzer tészta
1 tojássárgája
1 vöröshagyma
Só, bors
250 g friss vagy Bonduelle szeletelt csiperkegomba
300 g Bonduelle fagyasztott spenót vagy bébispenót
50 g pisztácia
50 g áfonya
400 g linzer tészta
1 tojássárgája
1 vöröshagyma
Só, bors
- lépés 1Készítsük el a tölteléket. Aprítsunk fel 1 vöröshagymát és 300 g friss spenótot - használhatunk fagyasztott spenótot is.
- lépés 2Vékonyan felszeleteljünk 250 g csiperkegombát. Használhatunk üveges vagy konzerv Bonduelle gombát is. A hagymát és gombát pirítsuk meg egy serpenyőben. Adjuk hozzá a spenótot is, sózzuk, borsozzuk meg és pároljuk 5 percig. Szükség esetén távolítsuk el a felesleges folyadékot.
- lépés 3Keverjük össze a zöldségeket 250 g ricottával, 50 g pisztáciával és 50 g áfonyával.
- lépés 4Terítsünk ki egy 400 g-os linzer tésztát. Vágjuk 7 nagyobb négyzetre. Helyezzük őket egy sütőlappal bélelt tepsire átlósan egymás mellé, úgy, hogy a szélek összeérjenek.
- lépés 5Kanalazzuk rájuk a zöldségkeveréket. Zárjuk le a négyszögeket a tészta hegyes végeinek befelé hajtásával. Kenjük meg kevéske tejben felvert tojássárgájával.
- lépés 630 percig süssük 180° C-on. Tálaláskor kaporral díszítsük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Lazacos koulibiac
Az ünnepi asztalról már csak ez a lazacos, leveles tésztában készült koulibiac hiányzik, melyet egy hagyományos orosz étel ihletett. Könnyen elkészíthető recept, érdemes vele számolni a karácsonyi készülődésnél.
Gesztenye és gomba leves leveles tésztával
Varázsoljuk ünnepi fogássá az egyszerű gombalevest pár szem gesztenye és aranyló tetejű leveles tészta segítségével!
Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsályával, gombával
Könnyű karácsonyi quiche konyhakész tésztából. Egy kis salátával egyszerű, az alapanyagoktól mégis ünnepi fogás a karácsonyi asztalra.
Fedezze fel ezt is...