Sült rizs fagyasztott spenótlevelekkel
Az élet nem csak tésztából áll, ott van a méltatlanul elfeledett rizs! A sült rizs akár maradékokból is elkészíthető. Fagyasztott spenóttal és egy kis szójaszósszal 5 perc alatt elkészül az isteni fogás vagy köret.
Könnyű
4 személy
5 perc
10 perc
Hozzávalók









Hozzávalók
4 személyre
500 g basmati rizs
1 csomag Bonduelle fagyasztott spenót
2 fej mogyoróhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
4 ek. szójaszósz
1 citrom leve és héja
2 ek. szezámmag
1 csomag Bonduelle fagyasztott spenót
2 fej mogyoróhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
4 ek. szójaszósz
1 citrom leve és héja
2 ek. szezámmag
hozzávalók 4 személyre
500 g basmati rizs
1 csomag Bonduelle fagyasztott spenót
2 fej mogyoróhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
4 ek. szójaszósz
1 citrom leve és héja
2 ek. szezámmag
1 csomag Bonduelle fagyasztott spenót
2 fej mogyoróhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
4 ek. szójaszósz
1 citrom leve és héja
2 ek. szezámmag
- lépés 1Hámozzunk meg és aprítsunk fel 2 fej mogyoróhagymát és 1 gerezd fokhagymát. Melegítsünk fel 2 ek olajat egy nagyobb serpenyőben. Pirítsuk meg a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Adjunk hozzá 1 csomag Bonduelle fagyasztott spenótot, és további 5 percig pirítsuk a keveréket, amíg a spenót össze nem esik.
- lépés 2Adjunk hozzá 500 g főtt, kihűlt basmati rizst. Alaposan keverjük össze, és hagyjuk 2-3 percig melegedni. Majd adjunk hozzá 4 ek szóját, 1 kezeletlen citrom levét és héját, valamint 2 ek szezámmagot. Pároljuk 2-3 percig.
- lépés 3Tálaljuk tükörtojással vagy akár anélkül!
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Spenótos kosárkák
Spenót, tojás és szendvics kenyér. Semmi másra nem lesz szükségünk a szupergyors, spenótos kosárkák elkészítéséhez, melyek izgalmas előételként szolgálhatnak egy pikniken vagy vasárnapi brunchon.
Spenóttal és gorgonzolával töltött burgonya
Mindannyian IMÁDJUK A BURGONYÁT, ami még finomabb spenóttal és gorgonzolával töltve! Ideális húsmentes vacsora, mégis 100%-ig finom. Az élet nem csak a sült krumpliról és krumplipüréről szól!
Spenótos-gombás galette
A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Viszonylag könnyen hordozható, de mivel langyosan vagy forrón érdemes elfogyasztani, főleg vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy brunchokhoz ajánljuk.
Fedezze fel ezt is...