Spenótos csicseriborsóval töltött édesburgonya, tahinis öntettel
2 db közepes édesburgonya
1 doboz bébispenót
2 ek. tahini
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
őrölt római kömény
őrölt koriander
5 dkg pirított pisztácia
olívaolaj
só
bors
2 db közepes édesburgonya
1 doboz bébispenót
2 ek. tahini
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
őrölt római kömény
őrölt koriander
5 dkg pirított pisztácia
olívaolaj
só
bors
- lépés 1Mossuk meg az édesburgonyát és vágjuk hosszában ketté. Helyezzük egy tepsire, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg olívaolajjal, majd 200 fokon süssük kb. fél órán keresztül.
- lépés 2Ameddig sül, egy serpenyőbe öntsünk olívaolajat és tegyük bele a csicseriborsót. Kicsit pirítsuk meg, majd szórjuk meg római köménnyel és korianderrel, sózzuk, borsozzuk. Ezután dobjuk hozzá a spenótot és várjuk meg ameddig kicsit összeesik.
- lépés 3A tahinis öntethez a tahinit keverjük ki a citromlével, a lereszelt fokhagymával, sóval, borssal és egy kevés vízzel.
- lépés 4A pisztáciát vágjuk durvára.
- lépés 5Ha az édesburgonya megpuhult, vegyük ki a sütőből és egy kanállal alakítsunk ki mélyedéseket, amelybe a csicseriborsós tölteléket tesszük. Tálalásnál kanalazzunk a tetejére a tahinis öntetből és szórjuk meg pisztáciával.
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.
Spenótos-gombás galette
A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Viszonylag könnyen hordozható, de mivel langyosan vagy forrón érdemes elfogyasztani, főleg vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy brunchokhoz ajánljuk.