Pinterest

Sütőtökös répatál, kéksajtos öntettel

Ez a krémes és gazdag sütőtökös fogás garantáltan felmelegít minket egy hideg őszi estén. Tökéletes vega egytálétel kéksajtos öntettel a tetején.
Hozzávalók
4 személyre
1 Bonduelle bébirépa

1 kisebb sütőtök

3-5 dkg vaj

3-4 gerezd fokhagyma

magkeverék (tökmag, napraforgó, goji, fenyőmag)

10 dkg kéksajt
hozzávalók 4 személyre
1 Bonduelle bébirépa

1 kisebb sütőtök

3-5 dkg vaj

3-4 gerezd fokhagyma

magkeverék (tökmag, napraforgó, goji, fenyőmag)

10 dkg kéksajt
  1. lépés 1
    Kettévágunk egy kisebb sütőtököt, kikaparjuk a magházát. Kis mélyedéseibe 1-1 mogyorónyi vajat és pár gerezdnyi préselt fokhagymát teszünk. Megsózzuk. 200 C-os előmelegített sütőben, kb 40-50 perc alatt puhára sütjük.
  2. lépés 2
    A sütési idő vége felé 1 tk. vajon lepirítjuk a leszűrt répácskákat, megszórjuk a magkeverékkel, a reszelt fokhagymával, picit sózzuk,- nem kell sok, mert a sajtszósz erős fűszerezésű - hozzáadunk 1 tk. mézet és tovább pirítjuk őket.
  3. lépés 3
    A kivett sütőtököt tálként alkalmazzuk, és belehalmozzuk a répás egyveleget. A kéksajtot felolvasztjuk (legegyszerűbb módon mikróban, 1 perc alatt), majd rácsorgatjuk a zöldségtálra.