Pinterest

Wellington bélszín vajas-mézes bébirépával

Elegáns recept azokra az alkalmakra, amikor igazán ki akarunk tenni magunkért. Fehérpecsenyéből vagy sertésszűzből is elkészíthető ez a fogás, amely rendkívül jól mutat az ünnepi asztalon.
Hozzávalók
4 személyre
50 dkg bélszín (vagy takarékosabb megoldásként: fehérpecsenye vagy sertésszűz)

2 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek

10 dkg pármai sonka

1 ek. angol vagy dijoni mustár

1 marék dió

1 kis vöröshagyma

1 csomag levelestészta

kakukkfű



bors

olaj

- Körethez:

1 doboz Bonduelle bébirépa

1 ek vaj

1-2 ek méz

kakukkfű

hozzávalók 4 személyre
50 dkg bélszín (vagy takarékosabb megoldásként: fehérpecsenye vagy sertésszűz)

2 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek

10 dkg pármai sonka

1 ek. angol vagy dijoni mustár

1 marék dió

1 kis vöröshagyma

1 csomag levelestészta

kakukkfű



bors

olaj

- Körethez:

1 doboz Bonduelle bébirépa

1 ek vaj

1-2 ek méz

kakukkfű

Termékajánlatunk a recepthez

BébirépaBébirépa
  1. lépés 1
    A húst fél órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből, majd hártyázzuk le és sózzuk, borsozzuk.
  2. lépés 2
    Egy serpenyőben nagy hőfokon olajat hevítünk és a hús minden oldalát körbepirítjuk, a két végét is. Tegyük félre és még melegen kenjük át a mustárral.
  3. lépés 3
    A diót dobjuk egy késes aprítóba és daráljuk durvára. Picit pirítsuk elő a szárazra törölt serpenyőben, erre dobjuk az apróra vágott hagymát majd az aprítógépben ledarált gombát is. Kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük. A pép akkor kész, ha a víztartalma elpárolgott és a gomba kezd már egy kicsit pirulni.
  4. lépés 4
    Terítsünk ki egy darab folpackot és erre helyezzük a sonkaszeleteket, úgy, hogy fedésben legyenek és a bélszín hosszán lógjanak túl kb. 3 centivel.
  5. lépés 5
    A sonkára kenjük a gombapépet, aminek a közepére helyezzük a húst.
  6. lépés 6
    Hajtsuk szorosan a sonkát a húsra a folpack felemelésével és göngyölgessük végig a húst majd tekerjük szorosra a végeket, és tegyük a bélszínt a fagyasztóba 15 percre.
  7. lépés 7
    Ugyanígy vágjunk folpackot és terítsük ki rá a levelestésztát. A húst a tészta közepére helyezzük és az előző módon feltekerjük. A tésztavégek fedjék egymást pár centire és jól nyomkodjuk össze a találkozási pontokat (a felesleges tésztát vágjuk le).
  8. lépés 8
    Egy tojással kenjük meg a tetejét és süssük előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig. Legalább 10 percig pihentessük a tálalás előtt. Ezalatt készítsük el a köretet: melegítsük össze egy serpenyőben a vajat és a mézet, morzsoljuk bele a kakukkfűvet. Tegyük bele a lecsöpögtetett bébirépát, sózzuk, majd addig süssük-melegítsük, amíg szépen bevonja a mézes keverék a répákat.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Sütőtökös répatál, kéksajtos öntettel

    Sütőtökös répatál, kéksajtos öntettel

    Ez a krémes és gazdag sütőtökös fogás garantáltan felmelegít minket egy hideg őszi estén. Tökéletes vega egytálétel kéksajtos öntettel a tetején.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Spenótos-gombás galette

    Spenótos-gombás galette

    A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Viszonylag könnyen hordozható, de mivel langyosan vagy forrón érdemes elfogyasztani, főleg vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy brunchokhoz ajánljuk.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Burgonyás-gombás pite

    Burgonyás-gombás pite

    A klasszikus pite sós és zöldséges újragondolása. Hidegen és melegen is fogyasztható, finom és illatos burgonyás-gombás pite, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET