lépés 1
A húst fél órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből, majd hártyázzuk le és sózzuk, borsozzuk.
lépés 2
Egy serpenyőben nagy hőfokon olajat hevítünk és a hús minden oldalát körbepirítjuk, a két végét is. Tegyük félre és még melegen kenjük át a mustárral.
lépés 3
A diót dobjuk egy késes aprítóba és daráljuk durvára. Picit pirítsuk elő a szárazra törölt serpenyőben, erre dobjuk az apróra vágott hagymát majd az aprítógépben ledarált gombát is. Kakukkfűvel, sóval és borssal fűszerezzük. A pép akkor kész, ha a víztartalma elpárolgott és a gomba kezd már egy kicsit pirulni.
lépés 4
Terítsünk ki egy darab folpackot és erre helyezzük a sonkaszeleteket, úgy, hogy fedésben legyenek és a bélszín hosszán lógjanak túl kb. 3 centivel.
lépés 5
A sonkára kenjük a gombapépet, aminek a közepére helyezzük a húst.
lépés 6
Hajtsuk szorosan a sonkát a húsra a folpack felemelésével és göngyölgessük végig a húst majd tekerjük szorosra a végeket, és tegyük a bélszínt a fagyasztóba 15 percre.
lépés 7
Ugyanígy vágjunk folpackot és terítsük ki rá a levelestésztát. A húst a tészta közepére helyezzük és az előző módon feltekerjük. A tésztavégek fedjék egymást pár centire és jól nyomkodjuk össze a találkozási pontokat (a felesleges tésztát vágjuk le).
lépés 8
Egy tojással kenjük meg a tetejét és süssük előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig. Legalább 10 percig pihentessük a tálalás előtt. Ezalatt készítsük el a köretet: melegítsük össze egy serpenyőben a vajat és a mézet, morzsoljuk bele a kakukkfűvet. Tegyük bele a lecsöpögtetett bébirépát, sózzuk, majd addig süssük-melegítsük, amíg szépen bevonja a mézes keverék a répákat.