Sült karfiolos-csicseriborsós saláta
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 kisebb lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
fél gránátalma
negyed citrom leve
1,5 dl görög joghurt
1 kis marék fenyőmag
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 kisebb lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
fél gránátalma
negyed citrom leve
1,5 dl görög joghurt
1 kis marék fenyőmag
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
- lépés 1A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A csicseriborsóról konyhai papírtörlővel kissé itassuk le a nedvességet, majd szórjuk egy tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és süssük 10 percig, vagy amíg egy kis színt kap. Ha kész, kanalazzuk át egy tányérra.
- lépés 2A sütés ideje alatt szedjük ki a gránátalma magjait, majd keverjük ki az öntetet: reszeljük a fokhagymát a joghurthoz, facsarjuk hozzá a citrom levét és sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze.
- lépés 3A csicseriborsó után a Bonduelle karfiolos zöldségkeveréket szórjuk a tepsibe, szintén locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és süssük 10 percig, vagy amíg a karfiol egy kissé megpirul.
- lépés 4Eközben vágjuk félbe a lilahagymát és szeleteljük fel vékonyan, illetve a fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsuk meg pár perc alatt, ameddig egy pici színt kap.
- lépés 5A saláta összeállítása következik: a sült zöldségkeveréket kanalazzuk át egy salátás tálba és öntsük hozzá a csicseriborsót. Adjuk hozzá a lilahagymát és a gránátalma magokat, majd óvatosan forgassuk össze.
- lépés 6Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemmel, a pirított fenyőmaggal és locsoljuk meg a joghurtos öntettel, illetve egy kevés olívaolajjal.
Karfiolos zöldségfasírt narancsos lilakáposzta salátával
Karfiolos zöldségfasírt recept friss, vitamindús, roppanós lilakáposzta salátával, amit naranccsal, répacsíkokkal és aszalt vörösáfonyával tehetünk még kiegyensúlyozottabbá. Igazi téli fogás, amely mégis könnyű és egészséges.
Sütőben sült extra sajtos makaróni
A megszokott sajtos makaróni recept egy kis csavarral, zöldségekkel felturbózva. A zöldségkeverékből készült krémet sajtos besamel mártás teszi még krémesebbé. A gyerekek imádni fogják és fel sem fog tűnni nekik, hogy zöldségek is rejtőznek benne.
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.