Pinterest

Sült karfiolos-csicseriborsós saláta

Ropogós sült karfiolos és csicseriborsós saláta krémes joghurttal és friss gránátalmával. Izgalmas és színes fogás vacsorapartyra, ha valamilyen különlegességgel lepnénk meg a vendégeket.
Közepes nehézségű
4 személy
25 perc
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle karfiolos krémleves zöldségkeverék

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 kisebb lilahagyma

1 gerezd fokhagyma

fél gránátalma

negyed citrom leve

1,5 dl görög joghurt

1 kis marék fenyőmag

1 csokor petrezselyem



bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle karfiolos krémleves zöldségkeverék

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 kisebb lilahagyma

1 gerezd fokhagyma

fél gránátalma

negyed citrom leve

1,5 dl görög joghurt

1 kis marék fenyőmag

1 csokor petrezselyem



bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur CsicseriborsóVapeur Csicseriborsó
  1. lépés 1
    A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A csicseriborsóról konyhai papírtörlővel kissé itassuk le a nedvességet, majd szórjuk egy tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és süssük 10 percig, vagy amíg egy kis színt kap. Ha kész, kanalazzuk át egy tányérra.
  2. lépés 2
    A sütés ideje alatt szedjük ki a gránátalma magjait, majd keverjük ki az öntetet: reszeljük a fokhagymát a joghurthoz, facsarjuk hozzá a citrom levét és sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze.
  3. lépés 3
    A csicseriborsó után a Bonduelle karfiolos zöldségkeveréket szórjuk a tepsibe, szintén locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és süssük 10 percig, vagy amíg a karfiol egy kissé megpirul.
  4. lépés 4
    Eközben vágjuk félbe a lilahagymát és szeleteljük fel vékonyan, illetve a fenyőmagot száraz serpenyőben pirítsuk meg pár perc alatt, ameddig egy pici színt kap.
  5. lépés 5
    A saláta összeállítása következik: a sült zöldségkeveréket kanalazzuk át egy salátás tálba és öntsük hozzá a csicseriborsót. Adjuk hozzá a lilahagymát és a gránátalma magokat, majd óvatosan forgassuk össze.
  6. lépés 6
    Tálaláskor szórjuk meg vágott petrezselyemmel, a pirított fenyőmaggal és locsoljuk meg a joghurtos öntettel, illetve egy kevés olívaolajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Karfiolos zöldségfasírt narancsos lilakáposzta salátával

    Karfiolos zöldségfasírt narancsos lilakáposzta salátával

    Karfiolos zöldségfasírt recept friss, vitamindús, roppanós lilakáposzta salátával, amit naranccsal, répacsíkokkal és aszalt vörösáfonyával tehetünk még kiegyensúlyozottabbá. Igazi téli fogás, amely mégis könnyű és egészséges.

  • Sütőben sült extra sajtos makaróni

    Sütőben sült extra sajtos makaróni

    A megszokott sajtos makaróni recept egy kis csavarral, zöldségekkel felturbózva. A zöldségkeverékből készült krémet sajtos besamel mártás teszi még krémesebbé. A gyerekek imádni fogják és fel sem fog tűnni nekik, hogy zöldségek is rejtőznek benne.

  • Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével

    Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével

    Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.