Sütőben sült extra sajtos makaróni
A megszokott sajtos makaróni recept egy kis csavarral, zöldségekkel felturbózva. A zöldségkeverékből készült krémet sajtos besamel mártás teszi még krémesebbé. A gyerekek imádni fogják és fel sem fog tűnni nekik, hogy zöldségek is rejtőznek benne.
Közepes nehézségű
6 személy
40 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék
400 g makaróni / szarvacska tészta
7 dkg parmezán + 3 dkg a tetejére
15 dkg cheddar + 5 dkg a tetejére
½ l tej + 0,5 dl a zöldségkeverékhez
5 dkg vaj + egy kevés a zöldségek párolásához
4 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
400 g makaróni / szarvacska tészta
7 dkg parmezán + 3 dkg a tetejére
15 dkg cheddar + 5 dkg a tetejére
½ l tej + 0,5 dl a zöldségkeverékhez
5 dkg vaj + egy kevés a zöldségek párolásához
4 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
hozzávalók 6 személyre
1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék
400 g makaróni / szarvacska tészta
7 dkg parmezán + 3 dkg a tetejére
15 dkg cheddar + 5 dkg a tetejére
½ l tej + 0,5 dl a zöldségkeverékhez
5 dkg vaj + egy kevés a zöldségek párolásához
4 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
400 g makaróni / szarvacska tészta
7 dkg parmezán + 3 dkg a tetejére
15 dkg cheddar + 5 dkg a tetejére
½ l tej + 0,5 dl a zöldségkeverékhez
5 dkg vaj + egy kevés a zöldségek párolásához
4 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
só
bors
szerecsendió
- lépés 1A tésztát tegyük fel főni sós forrásban lévő vízben.
- lépés 2Olvasszunk egy kevés vajat és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a Bonduelle Karfiolos krémleves keveréket is, sózzuk, borsozzuk és pár percig pároljuk, majd pürésítsük a 0,5 dl tejjel.
- lépés 3Olvasszunk meg 5 dkg vajat, adjuk hozzá a lisztet és keverjük jól el. A tejet több részletben folyamatos kevergetés mellett adagoljuk. Ha az összes tej elfogyott és krémes a mártás, várjuk meg, ameddig elkezd bugyogni, majd vegyük le a tűzről.
- lépés 4Reszeljük bele a kétféle sajtot, sózzuk és borsozzuk, reszeljünk hozzá szerecsendiót. Keverjük át alaposan, hogy a sajtok beleolvadjanak a mártásba, majd adjuk hozzá a karfiolos pürét is.
- lépés 5Öntsük a tésztát egy sütőtálba és adjuk hozzá a besamelles mártást, majd keverjük jól össze és végül szórjuk meg a maradék parmezánnal és cheddarral.
- lépés 6200 fokos sütőben süssük aranybarnára.
Fedezze fel ezt is...











