Karfiolos zöldségfasírt narancsos lilakáposzta salátával
1 tojás
1 nagy csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
½ tk. őrölt római kömény
½ tk. őrölt koriander
kb. 4 ek. zsemlemorzsa
1 kisebb lilakáposzta fele
1 kicsi lilahagyma
2 db répa
1 marék aszalt vörösáfonya
2 narancs
3 ek. hántolt napraforgómag
olívaolaj
napraforgó olaj
só
bors
1 tojás
1 nagy csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
½ tk. őrölt római kömény
½ tk. őrölt koriander
kb. 4 ek. zsemlemorzsa
1 kisebb lilakáposzta fele
1 kicsi lilahagyma
2 db répa
1 marék aszalt vörösáfonya
2 narancs
3 ek. hántolt napraforgómag
olívaolaj
napraforgó olaj
só
bors
- lépés 1A salátához vágjuk a lilakáposztát vékony csíkokra, a lilahagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel vékonyan, a répát pedig zöldséghámozóval gyaluljuk szalagokra.
- lépés 2Filézzük ki az egyik narancsot (egy kis éles késsel vágjuk le óvatosan körben a narancs héját, úgy hogy a fehér részt is eltávolítjuk, így hozzáférve a narancshúshoz – majd a hártyák közül vágjuk ki a gerezdeket), vágjuk fel a petrezselyem felét is, majd adjuk a zöldségekhez. Keverjük bele a vörösáfonyát is.
- lépés 3Facsarjuk ki a másik narancs levét és kevergetés mellett öntsünk hozzá olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk a dresszinget, majd öntsük a salátára.
- lépés 4Adjuk forrásban lévő sós vízhez a Bonduelle Karfiolos Krémleves Zöldségkeveréket és főzzük 5 percig. Szűrjük le, rázogassuk egy kicsit a szűrőben, hogy minél kevesebb víz maradjon rajta.
- lépés 5Villával törjük össze (vagy aprítsuk össze késes aprítóban), majd reszeljük hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a fűszereket, a megmaradt petrezselymet apróra vágva és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 6Adjuk hozzá a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható legyen.
- lépés 7Formázzunk lapos lepénykéket a masszából és forró olajban süssük készre.
- lépés 8Tálaláskor szórjunk a hántolt napraforgómagból a színpompás salátára és kínáljuk hozzá a karfiolos ropogósokat.
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével
Gyönyörű színű saláta recept a különleges ízek kedvelőinek! Kurkumás-currys sült karfiolrózsák lencsével, quinoával, tahinis-citromos öntettel, petrezselyemmel és gyorsan savanyított lilahagymával. Önálló fogásként is megállja a helyét.
Szalámis-mozzarellás karfiolrizs pizza
A pizza izgalmas és gluténmentes változata, amit érdemes kipróbálni! A sütőben elősütött karfiolpizza-alapra hagyományos feltétek kerülnek: fokhagymás-olívaolajos-oregánós pizzaszósz, mozzarella, csípős szalámi és tálalásnál friss bazsalikom. Lepjük meg a recepttel családunkat vagy barátainkat!