Pinterest

Rizstészta saláta csirkével és kukoricával

Izgalmas ízeivel hidegen is remek fogás: a rizsecetes, szezámolajos, chilis, gyömbéres, korianderes öntet fogja össze a gyufaszálra vágott uborka és répa, illetve a kukorica és a maradék sült csirkemell ízeit. Friss, ropogós, egészséges, de teljesértékű recept, amitől garantáltan nem nehezedünk el a munkahelyünkön.
Könnyű
2 személy
25 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 kis doboz Bonduelle Gold csemegekukorica (170 g)

100 g vékony rizstészta (sima vagy teljes kiőrlésű)

20 dkg maradék sült csirkehús

2 cm gyömbér

½ uborka

1 répa

½ chili

2 újhagyma zöldje

1 csokor koriander

5 dkg földimogyoró

3 ek rizsecet

2 ek pirított szezámolaj

2 ek szójaszósz
hozzávalók 2 személyre
1 kis doboz Bonduelle Gold csemegekukorica (170 g)

100 g vékony rizstészta (sima vagy teljes kiőrlésű)

20 dkg maradék sült csirkehús

2 cm gyömbér

½ uborka

1 répa

½ chili

2 újhagyma zöldje

1 csokor koriander

5 dkg földimogyoró

3 ek rizsecet

2 ek pirított szezámolaj

2 ek szójaszósz

Termékajánlatunk a recepthez

Gold CsemegekukoricaGold Csemegekukorica
  1. lépés 1
    Áztassuk be a rizstésztát 10 percre langyos vízbe.
  2. lépés 2
    Vágjuk fel az uborkát hosszában, kaparjuk ki egy kiskanállal a magjait, majd vágjuk félkarikára. A répát zöldséghámozóval vágjuk vékony csíkokra, a csirkét tépkedjük falatnyi darabokra.
  3. lépés 3
    Keverjük ki a rizsecetet a szezámolajjal, a szójaszósszal, majd reszeljük hozzá a gyömbért és adjuk hozzá az apróra vágott chilit.
  4. lépés 4
    A tésztát áztatás után főzzük kb. 5 percig forrásban lévő vízben.
  5. lépés 5
    Keverjük össze a Bonduelle Gold csemegekukoricát a tésztával, uborkával és répával, majd öntsük rá a dresszinget.
  6. lépés 6
    Tálaláskor szórjuk meg durvára vágott mogyoróval, karikára vágott újhagyma zöldjével és friss korianderrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Kukoricás tésztasaláta

    Kukoricás tésztasaláta

    Könnyű és színes nyári tésztasaláta Bonduelle Gold kukoricával, feta sajttal, friss zöldségekkel és zöldfűszerekkel. Tökéletes választás gyors ebédre vagy vacsorára. Próbáld ki ezt az egészséges, mediterrán hangulatú receptet!

  • Poke bowl kukoricával

    Poke bowl kukoricával

    Színes, friss és egészséges recept. A kókusztejben főzött rizs alapú poke bowl-ba éppen csak átsütött lazackockák, édes csemegekukorica, uborka, retek és mangó kockák kerülnek, így válik teljesértékű és ízletes tavaszi fogássá.

  • Rizses Good Lunch avokádós salátával

    Rizses Good Lunch avokádós salátával

    Készételből finom saláta több főre? Csak egészítsük ki a Good Lunch Rizs és Vörösbab egytálételt friss alapanyagokkal. Avokádó, kukorica, lilahagyma, koktélparadicsom, pekándió, lilakáposzta és répa szalagok kerülhetnek a recept, amit limeos-olívaolajos öntettel ízesítsünk, mellé tortilla chipszet vagy tortillát kínáljunk.