Kukoricás tésztasaláta
1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
250 g fusilli
10 dkg feta
1 lilahagyma
15 dkg koktélparadicsom
1 csomag bébi spenót
1 piros kaliforniai paprika
½ uborka
10 dkg fekete olajbogyó
1 csokor menta
1 csokor petrezselyem
1 és ½ citrom
olívaolaj
só, bors
1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
250 g fusilli
10 dkg feta
1 lilahagyma
15 dkg koktélparadicsom
1 csomag bébi spenót
1 piros kaliforniai paprika
½ uborka
10 dkg fekete olajbogyó
1 csokor menta
1 csokor petrezselyem
1 és ½ citrom
olívaolaj
só, bors
- lépés 1A tésztát főzzük meg a csomagoláson megadott módon.
- lépés 2Ezidő alatt vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, kockázzuk fel az uborkát, a kaliforniai paprikát és a fetát, vágjuk vékony félszeletekre a lilahagymát.
- lépés 3Készítsük el az öntetet: 1,5 olívaolajat keverjünk el másfél citrom levével, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá az aprított mentát és petrezselymet is.
- lépés 4Egy nagy salátástálban adjuk az öntethez a hideg vízzel leöblített, elkészült tésztát.
- lépés 5Adjuk a tésztához a felaprított zöldségeket, a Gold csemegekukoricát, a fetát, az olajbogyót és a spenótot.
- lépés 6Óvatosan keverjük össze a friss, színes kukoricás tésztasalátát és fogyasztás előtt pihentessük hűtőben minimum fél órát, hogy az ízek összeérjenek.
Hajdina, uborka és reteksaláta
A hajdina nagyon egészséges, ráadásul gluténmentes is! Többnyire liszt vagy palacsinta készül belőle, de ne feledkezzünk meg a diós ízű hajdinaszemekről se. Nagyon finom salátákban, például nyers retekkel és uborkával rendkívül jól kombinálható.
Snidlinges-kapros túrós rozskenyér falatkák
Reggelinek vagy baráti bruncholáshoz is kitűnő választás ez a skandináv stílusú szendvics, amit akár egy tavaszi piknikre is magunkkal vihetünk. Fogpiszkálóval átszúrva még parti falatkáknak is ideális. A krémes cottage cheese, a füstölt lazac és az uborka pikáns együttese harmonikus ízélményt ad.
Serpenyőben sütött melegszendvics pikáns mártással
A Húsvét után megmaradt sonka praktikus felhasználásának módja egy finom melegszendvics serpenyőben vajon megsütve - hozzá egy majonéz alapú mártást készíthetünk apróra vágott csemegeuborkával, kapribogyóval és snidlinggel.