Pinterest

Kukoricás tésztasaláta

Könnyű és színes nyári tésztasaláta Bonduelle Gold kukoricával, feta sajttal, friss zöldségekkel és zöldfűszerekkel. Tökéletes választás gyors ebédre vagy vacsorára. Próbáld ki ezt az egészséges, mediterrán hangulatú receptet!
Könnyű
6 személy
25 perc
Hozzávalók
6 személyre

1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica

250 g fusilli

10 dkg feta

1 lilahagyma

15 dkg koktélparadicsom

1 csomag bébi spenót

1 piros kaliforniai paprika

½ uborka

10 dkg fekete olajbogyó

1 csokor menta

1 csokor petrezselyem

1 és ½ citrom

olívaolaj

só, bors

hozzávalók 6 személyre

1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica

250 g fusilli

10 dkg feta

1 lilahagyma

15 dkg koktélparadicsom

1 csomag bébi spenót

1 piros kaliforniai paprika

½ uborka

10 dkg fekete olajbogyó

1 csokor menta

1 csokor petrezselyem

1 és ½ citrom

olívaolaj

só, bors

Termékajánlatunk a recepthez

Gold CsemegekukoricaGold Csemegekukorica
  1. lépés 1
    A tésztát főzzük meg a csomagoláson megadott módon.
  2. lépés 2
    Ezidő alatt vágjuk félbe a koktélparadicsomokat, kockázzuk fel az uborkát, a kaliforniai paprikát és a fetát, vágjuk vékony félszeletekre a lilahagymát.
  3. lépés 3
    Készítsük el az öntetet: 1,5 olívaolajat keverjünk el másfél citrom levével, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá az aprított mentát és petrezselymet is.
  4. lépés 4
    Egy nagy salátástálban adjuk az öntethez a hideg vízzel leöblített, elkészült tésztát.
  5. lépés 5
    Adjuk a tésztához a felaprított zöldségeket, a Gold csemegekukoricát, a fetát, az olajbogyót és a spenótot.
  6. lépés 6
    Óvatosan keverjük össze a friss, színes kukoricás tésztasalátát és fogyasztás előtt pihentessük hűtőben minimum fél órát, hogy az ízek összeérjenek.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Hajdina, uborka és reteksaláta

    Hajdina, uborka és reteksaláta

    A hajdina nagyon egészséges, ráadásul gluténmentes is! Többnyire liszt vagy palacsinta készül belőle, de ne feledkezzünk meg a diós ízű hajdinaszemekről se. Nagyon finom salátákban, például nyers retekkel és uborkával rendkívül jól kombinálható.

  • Snidlinges-kapros túrós rozskenyér falatkák

    Snidlinges-kapros túrós rozskenyér falatkák

    Reggelinek vagy baráti bruncholáshoz is kitűnő választás ez a skandináv stílusú szendvics, amit akár egy tavaszi piknikre is magunkkal vihetünk. Fogpiszkálóval átszúrva még parti falatkáknak is ideális. A krémes cottage cheese, a füstölt lazac és az uborka pikáns együttese harmonikus ízélményt ad.

  • Serpenyőben sütött melegszendvics pikáns mártással

    Serpenyőben sütött melegszendvics pikáns mártással

    A Húsvét után megmaradt sonka praktikus felhasználásának módja egy finom melegszendvics serpenyőben vajon megsütve - hozzá egy majonéz alapú mártást készíthetünk apróra vágott csemegeuborkával, kapribogyóval és snidlinggel.