Quinoás-fehérbabos csirkeleves
400 g csirkemellfilé
80 g quinoa
2 szál angol zeller
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 cukkini
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
néhány ág friss kakukkfű
1 marék petrezselyem
3 babérlevél
1,8 l alaplé
só
bors
citromlé
olívaolaj
400 g csirkemellfilé
80 g quinoa
2 szál angol zeller
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 cukkini
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
néhány ág friss kakukkfű
1 marék petrezselyem
3 babérlevél
1,8 l alaplé
só
bors
citromlé
olívaolaj
- lépés 1Az apróra vágott hagymát és fokhagymát dinszteljük meg olívaolajon.
- lépés 2Karikázzuk fel a répákat és daraboljuk a zellerszárat is, majd adjuk a hagymához és pároljuk-pirítsuk pár percig.
- lépés 3Adjuk hozzá az egészben hagyott csirkemellet, a leöblített quinoát, a babérlevelet, a kakukkfüvet és öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4Kis lángon főzzük a forrástól számítva 30 percig.
- lépés 5A cukkinit karikázzuk fel, ha túl nagy, a szeleteket felezzük, majd a főzési idő letelte előtt 10 perccel adjuk a leveshez, a babot pedig 5 perccel a vége előtt öntsük hozzá.
- lépés 6Vegyük ki a babérlevelet és a kakukkfüvet, valamint a csirkét. Az utóbbit két villa segítségével tépkedjük szét.
- lépés 7Tegyük a húst tálakba, merjünk rá a levesből. Facsarjunk rá citromlevet és szórjuk meg friss, aprított petrezselyemmel.
Zöld minestrone friss pesto-val
Ezt az élénkzöld levest nyáron is érdemes fogyasztanunk, mert kiváló módja a folyadékpótlásnak, friss ízeivel pedig az egész család kedvence lehet. Tartalmasságát a zöldségeken kívül rizsszem tészta és friss spenót adja, pikáns ízét pedig a házilag készült pesztó.
Pita fokhagymás cannellini babpürével és sült zöldségekkel
Gyorsan, viszonylag kevés hozzávalóval elkészíthetjük ezt a vegetáriánus pitát, melynek főszereplője a fehérbab konzervből készült fokhagymás babpüré. Grillezett cukkinivel, valamint koktélparadicsommal koronázzuk meg a tetejét.
Kukoricás chili sin carne leves
A chili con carne ihlette leves recept, nyárra könnyebb formában, hús nélkül. A paradicsomos, fűszeres, chilis levesbe kaliforniai paprikát, édes kukoricát, vörösbabot teszünk, tálaláskor pedig sok sajttal a tetején kínáljuk, újhagymával és korianderrel megszórva, mellé tortilla chipssel.