Pinterest

Quinoás-fehérbabos csirkeleves

Citromos, keleties fűszerezésű, tartalmas, mégsem nehéz leves recept csirkehússal, quinoával, fehérbabbal és zöldségekkel.
Hozzávalók
6 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab

400 g csirkemellfilé

80 g quinoa

2 szál angol zeller

2 sárgarépa

1 fehérrépa

1 cukkini

1 hagyma

3 gerezd fokhagyma

néhány ág friss kakukkfű

1 marék petrezselyem

3 babérlevél

1,8 l alaplé



bors

citromlé

olívaolaj
hozzávalók 6 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab

400 g csirkemellfilé

80 g quinoa

2 szál angol zeller

2 sárgarépa

1 fehérrépa

1 cukkini

1 hagyma

3 gerezd fokhagyma

néhány ág friss kakukkfű

1 marék petrezselyem

3 babérlevél

1,8 l alaplé



bors

citromlé

olívaolaj
  1. lépés 1
    Az apróra vágott hagymát és fokhagymát dinszteljük meg olívaolajon.
  2. lépés 2
    Karikázzuk fel a répákat és daraboljuk a zellerszárat is, majd adjuk a hagymához és pároljuk-pirítsuk pár percig.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá az egészben hagyott csirkemellet, a leöblített quinoát, a babérlevelet, a kakukkfüvet és öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Kis lángon főzzük a forrástól számítva 30 percig.
  5. lépés 5
    A cukkinit karikázzuk fel, ha túl nagy, a szeleteket felezzük, majd a főzési idő letelte előtt 10 perccel adjuk a leveshez, a babot pedig 5 perccel a vége előtt öntsük hozzá.
  6. lépés 6
    Vegyük ki a babérlevelet és a kakukkfüvet, valamint a csirkét. Az utóbbit két villa segítségével tépkedjük szét.
  7. lépés 7
    Tegyük a húst tálakba, merjünk rá a levesből. Facsarjunk rá citromlevet és szórjuk meg friss, aprított petrezselyemmel.