Quinoás-fehérbabos csirkeleves
400 g csirkemellfilé
80 g quinoa
2 szál angol zeller
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 cukkini
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
néhány ág friss kakukkfű
1 marék petrezselyem
3 babérlevél
1,8 l alaplé
só
bors
citromlé
olívaolaj
400 g csirkemellfilé
80 g quinoa
2 szál angol zeller
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 cukkini
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
néhány ág friss kakukkfű
1 marék petrezselyem
3 babérlevél
1,8 l alaplé
só
bors
citromlé
olívaolaj
- lépés 1Az apróra vágott hagymát és fokhagymát dinszteljük meg olívaolajon.
- lépés 2Karikázzuk fel a répákat és daraboljuk a zellerszárat is, majd adjuk a hagymához és pároljuk-pirítsuk pár percig.
- lépés 3Adjuk hozzá az egészben hagyott csirkemellet, a leöblített quinoát, a babérlevelet, a kakukkfüvet és öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4Kis lángon főzzük a forrástól számítva 30 percig.
- lépés 5A cukkinit karikázzuk fel, ha túl nagy, a szeleteket felezzük, majd a főzési idő letelte előtt 10 perccel adjuk a leveshez, a babot pedig 5 perccel a vége előtt öntsük hozzá.
- lépés 6Vegyük ki a babérlevelet és a kakukkfüvet, valamint a csirkét. Az utóbbit két villa segítségével tépkedjük szét.
- lépés 7Tegyük a húst tálakba, merjünk rá a levesből. Facsarjunk rá citromlevet és szórjuk meg friss, aprított petrezselyemmel.
Ribollita fehérbabbal
Az olaszok rusztikus, sűrű levese paradicsommal, sokféle zöldséggel (fodroskel, sárgarépa, zellerszár, hagyma, burgonya, poróhagyma) és természetesen canellini babbal. Olyannyira tartalmas, hogy egytálételként is fogyasztható recept. Fokhagymás pirítóssal kínáljuk.
Sült kolbászos-fehérbabos casserole zöldségekkel
Miért fáradoznánk, ha egyetlen sütőtálban is elkészíthetjük a grill vacsorát? Ez a szuper egytálétel grill kolbászokkal, canellini fehérbabbal, színes koktélparadicsommal, újkrumplival, lilahagymával és friss petrezselyemmel garantáltan mindenki kedvence lesz.
Narancsos édesburgonya krémleves cannellini babbal
Narancslével és zsályával ízesített leves recept a téli hideg ellen. A canellini bab adja a leves krémességét, az édesburgonya az alapját, kevés chilivel tesszük pikánssá, és egy kis méz adja a plusz édességét. Különlegessége, hogy almát is főzünk bele és apró almakockákkal a tetején tálaljuk.