Ribollita fehérbabbal
Az olaszok rusztikus, sűrű levese paradicsommal, sokféle zöldséggel (fodroskel, sárgarépa, zellerszár, hagyma, burgonya, poróhagyma) és természetesen canellini babbal. Olyannyira tartalmas, hogy egytálételként is fogyasztható recept. Fokhagymás pirítóssal kínáljuk.
Közepes nehézségű
6 személy
55 perc
Hozzávalók
6 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
1 hámozott paradicsom konzerv
1 póréhagyma
3 sárgarépa
3 szál szárzeller
¼ fordroskel vagy ¼ kis kelkáposzta
4 burgonya
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
pár szelet szikkadt kovászos kenyér
5 szál friss kakukkfű
1 l alaplé
3 babérlevél
só
bors
olívaolaj
1 hámozott paradicsom konzerv
1 póréhagyma
3 sárgarépa
3 szál szárzeller
¼ fordroskel vagy ¼ kis kelkáposzta
4 burgonya
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
pár szelet szikkadt kovászos kenyér
5 szál friss kakukkfű
1 l alaplé
3 babérlevél
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 6 személyre
2 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
1 hámozott paradicsom konzerv
1 póréhagyma
3 sárgarépa
3 szál szárzeller
¼ fordroskel vagy ¼ kis kelkáposzta
4 burgonya
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
pár szelet szikkadt kovászos kenyér
5 szál friss kakukkfű
1 l alaplé
3 babérlevél
só
bors
olívaolaj
1 hámozott paradicsom konzerv
1 póréhagyma
3 sárgarépa
3 szál szárzeller
¼ fordroskel vagy ¼ kis kelkáposzta
4 burgonya
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
pár szelet szikkadt kovászos kenyér
5 szál friss kakukkfű
1 l alaplé
3 babérlevél
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Vágjuk apróra a vöröshagymát és a póréhagyma fehér részét és egy nagy lábasban kezdjük el dinsztelni kevés olívaolajon.
- lépés 25-6 perc elteltével adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a felkockázott répát és zellert, majd pároljuk további 5-10 percig.
- lépés 3Mikor megpuhult a hagyma, adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a kakukkfüvet, illetve a babérlevelet. Kavargassuk 5-6 percig.
- lépés 4Adjuk hozzá a felvágott fodroskelt/kelkáposztát és a kockázott burgonyát, majd öntsük fel az alaplével. Főzzük, ameddig a burgonya megpuhul.
- lépés 5A bab ⅓ részét botmixerrel pürésítsük, majd adjuk a leveshez az egészben hagyott babbal együtt.
- lépés 6Tépkedjük bele a kenyeret és főzzük szét a levesben.
- lépés 7Tálalás előtt szedjük ki a kakukkfüvet és a babérleveleket a levesből, majd kínáljuk forrón a ribollitát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Húsvéti sonkaleves buggyantott tojással
Kiadós, ízletes leves recept a húsvéti sonka főzőlevének felhasználásával, rengeteg zöldséggel és fehérbabbal, de a maradék sonkából is tehetünk bele. Tálaláskor buggyantott tojást helyezzünk a tetejére, és friss kenyeret kínáljunk mellé.
Narancsos édesburgonya krémleves cannellini babbal
Narancslével és zsályával ízesített leves recept a téli hideg ellen. A canellini bab adja a leves krémességét, az édesburgonya az alapját, kevés chilivel tesszük pikánssá, és egy kis méz adja a plusz édességét. Különlegessége, hogy almát is főzünk bele és apró almakockákkal a tetején tálaljuk.
Currys-fehérbabos töltött krumpli
A hagymás, zöldfűszeres currys fehérbabot héjában sült forró burgonyába töltjük, majd sajttal szórjuk meg. Szuper recept vacsorára, mivel egyszerűen elkészíthető és az egész család kedvence lehet.
Fedezze fel ezt is...