Pita fokhagymás cannellini babpürével és sült zöldségekkel
Gyorsan, viszonylag kevés hozzávalóval elkészíthetjük ezt a vegetáriánus pitát, melynek főszereplője a fehérbab konzervből készült fokhagymás babpüré. Grillezett cukkinivel, valamint koktélparadicsommal koronázzuk meg a tetejét.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
20 perc
Olcsó
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannelini fehérbab
4 db pita
1 cukkini
fél citrom
1 gerezd fokhagyma
fürtös koktélparadicsom
5 dkg pisztácia
chili pehely
friss menta
olívaolaj
só
bors
4 db pita
1 cukkini
fél citrom
1 gerezd fokhagyma
fürtös koktélparadicsom
5 dkg pisztácia
chili pehely
friss menta
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannelini fehérbab
4 db pita
1 cukkini
fél citrom
1 gerezd fokhagyma
fürtös koktélparadicsom
5 dkg pisztácia
chili pehely
friss menta
olívaolaj
só
bors
4 db pita
1 cukkini
fél citrom
1 gerezd fokhagyma
fürtös koktélparadicsom
5 dkg pisztácia
chili pehely
friss menta
olívaolaj
só
bors
- lépés 1A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy tepsire helyezzük a koktélparadicsomot és a karikára vágott cukkinit, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk is, majd süssük vagy grillezzük őket 10-15 percig, hogy szép színt kapjanak. Ha kész, vegyük ki, majd a helyére tegyük a pitákat, locsoljuk meg egy kis olívaolajjal, majd süssük 5 percig.
- lépés 2A babpüréhez pürésítsük a babot olívaolajjal, citromlével, fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Miután a pita aranybarnára sült, kenjük meg a pürével, helyezzünk rá pár szem sült paradicsomot és cukkinit, szórjuk meg fenyőmaggal. Végül locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg chili pehellyel, friss mentával.
Fedezze fel ezt is...