Pinterest

Pikáns vöröslencse leves csicseriborsóval

A téli esték könnyen elkészíthető, jóleső és egészséges receptje ez a paradicsomos, chilis vöröslencse leves, amelybe a csicseriborsó egészben kerül bele, hogy textúrát adjon neki. Görög joghurttal és korianderrel tálaljuk, mellé pirított kenyeret vagy pitát kínáljunk.
Könnyű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

150 g vöröslencse

1 doboz paradicsom konzerv

1 vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

4-5 ág friss kakukkfű

görög joghurt

1 csokor petrezselyem

1 tk. chili pehely

1 l alaplé

olívaolaj



bors

pita / kovászos kenyér
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

150 g vöröslencse

1 doboz paradicsom konzerv

1 vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

4-5 ág friss kakukkfű

görög joghurt

1 csokor petrezselyem

1 tk. chili pehely

1 l alaplé

olívaolaj



bors

pita / kovászos kenyér
  1. lépés 1
    Az apróra vágott hagymát kevés olajon kezdjük el dinsztelni. Kis idő elteltével adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk bele a chili pelyhet.
  2. lépés 2
    Ha a hagyma már üveges, adjuk hozzá a vöröslencsét, a kakukkfüvet és a paradicsomkonzervet, majd öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel és kis lángon főzzük 15 percig.
  3. lépés 3
    Keverjük bele a lecsöpögtetett csicseriborsót és főzzük össze néhány percig.
  4. lépés 4
    Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel, kanalazzunk rá görög joghurtot és kínáljunk mellé pirított pitát vagy kovászos kenyeret.