Pikáns vöröslencse leves csicseriborsóval
A téli esték könnyen elkészíthető, jóleső és egészséges receptje ez a paradicsomos, chilis vöröslencse leves, amelybe a csicseriborsó egészben kerül bele, hogy textúrát adjon neki. Görög joghurttal és korianderrel tálaljuk, mellé pirított kenyeret vagy pitát kínáljunk.
Könnyű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
150 g vöröslencse
1 doboz paradicsom konzerv
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4-5 ág friss kakukkfű
görög joghurt
1 csokor petrezselyem
1 tk. chili pehely
1 l alaplé
olívaolaj
só
bors
pita / kovászos kenyér
150 g vöröslencse
1 doboz paradicsom konzerv
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4-5 ág friss kakukkfű
görög joghurt
1 csokor petrezselyem
1 tk. chili pehely
1 l alaplé
olívaolaj
só
bors
pita / kovászos kenyér
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
150 g vöröslencse
1 doboz paradicsom konzerv
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4-5 ág friss kakukkfű
görög joghurt
1 csokor petrezselyem
1 tk. chili pehely
1 l alaplé
olívaolaj
só
bors
pita / kovászos kenyér
150 g vöröslencse
1 doboz paradicsom konzerv
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
4-5 ág friss kakukkfű
görög joghurt
1 csokor petrezselyem
1 tk. chili pehely
1 l alaplé
olívaolaj
só
bors
pita / kovászos kenyér
- lépés 1Az apróra vágott hagymát kevés olajon kezdjük el dinsztelni. Kis idő elteltével adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk bele a chili pelyhet.
- lépés 2Ha a hagyma már üveges, adjuk hozzá a vöröslencsét, a kakukkfüvet és a paradicsomkonzervet, majd öntsük fel az alaplével. Forraljuk fel és kis lángon főzzük 15 percig.
- lépés 3Keverjük bele a lecsöpögtetett csicseriborsót és főzzük össze néhány percig.
- lépés 4Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel, kanalazzunk rá görög joghurtot és kínáljunk mellé pirított pitát vagy kovászos kenyeret.
Fedezze fel ezt is...













