Pikáns karfiolos rigatoni
Színpompás és teljes értékű vegetáriánus recept akár húsevőknek is! Az előfőzött, majd aranyszínűre pirított karfiol rózsákat citrom, fokhagyma, chili, petrezselyem és ki nem találnánk, mazsola együttese teszi különlegessé rigatonival tálalva.
Közepes nehézségű
3 személy
40 perc
Hozzávalók
3 személyre
250 g rigatoni
1 közepes fej karfiol
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
1 marék mazsola
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
1 közepes fej karfiol
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
1 marék mazsola
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
250 g rigatoni
1 közepes fej karfiol
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
1 marék mazsola
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
1 közepes fej karfiol
1 citrom
2 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
1 marék mazsola
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
- lépés 1A karfiolt bontsuk rózsáira és dobjuk sós, forrásban lévő vízbe pár percig, majd szűrjük le és folyassunk rá hideg vizet.
- lépés 2Főzzük meg a rigatonit a dobozon lévő instrukciók szerint.
- lépés 3A mazsolát áztassuk forró vízbe 5 percig, majd szűrjük le.
- lépés 4Forrósítsunk fel egy serpenyőt, öntsünk bele olívaolajat és magas fokozaton pirítsuk aranybarnára a karfiolt. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 5A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre, a chilit magozzuk ki és szeleteljük fel. Adjuk a karfiolhoz őket és pirítsuk együtt 1-2 percig.
- lépés 6Adjuk a karfiolhoz a tésztát és a mazsolát, reszeljük bele a citrom héját és facsarjuk bele a fél citrom levét is. Keverjük össze.
- lépés 7Tálaláskor locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal a fogást és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval
Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.
Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett
Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.
Fedezze fel ezt is...