Pinterest

Nicosiai tonhalsaláta lencsével

Frissítsük fel a klasszikus nicosiai tonhalsaláta receptjét, adjunk hozzá lencsét is! Színpompás és fenséges fogást kapunk, ha kétféle színű krumplival, friss retekkel, zöldbabbal és főtt tojással kombináljuk.

Hozzávalók

Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 csomag retek

200 g fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldbab

8 kisebb újburgonya

1 újhagyma

1 csomag bazsalikom

4 tojás

200 g olajos tonhal

2 ek olívaolaj

1 ek vörösborecet

Só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 csomag retek

200 g fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldbab

8 kisebb újburgonya

1 újhagyma

1 csomag bazsalikom

4 tojás

200 g olajos tonhal

2 ek olívaolaj

1 ek vörösborecet

Só, bors

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur LencseVapeur Lencse
  1. lépés 1
    Hámozzuk meg a burgonyákat. Ha kicsit, hagyjuk egyben őket. Ha nagyobbak, vágjuk őket két vagy négyfelé, hogy egyenletesen főjenek meg.
  2. lépés 2
    Főzzük meg a burgonyát sós, forró vízben 20 perc alatt. Adjuk hozzá a zöldbabot és főzzük további 7-10 percig, majd szűrjük le.
  3. lépés 3
    Amíg a burgonya és a zöldbab fő, mossuk és hámozzuk meg a retket. Vágjuk félbe, és tegyük félre. A tojásokat 6 percig főzzük forrásban lévő vízben. Hűtsük le hideg vízben, és hámozzuk meg.
  4. lépés 4
    Aprítsuk fel a bazsalikomot. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát. A tonhalról csepegtessük le az olajat. Nyissuk ki a lencse konzervet, és öntsük egy salátás tálba.
  5. lépés 5
    Az összes zöldséget (lencsét, burgonyát, zöldbabot és retket) rendezzük el ízlésesen a salátás tálban.
  6. lépés 6
    Keverjük össze az olívaolajat, vörösborecetet, sót, borsot, újhagymát és a felaprított bazsalikomot, majd öntsük a vinaigrette-et a salátára. Alaposan keverjük össze, majd helyezzük a tetejére a félbevágott tojásokat és a tonhalat.
  7. lépés 7
    Végül díszítsük bazsalikom levelekkel, és hidegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Garnélás-mangós saláta zöldbabbal

    Garnélás-mangós saláta zöldbabbal

    Üdítő és tápanyagokban gazdag recept rengeteg mentával a forró nyári napokra, amely a gondtalan és ízletes élményekkel teli tengerparti nyaralásokat idézi fel bennünk.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Cukkini pestós, zöldbabos nyári tésztasaláta

    Cukkini pestós, zöldbabos nyári tésztasaláta

    A klasszikus fogással ellentétben ez a tésztasaláta cukkini pestóval készül, és zsenge zöldbabbal, valamint grillezett cukkinivel egészül ki. Krémes textúráját a cukkinis-parmezános-citrusos szósznak köszönheti, ami nyári hangulatot kölcsönöz a receptnek.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Krémes spenótleves

    Krémes spenótleves

    Fokhagymával, póréhagymával, szerecsendióval ízesített zöldségleves recept, amit a vaj és a tejszín tesz krémessé és tartalmassá, a friss spenót pedig még zöldebbé. Friss, olívaolajos-sós kruton kerül a tetejére.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET