Nicosiai tonhalsaláta lencsével
Frissítsük fel a klasszikus nicosiai tonhalsaláta receptjét, adjunk hozzá lencsét is! Színpompás és fenséges fogást kapunk, ha kétféle színű krumplival, friss retekkel, zöldbabbal és főtt tojással kombináljuk.
Könnyű
4 személy
Hozzávalók










Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 csomag retek
200 g fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldbab
8 kisebb újburgonya
1 újhagyma
1 csomag bazsalikom
4 tojás
200 g olajos tonhal
2 ek olívaolaj
1 ek vörösborecet
Só, bors
1 csomag retek
200 g fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldbab
8 kisebb újburgonya
1 újhagyma
1 csomag bazsalikom
4 tojás
200 g olajos tonhal
2 ek olívaolaj
1 ek vörösborecet
Só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 csomag retek
200 g fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldbab
8 kisebb újburgonya
1 újhagyma
1 csomag bazsalikom
4 tojás
200 g olajos tonhal
2 ek olívaolaj
1 ek vörösborecet
Só, bors
1 csomag retek
200 g fagyasztott Bonduelle Vapeur zöldbab
8 kisebb újburgonya
1 újhagyma
1 csomag bazsalikom
4 tojás
200 g olajos tonhal
2 ek olívaolaj
1 ek vörösborecet
Só, bors
- lépés 1Hámozzuk meg a burgonyákat. Ha kicsit, hagyjuk egyben őket. Ha nagyobbak, vágjuk őket két vagy négyfelé, hogy egyenletesen főjenek meg.
- lépés 2Főzzük meg a burgonyát sós, forró vízben 20 perc alatt. Adjuk hozzá a zöldbabot és főzzük további 7-10 percig, majd szűrjük le.
- lépés 3Amíg a burgonya és a zöldbab fő, mossuk és hámozzuk meg a retket. Vágjuk félbe, és tegyük félre. A tojásokat 6 percig főzzük forrásban lévő vízben. Hűtsük le hideg vízben, és hámozzuk meg.
- lépés 4Aprítsuk fel a bazsalikomot. Hámozzuk meg és vágjuk finomra a hagymát. A tonhalról csepegtessük le az olajat. Nyissuk ki a lencse konzervet, és öntsük egy salátás tálba.
- lépés 5Az összes zöldséget (lencsét, burgonyát, zöldbabot és retket) rendezzük el ízlésesen a salátás tálban.
- lépés 6Keverjük össze az olívaolajat, vörösborecetet, sót, borsot, újhagymát és a felaprított bazsalikomot, majd öntsük a vinaigrette-et a salátára. Alaposan keverjük össze, majd helyezzük a tetejére a félbevágott tojásokat és a tonhalat.
- lépés 7Végül díszítsük bazsalikom levelekkel, és hidegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Garnélás-mangós saláta zöldbabbal
Üdítő és tápanyagokban gazdag recept rengeteg mentával a forró nyári napokra, amely a gondtalan és ízletes élményekkel teli tengerparti nyaralásokat idézi fel bennünk.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Cukkini pestós, zöldbabos nyári tésztasaláta
A klasszikus fogással ellentétben ez a tésztasaláta cukkini pestóval készül, és zsenge zöldbabbal, valamint grillezett cukkinivel egészül ki. Krémes textúráját a cukkinis-parmezános-citrusos szósznak köszönheti, ami nyári hangulatot kölcsönöz a receptnek.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Krémes spenótleves
Fokhagymával, póréhagymával, szerecsendióval ízesített zöldségleves recept, amit a vaj és a tejszín tesz krémessé és tartalmassá, a friss spenót pedig még zöldebbé. Friss, olívaolajos-sós kruton kerül a tetejére.
Fedezze fel ezt is...














