Mexikói leves vörösbabbal és tortillával
Csípős és fűszeres mexikói leves tele zöldségekkel. A mexikói konyha kedvelőinek kötelező recept, de akkor is érdemes megkóstolni, ha kulináris utazásra vágyunk.
Könnyű
4 személy
30 perc
25 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
2 evőkanál olaj
1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 doboz paradicsompüré
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 csipet Cayenne-bors
30 dkg marhahús, csíkokra vágva
1 nagyobb, piros húsú kaliforniai paprika, kisebb kockákra vágva
1 kisebb jalapeno paprika, kockákra vágva
só
tortillachipsz
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 doboz paradicsompüré
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 csipet Cayenne-bors
30 dkg marhahús, csíkokra vágva
1 nagyobb, piros húsú kaliforniai paprika, kisebb kockákra vágva
1 kisebb jalapeno paprika, kockákra vágva
só
tortillachipsz
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál olaj
1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 doboz paradicsompüré
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 csipet Cayenne-bors
30 dkg marhahús, csíkokra vágva
1 nagyobb, piros húsú kaliforniai paprika, kisebb kockákra vágva
1 kisebb jalapeno paprika, kockákra vágva
só
tortillachipsz
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
1 közepes vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 doboz paradicsompüré
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 csipet Cayenne-bors
30 dkg marhahús, csíkokra vágva
1 nagyobb, piros húsú kaliforniai paprika, kisebb kockákra vágva
1 kisebb jalapeno paprika, kockákra vágva
só
tortillachipsz
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
- lépés 1Az olajon futtassuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a paradicsompürét és a fűszereket.
- lépés 2Adjuk hozzá a húst is, pároljuk pár percig, majd tegyük bele a kalifornia paprikát, a jalapeno paprikát, öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi, és addig főzzük, amíg a hús majdnem megpuhul.
- lépés 3Ekkor adjuk hozzá a kukoricát és a vörösbabot, ízlés szerint sózzuk, és tortillachipsszel tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Édesburgonya saláta vörösbabbal, pekándióval és spenóttal
Különböző évszakok, valamint édes-sós alapanyagok találkozása egy saláta receptben! A sült édesburgonya kockák vörösbabbal, bébi spenót levelekkel és pekándióval összekeverve csodálatos alapot alkotnak, erre jöhet a balzsamecetes-mézes öntet.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Ázsiai csirkés rizstészta kukoricával
Pikáns szójaszószos, fokhagymás, gyömbéres pirított rizstészta recept édes csemegekukoricával, roppanós brokkolival és sült csirke falatokkal az ázsiai konyha kedvelőinek.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Chilli con carne
Pikáns fűszerezésű, mexikói hangulatot idéző klasszikus chilli con carne, amit a recept lépéseit követve gyorsan és egyszerűen elkészíthethetünk.
Fedezze fel ezt is...














