Mazsolás-zabpelyhes keksz fehérbabbal
100 g zabpehely
1 tojás
5 dkg mazsola
1 tk. sütőpor
6-8 dkg barna cukor
6 dkg liszt
1 ek. vanília kivonat
1 ek. mogyoróvaj (elhagyható)
100 g zabpehely
1 tojás
5 dkg mazsola
1 tk. sütőpor
6-8 dkg barna cukor
6 dkg liszt
1 ek. vanília kivonat
1 ek. mogyoróvaj (elhagyható)
- lépés 11. Egy szűrőben öblítsük, majd csöpögtessük le a Bonduelle Vapeur Canellini fehérbabot.
- lépés 22. Tegyük a babot egy késes robotgépbe és pürésítsük, majd adjuk hozzá a tojást, cukrot, vanília kivonatot és a mogyoróvajat és mixeljük krémesre.
- lépés 33. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet és a sütőport, majd öntsük a tojásos keverékhez. Végül keverjük bele a mazsolát is.
- lépés 44. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire kanállal tegyünk nagyobb diónyi halmokat a tésztából, majd kézzel lapítsuk el kissé és alakítsuk kör formájúra.
- lépés 55. Tegyük 180 fokos sütőbe és süssük 20-25 percig, amíg szép, halvány aranybarna lesz.
Paradicsomos babfőzelék
A paradicsomos fehérbabfőzelék pikáns változata zellerrel, kevés chilivel és római köménnyel ízesítve, friss korianderrel és pirított szárzellerrel tálalva.
Két babos chili csicseriborsóval
A zöldségek felszeletelésén kívül nem sok dolgunk van ezzel a remek, laktató egytálétellel. A fűszerek teszik ízessé, a kétféle bab és a csicseriborsó adja igazán a fogás lényegét. Tejföllel, tortilla chips-szel és korianderrel/újhagymával a tetején tálalva minden igényt kielégítő, pikáns receptet kapunk.
Fehérbabos avokádó krém
Íme, egy egészséges és ízletes szendvicskrém: krémesre tört cannellini bab és avokádó, friss bazsalikommal, lime-mal és dijoni mustárral ízesítve, rozskenyéren rukkolával vagy bébispenóttal tálalva. Nem csak uzsonnára, hanem baráti összejöveteleken, mártogatós receptként is megállja a helyét.