Marokkói paradicsomos csicseriborsó leves
A tipikus marokkói fűszerekkel (római kömény, fahéj, paprika) ízesített pikáns leves garantáltan felmelegít a hideg téli napokon. Gyakran azt gondoljuk, hogy a keleties ízvilágú receptek bonyolult lépésekből állnak, ez a leves mégis egyszerűen elkészíthető.
Közepes nehézségű
3 személy
25 perc
35 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 szál angol zeller
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 doboz egész, hámozott paradicsom konzerv
2 nagy marék bébispenót
1 csapott tk. őrölt fahéj
1 csapott tk. őrölt római kömény
¼ tk cayenne bors
1 tk. pirospaprika
7 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
1 szál angol zeller
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 doboz egész, hámozott paradicsom konzerv
2 nagy marék bébispenót
1 csapott tk. őrölt fahéj
1 csapott tk. őrölt római kömény
¼ tk cayenne bors
1 tk. pirospaprika
7 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 szál angol zeller
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 doboz egész, hámozott paradicsom konzerv
2 nagy marék bébispenót
1 csapott tk. őrölt fahéj
1 csapott tk. őrölt római kömény
¼ tk cayenne bors
1 tk. pirospaprika
7 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
1 szál angol zeller
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 doboz egész, hámozott paradicsom konzerv
2 nagy marék bébispenót
1 csapott tk. őrölt fahéj
1 csapott tk. őrölt római kömény
¼ tk cayenne bors
1 tk. pirospaprika
7 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, a zellert pedig kis kockákra és dinszteljük meg kevés olívaolajon.
- lépés 2Adjuk hozzá a fűszereket, majd kevergessük 1-2 percig.
- lépés 3Öntsük bele a paradicsom konzervet (fakanállal nyomkodjuk szét az egész paradicsomokat) és a csicseriborsót, majd öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4Kis lángon, fedő alatt főzzük 35 percig.
- lépés 5Egy krumplinyomóval kissé nyomkodjuk át a leves tartalmát, majd keverjük bele a spenótot.
- lépés 6Tálaláskor locsoljuk meg olívaolajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.
Csípős grillkolbász mentás csicseriborsó salátával
A kovászos uborkán és a kenyéren túl is van élet! Fogyasszuk a pikáns grill kolbászokat könnyű salátával tálalva. A csicseriborsó mellé kerül üdítő menta és petrezselyem, újhagyma és paradicsom párosa került a receptbe.
Fedezze fel ezt is...