Marokkói paradicsomos csicseriborsó leves
A tipikus marokkói fűszerekkel (római kömény, fahéj, paprika) ízesített pikáns leves garantáltan felmelegít a hideg téli napokon. Gyakran azt gondoljuk, hogy a keleties ízvilágú receptek bonyolult lépésekből állnak, ez a leves mégis egyszerűen elkészíthető.
Közepes nehézségű
3 személy
25 perc
35 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 szál angol zeller
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 doboz egész, hámozott paradicsom konzerv
2 nagy marék bébispenót
1 csapott tk. őrölt fahéj
1 csapott tk. őrölt római kömény
¼ tk cayenne bors
1 tk. pirospaprika
7 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
1 szál angol zeller
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 doboz egész, hámozott paradicsom konzerv
2 nagy marék bébispenót
1 csapott tk. őrölt fahéj
1 csapott tk. őrölt római kömény
¼ tk cayenne bors
1 tk. pirospaprika
7 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 szál angol zeller
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 doboz egész, hámozott paradicsom konzerv
2 nagy marék bébispenót
1 csapott tk. őrölt fahéj
1 csapott tk. őrölt római kömény
¼ tk cayenne bors
1 tk. pirospaprika
7 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
1 szál angol zeller
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 doboz egész, hámozott paradicsom konzerv
2 nagy marék bébispenót
1 csapott tk. őrölt fahéj
1 csapott tk. őrölt római kömény
¼ tk cayenne bors
1 tk. pirospaprika
7 dl alaplé
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, a zellert pedig kis kockákra és dinszteljük meg kevés olívaolajon.
- lépés 2Adjuk hozzá a fűszereket, majd kevergessük 1-2 percig.
- lépés 3Öntsük bele a paradicsom konzervet (fakanállal nyomkodjuk szét az egész paradicsomokat) és a csicseriborsót, majd öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4Kis lángon, fedő alatt főzzük 35 percig.
- lépés 5Egy krumplinyomóval kissé nyomkodjuk át a leves tartalmát, majd keverjük bele a spenótot.
- lépés 6Tálaláskor locsoljuk meg olívaolajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
Fedezze fel ezt is...