Pinterest

Marokkói paradicsomos csicseriborsó leves

A tipikus marokkói fűszerekkel (római kömény, fahéj, paprika) ízesített pikáns leves garantáltan felmelegít a hideg téli napokon. Gyakran azt gondoljuk, hogy a keleties ízvilágú receptek bonyolult lépésekből állnak, ez a leves mégis egyszerűen elkészíthető.
Közepes nehézségű
3 személy
25 perc
35 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 szál angol zeller

1 hagyma

4 gerezd fokhagyma

1 doboz egész, hámozott paradicsom konzerv

2 nagy marék bébispenót

1 csapott tk. őrölt fahéj

1 csapott tk. őrölt római kömény

¼ tk cayenne bors

1 tk. pirospaprika

7 dl alaplé



bors

olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 szál angol zeller

1 hagyma

4 gerezd fokhagyma

1 doboz egész, hámozott paradicsom konzerv

2 nagy marék bébispenót

1 csapott tk. őrölt fahéj

1 csapott tk. őrölt római kömény

¼ tk cayenne bors

1 tk. pirospaprika

7 dl alaplé



bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur CsicseriborsóVapeur Csicseriborsó
  1. lépés 1
    Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, a zellert pedig kis kockákra és dinszteljük meg kevés olívaolajon.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá a fűszereket, majd kevergessük 1-2 percig.
  3. lépés 3
    Öntsük bele a paradicsom konzervet (fakanállal nyomkodjuk szét az egész paradicsomokat) és a csicseriborsót, majd öntsük fel az alaplével. Sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Kis lángon, fedő alatt főzzük 35 percig.
  5. lépés 5
    Egy krumplinyomóval kissé nyomkodjuk át a leves tartalmát, majd keverjük bele a spenótot.
  6. lépés 6
    Tálaláskor locsoljuk meg olívaolajjal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel

    Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel

    A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.

  • Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével

    Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével

    Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.

  • Csípős grillkolbász mentás csicseriborsó salátával

    Csípős grillkolbász mentás csicseriborsó salátával

    A kovászos uborkán és a kenyéren túl is van élet! Fogyasszuk a pikáns grill kolbászokat könnyű salátával tálalva. A csicseriborsó mellé kerül üdítő menta és petrezselyem, újhagyma és paradicsom párosa került a receptbe.