Kuszkusz saláta aszalt gyümölcsökkel és csicseriborsóval
Különböző textúrákkal és édes-sós ízekkel játszó saláta recept a keleties ízek, valamint a csicseriborsó szerelmeseinek. A kuszkusz ráadásul nagyon egészséges gabonaféle, hamar elkészíthető és könnyen elérhető alapanyag.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
150 g kuszkusz
1 répa
½ kígyóuborka
1 fürt koktélparadicsom
1 kisebb lilahagyma
1 marék aszalt vörösáfonya
10 szem aszalt sárgabarack
3 ek. szeletelt mandula
1 narancs
1 csokor petrezselyem
250 ml víz
½ tk. őrölt fahéj
½ tk. őrölt rómaikömény
¼ tk. füstölt pirospaprika
1 tk. dijoni mustár
olívaolaj
só
bors
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
150 g kuszkusz
1 répa
½ kígyóuborka
1 fürt koktélparadicsom
1 kisebb lilahagyma
1 marék aszalt vörösáfonya
10 szem aszalt sárgabarack
3 ek. szeletelt mandula
1 narancs
1 csokor petrezselyem
250 ml víz
½ tk. őrölt fahéj
½ tk. őrölt rómaikömény
¼ tk. füstölt pirospaprika
1 tk. dijoni mustár
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
150 g kuszkusz
1 répa
½ kígyóuborka
1 fürt koktélparadicsom
1 kisebb lilahagyma
1 marék aszalt vörösáfonya
10 szem aszalt sárgabarack
3 ek. szeletelt mandula
1 narancs
1 csokor petrezselyem
250 ml víz
½ tk. őrölt fahéj
½ tk. őrölt rómaikömény
¼ tk. füstölt pirospaprika
1 tk. dijoni mustár
olívaolaj
só
bors
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
150 g kuszkusz
1 répa
½ kígyóuborka
1 fürt koktélparadicsom
1 kisebb lilahagyma
1 marék aszalt vörösáfonya
10 szem aszalt sárgabarack
3 ek. szeletelt mandula
1 narancs
1 csokor petrezselyem
250 ml víz
½ tk. őrölt fahéj
½ tk. őrölt rómaikömény
¼ tk. füstölt pirospaprika
1 tk. dijoni mustár
olívaolaj
só
bors
- lépés 1A kuszkuszt tegyük egy tálba, adjunk hozzá egy nagy csipet sót és öntsük le a forró vízzel, keverjük át, majd fedjük le és hagyjuk állni 10 percig.
- lépés 2Csöpögtessük le a csicseriborsót és a vörösbabot és öntsük egy salátástálba.
- lépés 3A répát reszeljük le nagylyukú reszelőn, a paradicsomot felezzük, az uborkát vágjuk félkarikára, a lilahagymát kockázzuk, majd tegyük a tálba és adjuk hozzá a kockára vágott aszalt sárgabarackot és az aszalt vörösáfonyát is.
- lépés 4A kuszkuszt keverjük át egy villával, majd adjuk azt is a salátához.
- lépés 5A narancs levét keverjük ki a mustárral és a fűszerekkel, majd folyamatos keverés mellett csurgassunk hozzá olívaolajat. Sózzuk borsozzuk, majd öntsük a salátához. Óvatosan keverjük át az egész salátát.
- lépés 6A mandulát pirítsuk meg száraz serpenyőben, a petrezselymet vágjuk apróra és végül ezeket is adjuk a tálhoz.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
Kukoricás babos burrito tál
A mexikói burrito most nem tortillába tekerve, hanem tálban kínálva kerül az asztalra Bon Menu Mexicana-val és kukoricás salsával. Mellé sült tortilla lap cikkelyeket kínáljunk. Izgalmas, színes, egyszerű, de változatos és teljesértékű saláta recept mindenkinek.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Fedezze fel ezt is...