Kukoricás-sütőtökös palacsinták
½ sütőtök
100 g liszt
2 tojás
120 ml tej
1 kk sütőpor
½ kk őrölt gyömbér
½ kk őrölt fahéj
méz
görögjoghurt
szezonális gyümölcs
olaj
só
½ sütőtök
100 g liszt
2 tojás
120 ml tej
1 kk sütőpor
½ kk őrölt gyömbér
½ kk őrölt fahéj
méz
görögjoghurt
szezonális gyümölcs
olaj
só
- lépés 1200 fokos sütőben süssük meg a sütőtököt, ha kihűlt kaparjunk ki a húsából 150 grammot.
- lépés 2Botmixerrel pürésítsük a sütőtököt és a kukoricát, majd habverővel keverjük össze a tojással, tejjel és liszttel. Adjuk hozzá a sütőport, 1 csipet sót és a fűszereket is. Egy sűrűbb állagú tésztát kapunk.
- lépés 3Serpenyőben, kevés olajon, közepes hőmérsékleten, kisebb adagokban süssük készre a palacsinták mindkét oldalát. A hagyományosnál kisebb és vastagabb palacsintákat kapunk.
- lépés 4Tálaláskor csurgassunk rá mézet és joghurtot, kínáljunk mellé friss, szezonális gyümölcsöt.
Kukoricás tésztasaláta
Könnyű és színes nyári tésztasaláta Bonduelle Gold kukoricával, feta sajttal, friss zöldségekkel és zöldfűszerekkel. Tökéletes választás gyors ebédre vagy vacsorára. Próbáld ki ezt az egészséges, mediterrán hangulatú receptet!
Sajtos-zöldséges mini frittata
Muffin formában sült mini frittatak, amit minden gyerek imádni fog, nemcsak megenni, de elkészíteni is, mivel igazán egyszerűen és gyorsan megvan. Könnyű elcsomagolni, így praktikus uzsonna recept iskolába vagy kirándulásokon is.
Héjában sült édesburgonya rizses Good Lunch-al töltve
Gyors, egészséges és nagyon könnyen elkészíthető recept: az édesburgonyákat félbevágva megsütjük, a belsejüket összekeverjük Good Lunch-al, fetával és spenóttal, majd a keveréket visszatöltjük és további pár percig sütjük a zöldségeket. Petrezselyemmel, gránátalmával és dióval megszórva és fokhagymás-joghurtos öntettel kínáljuk.