Kukoricás muffin cheddarral és jalapenoval
Ez a sós muffin enyhén csípős, ráadásul a különleges kukoricaliszttel készült. A tésztát chili, kaliforniai paprika, édes kukorica és cheddar sajt teszi izgalmassá, a végeredményt pedig a tetején lévő jalapeno teszi még tökéletesebbé. Uzsonnára vagy esti baráti összejövetelhez is szuper recept.
Könnyű
6 személy
40 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica
170 g liszt
150 g kukoricadara
1/2 piros kaliforniai paprika
75 g vaj
2,5 dl tej
2 tojás
1 zacskó sütőpor
15 dkg Cheddar sajt
jalapeno paprika szeletek
½ tk. chili pehely
só
170 g liszt
150 g kukoricadara
1/2 piros kaliforniai paprika
75 g vaj
2,5 dl tej
2 tojás
1 zacskó sütőpor
15 dkg Cheddar sajt
jalapeno paprika szeletek
½ tk. chili pehely
só
hozzávalók 6 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium morzsolt csemegekukorica
170 g liszt
150 g kukoricadara
1/2 piros kaliforniai paprika
75 g vaj
2,5 dl tej
2 tojás
1 zacskó sütőpor
15 dkg Cheddar sajt
jalapeno paprika szeletek
½ tk. chili pehely
só
170 g liszt
150 g kukoricadara
1/2 piros kaliforniai paprika
75 g vaj
2,5 dl tej
2 tojás
1 zacskó sütőpor
15 dkg Cheddar sajt
jalapeno paprika szeletek
½ tk. chili pehely
só
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, a muffin tepsibe helyezzünk muffin papírt.
- lépés 2Keverjük össze a lisztet a kukoricadarával, a sütőporral és egy nagy csipet sóval.
- lépés 3Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, öntsük hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverjünk bele 10 dkg reszelt cheddart.
- lépés 4Vágjuk kisebb kockára a kaliforniai paprikát, majd adjuk a tojásos keverékhez. Keverjük hozzá a kukorica konzervet is. Sózzuk és adjuk hozzá a chili pelyhet.
- lépés 5Adjuk a lisztes keveréket a nedves hozzávalókhoz, majd öntsük a muffin formákba ¾-ig.
- lépés 6Szórjuk meg a muffinok tetejét a maradék reszelt sajttal és tegyünk mindegyik tetejére 1-1 szelet jalapenot.
- lépés 7Süssük kb. 30 percig, ameddig aranybarna lesz.
Fedezze fel ezt is...