Kukoricás hummusz





1 db Bonduelle Gold Prémium Csemegekukorica
2 evőkanál olíva olaj
1/2 citrom leve
só, bors ízlés szerint
diszítésnek: koriander
1 db Bonduelle Gold Prémium Csemegekukorica
2 evőkanál olíva olaj
1/2 citrom leve
só, bors ízlés szerint
diszítésnek: koriander
- lépés 1Nyissunk ki egy 300 gr-os Bonduelle csiceriborsó és egy 300 gr-os Bonduelle csemegekukorica konzervet. Szűrjük le őket.
- lépés 2Turmixoljuk össze a zöldségeket 2 ek olívaolajjal és egy fél citrom levével. Addig mixeljük, amíg krémes textúrát nem kapunk. Ha szükséges, adjunk hozzá 2 ek vizet.
- lépés 3Ízlés szerint adjunk hozzá sót és borsot, majd keverjük össze újra. Szórjunk a tetejére friss koriandert vagy újhagymát és tálaljuk pitával, uborkával és koktélparadicsommal.
Sült padlizsánsaláta csicseriborsóval és kápiapaprikával
Recepteket keresünk a nyári grillezéshez? Készítsünk finom padlizsánsalátát csicseriborsóval és kápiapaprikával! Színes, vitaminokkal teli étel a napsütéses napokon!
Rétegezett tonhalsaláta csicseriborsóval
Praktikusan szállítható, finom és egészséges tonhalsaláta recept. Ha kevés időd van vagy nem otthon ennél, készítsd el ezt az ízletes és friss salátát!
Lencsés tésztasaláta
Könnyű és egészséges tésztasaláta recept zöldségekkel. Farfalle párolt brokkolival, koktélparadicsommal, csicseriborsóval, salotta vagy lilahagymával, bébi spenóttal és lencsével, amiben az ízeket egy fokhagymás-citromos-olívaolajos-fűszeres joghurt öntet köti össze.
További tippek
Hasábburgonya? Kész. Guacamole? Már a tálban. Sajt? Felszeletelve. Koktélparadicsom? Az is kéznél van. De ne felejtsük el az előételek sztárját: a hummuszt! Eredetileg a Közel-Keletről származik ez az egyszerű, főtt csicseriborsón alapuló recept, amely kevés hozzávalót igényel: főtt csicseriborsóval (házi vagy konzerv), fokhagymával, citromlével, tahinivel (szezámpüré), vízzel, sóval és egy csepp olívaolajjal készül. A fűszerezéshez egy csipet fűszert, például kömény- és szezámmagot, vagy apróra vágott petrezselymet is használhatunk.
A 100%-ban házi készítésű változathoz főzzük meg a csicseriborsót egy éjszakán át tartó áztatás után. Még gyorsabb, ha konzerv csicseriborsót használunk. Óvatosan öblítsük és csepegtessük le, mielőtt összeturmixoljuk egy-két gerezd fokhagymával, citromlével és az egyéb hozzávalókkal. Ha túl pépesnek tűnik, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet, majd tegyük a hummuszt a hűtőszekrénybe. Egy doboz kész csicseriborsó pürével rengeteg időt takaríthatunk meg, amelyhez már csak a fűszereket kell hozzáadni: nehéz ennél egyszerűbb receptet találni. Turmixoljuk össze alaposan és élvezzük a finom ízeket!
Annak ellenére, hogy a „hummus” szó „csicseriborsót” jelent, manapság számos egyéb verziója létezik ennek az egyszerű receptnek. A csicseriborsót helyettesíthetjük főtt fehérbabbal, de akár friss vagy fagyasztott zöldborsóval is. Fűszerezés előtt sokáig turmixoljuk, hogy teljesen sima pürét kapjunk. Ha színesítenénk a hummuszt, adjunk zöldségeket a kedvenc alapreceptünkhöz, de akár a céklás hummuszt is kipróbálhatjuk! Annyiféle változat létezik, érdemes mindet kipróbálni! A kész hummuszt tetszés szerint sárgarépa hasábokkal, szeletekre vágott uborkával, pitával, bagettel és különféle kenyerekkel tálaljuk.
Minden konyhának megvan a saját hummusz receptje!