Kukoricás-gorgonzolás tortillakosárka
Kulináris utazás Mexikóba egyenesen a konyhánkból! Zöldséges, sajtos tortillakosárka recept akár hidegen, akár melegen fogyasztva, körettel vagy önmagában tálalva, ahogy szeretnénk.
Közepes nehézségű
4 személy
15 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Créatif Mexico Mix
1-2 alma
1 lilahagyma
10 dkg gorgonzola
2 tojássárgája
20 dkg natúr krémsajt
fél marék pucolt dió
1 csom. mini mozzarella
3 lap tortilla
1-2 alma
1 lilahagyma
10 dkg gorgonzola
2 tojássárgája
20 dkg natúr krémsajt
fél marék pucolt dió
1 csom. mini mozzarella
3 lap tortilla
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Créatif Mexico Mix
1-2 alma
1 lilahagyma
10 dkg gorgonzola
2 tojássárgája
20 dkg natúr krémsajt
fél marék pucolt dió
1 csom. mini mozzarella
3 lap tortilla
1-2 alma
1 lilahagyma
10 dkg gorgonzola
2 tojássárgája
20 dkg natúr krémsajt
fél marék pucolt dió
1 csom. mini mozzarella
3 lap tortilla
- lépés 1Felkockázzuk az almát és a lilahagymát, majd egy villa segítségével összetörjük a gorgonzolát és elkeverjük a krémsajttal, az apróra tört dióbéllel és a tojássárgájával.
- lépés 2Egy tálba öntjük a Mexico Mix tartalmát és az üres dobozunkkal köröket szaggatunk a tortilla felületéből. Az így kapott korongokat a muffinsütő mélyedéseibe helyezzük, és két kanál segítségével finoman belerétegezzük a tölteléket.
- lépés 3Először a sajtost, utána a Bonduelle Mexico Mixet és ismét a sajtos keveréket, majd mindegyik tetejére 1-1 mini mozzarellát rakunk. Előmelegített sütőben 10 percig sütjük, 140 °C-on.
- lépés 4Eközben elkészítjük a salátaköretet. A mandarinokat éles késsel megpucoljuk és a hártyák között óvatosan kifilézzük a tiszta mandarinhúst. A maradék tortilla darabokat apróbb elemekre vágjuk és forró serpenyőben lepirítjuk őket.
- lépés 5Az így kapott ropogós tésztatöretet és a lédús gyümölcsgerezdeket a vegyes zöldsalátára szórjuk, mindezt a forró kosárkák mellé tálalva.
- lépés 6A kosárkák hidegen is tökéletesek
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
BBQ csirkecomb kukoricás coleslaw salátával
Ízletes, saját készítésű BBQ szószban pácolt sült csirkecombok friss, ropogós kukoricás coleslaw-val tálalva. A recept szerint a coleslaw saláta ezúttal nem majonézzel készül, hanem nyári verzióban lime-os, mézes, olívaolajos öntettel.
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
Fedezze fel ezt is...