Pinterest

Kukoricás-gorgonzolás tortillakosárka

Kulináris utazás Mexikóba egyenesen a konyhánkból! Zöldséges, sajtos tortillakosárka recept akár hidegen, akár melegen fogyasztva, körettel vagy önmagában tálalva, ahogy szeretnénk.
Közepes nehézségű
4 személy
15 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Créatif Mexico Mix

1-2 alma

1 lilahagyma

10 dkg gorgonzola

2 tojássárgája

20 dkg natúr krémsajt

fél marék pucolt dió

1 csom. mini mozzarella

3 lap tortilla
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Créatif Mexico Mix

1-2 alma

1 lilahagyma

10 dkg gorgonzola

2 tojássárgája

20 dkg natúr krémsajt

fél marék pucolt dió

1 csom. mini mozzarella

3 lap tortilla

Termékajánlatunk a recepthez

Créatif MexicoCréatif Mexico
  1. lépés 1
    Felkockázzuk az almát és a lilahagymát, majd egy villa segítségével összetörjük a gorgonzolát és elkeverjük a krémsajttal, az apróra tört dióbéllel és a tojássárgájával.
  2. lépés 2
    Egy tálba öntjük a Mexico Mix tartalmát és az üres dobozunkkal köröket szaggatunk a tortilla felületéből. Az így kapott korongokat a muffinsütő mélyedéseibe helyezzük, és két kanál segítségével finoman belerétegezzük a tölteléket.
  3. lépés 3
    Először a sajtost, utána a Bonduelle Mexico Mixet és ismét a sajtos keveréket, majd mindegyik tetejére 1-1 mini mozzarellát rakunk. Előmelegített sütőben 10 percig sütjük, 140 °C-on.
  4. lépés 4
    Eközben elkészítjük a salátaköretet. A mandarinokat éles késsel megpucoljuk és a hártyák között óvatosan kifilézzük a tiszta mandarinhúst. A maradék tortilla darabokat apróbb elemekre vágjuk és forró serpenyőben lepirítjuk őket.
  5. lépés 5
    Az így kapott ropogós tésztatöretet és a lédús gyümölcsgerezdeket a vegyes zöldsalátára szórjuk, mindezt a forró kosárkák mellé tálalva.
  6. lépés 6
    A kosárkák hidegen is tökéletesek
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

  • BBQ csirkecomb kukoricás coleslaw salátával

    BBQ csirkecomb kukoricás coleslaw salátával

    Ízletes, saját készítésű BBQ szószban pácolt sült csirkecombok friss, ropogós kukoricás coleslaw-val tálalva. A recept szerint a coleslaw saláta ezúttal nem majonézzel készül, hanem nyári verzióban lime-os, mézes, olívaolajos öntettel.

  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.