Kukoricás-gorgonzolás tortillakosárka
Kulináris utazás Mexikóba egyenesen a konyhánkból! Zöldséges, sajtos tortillakosárka recept akár hidegen, akár melegen fogyasztva, körettel vagy önmagában tálalva, ahogy szeretnénk.
Közepes nehézségű
4 személy
15 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Créatif Mexico Mix
1-2 alma
1 lilahagyma
10 dkg gorgonzola
2 tojássárgája
20 dkg natúr krémsajt
fél marék pucolt dió
1 csom. mini mozzarella
3 lap tortilla
1-2 alma
1 lilahagyma
10 dkg gorgonzola
2 tojássárgája
20 dkg natúr krémsajt
fél marék pucolt dió
1 csom. mini mozzarella
3 lap tortilla
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Créatif Mexico Mix
1-2 alma
1 lilahagyma
10 dkg gorgonzola
2 tojássárgája
20 dkg natúr krémsajt
fél marék pucolt dió
1 csom. mini mozzarella
3 lap tortilla
1-2 alma
1 lilahagyma
10 dkg gorgonzola
2 tojássárgája
20 dkg natúr krémsajt
fél marék pucolt dió
1 csom. mini mozzarella
3 lap tortilla
- lépés 1Felkockázzuk az almát és a lilahagymát, majd egy villa segítségével összetörjük a gorgonzolát és elkeverjük a krémsajttal, az apróra tört dióbéllel és a tojássárgájával.
- lépés 2Egy tálba öntjük a Mexico Mix tartalmát és az üres dobozunkkal köröket szaggatunk a tortilla felületéből. Az így kapott korongokat a muffinsütő mélyedéseibe helyezzük, és két kanál segítségével finoman belerétegezzük a tölteléket.
- lépés 3Először a sajtost, utána a Bonduelle Mexico Mixet és ismét a sajtos keveréket, majd mindegyik tetejére 1-1 mini mozzarellát rakunk. Előmelegített sütőben 10 percig sütjük, 140 °C-on.
- lépés 4Eközben elkészítjük a salátaköretet. A mandarinokat éles késsel megpucoljuk és a hártyák között óvatosan kifilézzük a tiszta mandarinhúst. A maradék tortilla darabokat apróbb elemekre vágjuk és forró serpenyőben lepirítjuk őket.
- lépés 5Az így kapott ropogós tésztatöretet és a lédús gyümölcsgerezdeket a vegyes zöldsalátára szórjuk, mindezt a forró kosárkák mellé tálalva.
- lépés 6A kosárkák hidegen is tökéletesek
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Sonkás-kukoricás frittata
Finom, olcsó, ráadásul könnyen elkészíthető recept! A tojásos lepénybe ezúttal párolt póréhagyma, főtt sonka, kukorica és friss petrezselyem került, amely könnyen tárolható, így másnapra is tökéletes.
Egyedényes babos tészta
Krémes tészta fehérbabbal és brokkolival, amelynek különlegessége, hogy az egész étel egyetlen lábosban készül el. Egyszerű és nagyszerű recept.
Fedezze fel ezt is...