Pinterest

Kukoricás-garnélás burgonya röszti

Szeretnénk lenyűgözni a vendégeinket egy csodás recepttel? A kívül ropogósra pirított, belül omlós rösztik a garnéla és a kukorica édeskés ízével mindenki tetszését el fogják nyerni.
Közepes nehézségű
3 személy
60 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica

70 dkg burgonya

25 dkg mélyhűtött garnéla vagy koktélrák

2 tojás

4 ek. liszt

3 szál újhagyma

1 csokor petrezselyem



bors

olaj
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica

70 dkg burgonya

25 dkg mélyhűtött garnéla vagy koktélrák

2 tojás

4 ek. liszt

3 szál újhagyma

1 csokor petrezselyem



bors

olaj
  1. lépés 1
    A garnélát olvasszuk ki és töröljük szárazra.
  2. lépés 2
    Sós vízben tegyük fel főni az egész héjas burgonyát, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Hámozzuk meg és törjük át.
  3. lépés 3
    Adjuk a leszűrt kukoricát, a garnélát (ha nagyobbak, vágjuk kisebb darabokra), az apróra felkarikázott újhagymát és az aprított petrezselymet a burgonyához. Adjuk hozzá a lisztet és a tojásokat is. Sózzuk, borsozzuk és keverjük alaposan össze.
  4. lépés 4
    Formázzunk a masszából nagyobb pogácsákat és serpenyőben, közepesen alacsony lángon, kevés olajon süssük aranybarnára mindkét oldalát.