1. >Receptek
  2. >Kukoricás-garnélás burgonya röszti

Kukoricás-garnélás burgonya röszti

Szeretnénk lenyűgözni a vendégeinket egy csodás recepttel? A kívül ropogósra pirított, belül omlós rösztik a garnéla és a kukorica édeskés ízével mindenki tetszését el fogják nyerni.
Közepes nehézségű
3-4 személy
60 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica

70 dkg burgonya

25 dkg mélyhűtött garnéla vagy koktélrák

2 tojás

4 ek. liszt

3 szál újhagyma

1 csokor petrezselyem



bors

olaj
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Gold csemegekukorica

70 dkg burgonya

25 dkg mélyhűtött garnéla vagy koktélrák

2 tojás

4 ek. liszt

3 szál újhagyma

1 csokor petrezselyem



bors

olaj
  1. lépés 1
    A garnélát olvasszuk ki és töröljük szárazra.
  2. lépés 2
    Sós vízben tegyük fel főni az egész héjas burgonyát, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni. Hámozzuk meg és törjük át.
  3. lépés 3
    Adjuk a leszűrt kukoricát, a garnélát (ha nagyobbak, vágjuk kisebb darabokra), az apróra felkarikázott újhagymát és az aprított petrezselymet a burgonyához. Adjuk hozzá a lisztet és a tojásokat is. Sózzuk, borsozzuk és keverjük alaposan össze.
  4. lépés 4
    Formázzunk a masszából nagyobb pogácsákat és serpenyőben, közepesen alacsony lángon, kevés olajon süssük aranybarnára mindkét oldalát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Húsos lencse chili

    A méltán népszerű chilis bab mintájára készült izgalmas fogás. Mély ízű, fűszeres, mexikói ízek sok-sok lencsével és darált hússal, pont, ahogy szeretjük, mégis kicsit új formában. Mellé friss kenyeret vagy rizst kínáljunk, tejföllel a tetején.

  • Padlizsános csicseriborsó ragu tojással

    Készítsünk a megszokottól eltérő csicseriborsó ragut! Melegítsük össze a Bon Menu Marocco csicseribo...

  • Karácsonyi pulykarolád borsópürével

    A pulykarolád tökéletes karácsonyi vacsora, ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. A kiklopfolt húsb...