Kukoricapüré grillezett garnélával
Bambusznyársra szúrt, sült rákok ízletes kukoricapürével a tengerparti nyári esték megidézéséhez. Elsőre szokatlannak tűnhet, de ígérjük, hogy nagyszerű ízkombináció ez a recept!
Közepes nehézségű
4 személy
25 perc
15 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
kis bambusznyársak
25 dkg előfőzött garnéla, fejtől megfosztva
2 citrom
2 dl olivaolaj
fél citrom leve
kakukkfű
2 préselt fokhagymagerezd
2 konzerv Bonduelle Gold csemegekukorica
2 dl tejszín
só
25 dkg előfőzött garnéla, fejtől megfosztva
2 citrom
2 dl olivaolaj
fél citrom leve
kakukkfű
2 préselt fokhagymagerezd
2 konzerv Bonduelle Gold csemegekukorica
2 dl tejszín
só
hozzávalók 4 személyre
kis bambusznyársak
25 dkg előfőzött garnéla, fejtől megfosztva
2 citrom
2 dl olivaolaj
fél citrom leve
kakukkfű
2 préselt fokhagymagerezd
2 konzerv Bonduelle Gold csemegekukorica
2 dl tejszín
só
25 dkg előfőzött garnéla, fejtől megfosztva
2 citrom
2 dl olivaolaj
fél citrom leve
kakukkfű
2 préselt fokhagymagerezd
2 konzerv Bonduelle Gold csemegekukorica
2 dl tejszín
só
- lépés 1Előzetesen vízbe áztatjuk a bambusznyársakat, nehogy lángra kapjanak a sütésnél. Ezt követően elkészítjük a pácot. Az olívaolajat elkeverjük a citromlével, a zúzott fokhagymával és a kakukkfűvel.
- lépés 2A garnélákat sorba felszúrjuk a nyársakra úgy, hogy mindegyik közé teszünk egy-egy citromgerezdet, majd egy tálba fektetve, a pácot ráöntve, 20 percig pihentetjük. Eközben a Gold kukoricát összeturmixoljuk a tejszínnel és 1-2 csipet sóval.
- lépés 3A pácidő leteltével forró grillre helyezzük a nyársakat, melyeknek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, majd a tálalás előtt felmelegített kukoricapüré mellé helyezzük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Töltött pizzagolyó paradicsomos mártogatóssal
Mozzarellával, sonkával és Créatif Olíva Mix-szel töltött pizzagolyó recept, körformába rendezve és megsütve. A sütés után a kör közepére paradicsomos-bazsalikomos-fokhagymás szósz kerül, ebbe lehet mártogatni a golyókat.
Fedezze fel ezt is...