Kukoricapüré grillezett garnélával
Bambusznyársra szúrt, sült rákok ízletes kukoricapürével a tengerparti nyári esték megidézéséhez. Elsőre szokatlannak tűnhet, de ígérjük, hogy nagyszerű ízkombináció ez a recept!
Közepes nehézségű
4 személy
25 perc
15 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
kis bambusznyársak
25 dkg előfőzött garnéla, fejtől megfosztva
2 citrom
2 dl olivaolaj
fél citrom leve
kakukkfű
2 préselt fokhagymagerezd
2 konzerv Bonduelle Gold csemegekukorica
2 dl tejszín
só
25 dkg előfőzött garnéla, fejtől megfosztva
2 citrom
2 dl olivaolaj
fél citrom leve
kakukkfű
2 préselt fokhagymagerezd
2 konzerv Bonduelle Gold csemegekukorica
2 dl tejszín
só
hozzávalók 4 személyre
kis bambusznyársak
25 dkg előfőzött garnéla, fejtől megfosztva
2 citrom
2 dl olivaolaj
fél citrom leve
kakukkfű
2 préselt fokhagymagerezd
2 konzerv Bonduelle Gold csemegekukorica
2 dl tejszín
só
25 dkg előfőzött garnéla, fejtől megfosztva
2 citrom
2 dl olivaolaj
fél citrom leve
kakukkfű
2 préselt fokhagymagerezd
2 konzerv Bonduelle Gold csemegekukorica
2 dl tejszín
só
- lépés 1Előzetesen vízbe áztatjuk a bambusznyársakat, nehogy lángra kapjanak a sütésnél. Ezt követően elkészítjük a pácot. Az olívaolajat elkeverjük a citromlével, a zúzott fokhagymával és a kakukkfűvel.
- lépés 2A garnélákat sorba felszúrjuk a nyársakra úgy, hogy mindegyik közé teszünk egy-egy citromgerezdet, majd egy tálba fektetve, a pácot ráöntve, 20 percig pihentetjük. Eközben a Gold kukoricát összeturmixoljuk a tejszínnel és 1-2 csipet sóval.
- lépés 3A pácidő leteltével forró grillre helyezzük a nyársakat, melyeknek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, majd a tálalás előtt felmelegített kukoricapüré mellé helyezzük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Kukoricás-garnélás rizottó
A klasszikus rizottó receptet ezúttal garnélával, szuperédes kukoricával és kaliforniai paprikával színesítettük, majd mascarponéval és parmezánnal krémesítettük, hogy fejedelmi, ellenállhatalan fogást kapjunk.
Fedezze fel ezt is...