Pinterest

Kukoricakrémleves sajtos karamellizált hagymás pirítóssal, sült bacon-nel

Könnyen variálható kukorica krémleves, ami egy kis plusz ötlettel önálló fogássá válik – és nem csak hideg napokon állja meg a helyét.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
40 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre

2 db Bonduelle Gold csemegekukorica

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1,5 dl tejszín

0,7 dl alaplé

4 szelet bacon

2 lilahagyma

15 dkg ementáli sajt

4-6 szelet kenyér

3 dkg vaj

1 ek barnacukor

2 ek balzsamecet

2 tk curry fűszerkeverék

petrezselyem

bors

olívaolaj

hozzávalók 4 személyre

2 db Bonduelle Gold csemegekukorica

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1,5 dl tejszín

0,7 dl alaplé

4 szelet bacon

2 lilahagyma

15 dkg ementáli sajt

4-6 szelet kenyér

3 dkg vaj

1 ek barnacukor

2 ek balzsamecet

2 tk curry fűszerkeverék

petrezselyem

bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Gold CsemegekukoricaGold Csemegekukorica
  1. lépés 1
    Egy lábosban melegítsünk kevés olívaolajat és dinszteljük meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Amikor megpuhult, adjuk hozzá a szeletelt fokhagymát, és kevergessük további 1-2 percig.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá a curry fűszerkeveréket, keverjük el, majd adjuk hozzá a leszűrt Gold csemegekukorica konzerveket.
  3. lépés 3
    Öntsük fel az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel és öntsük hozzá a tejszínt. Végül botmixerrel pürésítsük a levest.
  4. lépés 4
    A karamellizált hagymához egy serpenyőben melegítsünk kevés olívaolajat, adjuk hozzá a vékony félkarikákra vágott lilahagymákat, és kezdjük el párolni. Kis fokozaton kb. 20 percig pároljuk, néha keverjük meg. Amikor már összeesett és sötétebb színű lett, adjuk hozzá a cukrot és a balzsamecetet és főzzük még pár percig.
  5. lépés 5
    Kenjük meg a kenyérszeleteket vajjal, tegyünk a karamellizált hagymából a tetejére és reszeljünk rá sajtot, majd tegyük a sütőbe grill fokozatra és süssük, ameddig a sajt megolvad.
  6. lépés 6
    A bacon szeleteket tegyük hideg serpenyőbe, és így kezdjük el sütni, így van ideje kiolvadni a zsírjának, mielőtt megégne. Süssük ropogósra mindkét oldalát.
  7. lépés 7
    Tálalásnál a kimert kukoricakrémleves tetejére önthetünk egy kis tejszínt, törjünk kis darabokat a ropogósra sült bacon-ból, egy kevés petrezselyemmel is megszórhatjuk, mellé pedig kínáljuk a hagymás-sajtos pirítóst.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

  • Ananászos sült rizs

    Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.

  • Sütőben sült tonhalas-kukoricás tészta

    Sütőben sült tonhalas-kukoricás tészta

    Comfort food recept az egész családnak! Krémes, reszelt sajttal gazdagított besamelmártás, tonhal és édes kukorica tésztával összesütve, ropogós zsemlemorzsával a tetején.