Kukoricakrémleves sajtos karamellizált hagymás pirítóssal, sült bacon-nel
2 db Bonduelle Gold csemegekukorica
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejszín
0,7 dl alaplé
4 szelet bacon
2 lilahagyma
15 dkg ementáli sajt
4-6 szelet kenyér
3 dkg vaj
1 ek barnacukor
2 ek balzsamecet
2 tk curry fűszerkeverék
petrezselyem
só
bors
olívaolaj
2 db Bonduelle Gold csemegekukorica
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejszín
0,7 dl alaplé
4 szelet bacon
2 lilahagyma
15 dkg ementáli sajt
4-6 szelet kenyér
3 dkg vaj
1 ek barnacukor
2 ek balzsamecet
2 tk curry fűszerkeverék
petrezselyem
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Egy lábosban melegítsünk kevés olívaolajat és dinszteljük meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Amikor megpuhult, adjuk hozzá a szeletelt fokhagymát, és kevergessük további 1-2 percig.
- lépés 2Adjuk hozzá a curry fűszerkeveréket, keverjük el, majd adjuk hozzá a leszűrt Gold csemegekukorica konzerveket.
- lépés 3Öntsük fel az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel és öntsük hozzá a tejszínt. Végül botmixerrel pürésítsük a levest.
- lépés 4A karamellizált hagymához egy serpenyőben melegítsünk kevés olívaolajat, adjuk hozzá a vékony félkarikákra vágott lilahagymákat, és kezdjük el párolni. Kis fokozaton kb. 20 percig pároljuk, néha keverjük meg. Amikor már összeesett és sötétebb színű lett, adjuk hozzá a cukrot és a balzsamecetet és főzzük még pár percig.
- lépés 5Kenjük meg a kenyérszeleteket vajjal, tegyünk a karamellizált hagymából a tetejére és reszeljünk rá sajtot, majd tegyük a sütőbe grill fokozatra és süssük, ameddig a sajt megolvad.
- lépés 6A bacon szeleteket tegyük hideg serpenyőbe, és így kezdjük el sütni, így van ideje kiolvadni a zsírjának, mielőtt megégne. Süssük ropogósra mindkét oldalát.
- lépés 7Tálalásnál a kimert kukoricakrémleves tetejére önthetünk egy kis tejszínt, törjünk kis darabokat a ropogósra sült bacon-ból, egy kevés petrezselyemmel is megszórhatjuk, mellé pedig kínáljuk a hagymás-sajtos pirítóst.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Sütőben sült tonhalas-kukoricás tészta
Comfort food recept az egész családnak! Krémes, reszelt sajttal gazdagított besamelmártás, tonhal és édes kukorica tésztával összesütve, ropogós zsemlemorzsával a tetején.