Kukoricakrémleves sajtos karamellizált hagymás pirítóssal, sült bacon-nel
2 db Bonduelle Gold csemegekukorica
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejszín
0,7 dl alaplé
4 szelet bacon
2 lilahagyma
15 dkg ementáli sajt
4-6 szelet kenyér
3 dkg vaj
1 ek barnacukor
2 ek balzsamecet
2 tk curry fűszerkeverék
petrezselyem
só
bors
olívaolaj
2 db Bonduelle Gold csemegekukorica
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejszín
0,7 dl alaplé
4 szelet bacon
2 lilahagyma
15 dkg ementáli sajt
4-6 szelet kenyér
3 dkg vaj
1 ek barnacukor
2 ek balzsamecet
2 tk curry fűszerkeverék
petrezselyem
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Egy lábosban melegítsünk kevés olívaolajat és dinszteljük meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Amikor megpuhult, adjuk hozzá a szeletelt fokhagymát, és kevergessük további 1-2 percig.
- lépés 2Adjuk hozzá a curry fűszerkeveréket, keverjük el, majd adjuk hozzá a leszűrt Gold csemegekukorica konzerveket.
- lépés 3Öntsük fel az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel és öntsük hozzá a tejszínt. Végül botmixerrel pürésítsük a levest.
- lépés 4A karamellizált hagymához egy serpenyőben melegítsünk kevés olívaolajat, adjuk hozzá a vékony félkarikákra vágott lilahagymákat, és kezdjük el párolni. Kis fokozaton kb. 20 percig pároljuk, néha keverjük meg. Amikor már összeesett és sötétebb színű lett, adjuk hozzá a cukrot és a balzsamecetet és főzzük még pár percig.
- lépés 5Kenjük meg a kenyérszeleteket vajjal, tegyünk a karamellizált hagymából a tetejére és reszeljünk rá sajtot, majd tegyük a sütőbe grill fokozatra és süssük, ameddig a sajt megolvad.
- lépés 6A bacon szeleteket tegyük hideg serpenyőbe, és így kezdjük el sütni, így van ideje kiolvadni a zsírjának, mielőtt megégne. Süssük ropogósra mindkét oldalát.
- lépés 7Tálalásnál a kimert kukoricakrémleves tetejére önthetünk egy kis tejszínt, törjünk kis darabokat a ropogósra sült bacon-ból, egy kevés petrezselyemmel is megszórhatjuk, mellé pedig kínáljuk a hagymás-sajtos pirítóst.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Sütőben sült tonhalas-kukoricás tészta
Comfort food recept az egész családnak! Krémes, reszelt sajttal gazdagított besamelmártás, tonhal és édes kukorica tésztával összesütve, ropogós zsemlemorzsával a tetején.














