Klasszikus carbonara színes pennével
A klasszikus carbonara az egyik legkényeztetőbb tésztaétel, amit mindenki szeret. A szokásos spagetti helyett ezúttal viszont pennével tálaltuk, amely jobban felveszi a krémes, kényeztető tojásos szószt.
Könnyű
3 személy 
30 perc
 Hozzávalók
3 személyre
250 g penne
150 g kockázott bacon vagy pancetta
3 tojássárgája
1 gerezd fokhagyma
50 g parmezán
olívaolaj
só
bors
150 g kockázott bacon vagy pancetta
3 tojássárgája
1 gerezd fokhagyma
50 g parmezán
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 3 személyre
250 g penne
150 g kockázott bacon vagy pancetta
3 tojássárgája
1 gerezd fokhagyma
50 g parmezán
olívaolaj
só
bors
150 g kockázott bacon vagy pancetta
3 tojássárgája
1 gerezd fokhagyma
50 g parmezán
olívaolaj
só
bors
- lépés 1A pennét főzzük meg a csomagoláson jelzett módon. A főzővízből tegyünk félre 1 dl-t.
 - lépés 2A vöröslencse pennét főzzük meg a csomagoláson jelzett módon. A főzővízből tegyünk félre 1 dl-t.
 - lépés 3A fokhagymát hámozzuk meg és a tenyerünkkel vagy a kés lapjával csapjunk rá, hogy kissé összetörjük.
 - lépés 4Öntsünk egy kevés olívaolajat egy serpenyőbe és tegyük bele a fokhagymát, melegítsük, pirítsuk pár percig, hogy az olaj átvegye az ízét, majd adjuk hozzá a bacont is. Kavargassuk, ameddig kissé megpirul.
 - lépés 5Vegyük ki a fokhagymát és öntsük a tésztát a serpenyőbe, keverjük jól össze.
 - lépés 6Vegyük le a serpenyőt a tűzről és adjuk hozzá a főzővíz felét, keverjük meg, majd öntsük hozzá a tojásos keveréket, keverjük jól össze ismét. Adjunk még főzővizet hozzá, hogy szépen bevonja a krémes szósz a tésztát.
 - lépés 7Az elkészült penne carbonarat tálaláskor szórjuk meg parmezánnal és frissen őrölt borssal.
 
Fedezze fel ezt is...













