Kuszkusz saláta aszalt gyümölcsökkel és csicseriborsóval
Különböző textúrákkal és édes-sós ízekkel játszó saláta recept a keleties ízek, valamint a csicseriborsó szerelmeseinek. A kuszkusz ráadásul nagyon egészséges gabonaféle, hamar elkészíthető és könnyen elérhető alapanyag.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
150 g kuszkusz
1 répa
½ kígyóuborka
1 fürt koktélparadicsom
1 kisebb lilahagyma
1 marék aszalt vörösáfonya
10 szem aszalt sárgabarack
3 ek. szeletelt mandula
1 narancs
1 csokor petrezselyem
250 ml víz
½ tk. őrölt fahéj
½ tk. őrölt rómaikömény
¼ tk. füstölt pirospaprika
1 tk. dijoni mustár
olívaolaj
só
bors
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
150 g kuszkusz
1 répa
½ kígyóuborka
1 fürt koktélparadicsom
1 kisebb lilahagyma
1 marék aszalt vörösáfonya
10 szem aszalt sárgabarack
3 ek. szeletelt mandula
1 narancs
1 csokor petrezselyem
250 ml víz
½ tk. őrölt fahéj
½ tk. őrölt rómaikömény
¼ tk. füstölt pirospaprika
1 tk. dijoni mustár
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
150 g kuszkusz
1 répa
½ kígyóuborka
1 fürt koktélparadicsom
1 kisebb lilahagyma
1 marék aszalt vörösáfonya
10 szem aszalt sárgabarack
3 ek. szeletelt mandula
1 narancs
1 csokor petrezselyem
250 ml víz
½ tk. őrölt fahéj
½ tk. őrölt rómaikömény
¼ tk. füstölt pirospaprika
1 tk. dijoni mustár
olívaolaj
só
bors
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab
150 g kuszkusz
1 répa
½ kígyóuborka
1 fürt koktélparadicsom
1 kisebb lilahagyma
1 marék aszalt vörösáfonya
10 szem aszalt sárgabarack
3 ek. szeletelt mandula
1 narancs
1 csokor petrezselyem
250 ml víz
½ tk. őrölt fahéj
½ tk. őrölt rómaikömény
¼ tk. füstölt pirospaprika
1 tk. dijoni mustár
olívaolaj
só
bors
- lépés 1A kuszkuszt tegyük egy tálba, adjunk hozzá egy nagy csipet sót és öntsük le a forró vízzel, keverjük át, majd fedjük le és hagyjuk állni 10 percig.
- lépés 2Csöpögtessük le a csicseriborsót és a vörösbabot és öntsük egy salátástálba.
- lépés 3A répát reszeljük le nagylyukú reszelőn, a paradicsomot felezzük, az uborkát vágjuk félkarikára, a lilahagymát kockázzuk, majd tegyük a tálba és adjuk hozzá a kockára vágott aszalt sárgabarackot és az aszalt vörösáfonyát is.
- lépés 4A kuszkuszt keverjük át egy villával, majd adjuk azt is a salátához.
- lépés 5A narancs levét keverjük ki a mustárral és a fűszerekkel, majd folyamatos keverés mellett csurgassunk hozzá olívaolajat. Sózzuk borsozzuk, majd öntsük a salátához. Óvatosan keverjük át az egész salátát.
- lépés 6A mandulát pirítsuk meg száraz serpenyőben, a petrezselymet vágjuk apróra és végül ezeket is adjuk a tálhoz.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Kukoricás babos burrito tál
A mexikói burrito most nem tortillába tekerve, hanem tálban kínálva kerül az asztalra Bon Menu Mexicana-val és kukoricás salsával. Mellé sült tortilla lap cikkelyeket kínáljunk. Izgalmas, színes, egyszerű, de változatos és teljesértékű saláta recept mindenkinek.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Fedezze fel ezt is...
















