Kéksajtos zellerkrémleves
A levesek krémes állagának eléréséhez semmi sem jobb, mint a kéksajt (gorgonzola, Roquefort, Auvergne kék, stb). Zellerrel párosítva még jobb ízhatást érhetünk el!
Könnyű
3 személy
20 perc
Hozzávalók




Hozzávalók
3 személyre
1 zeller
1 liter zöldség alaplé
2 burgonya
125 g kék sajt
1 ek tejszín
só, bors
1 liter zöldség alaplé
2 burgonya
125 g kék sajt
1 ek tejszín
só, bors
hozzávalók 3 személyre
1 zeller
1 liter zöldség alaplé
2 burgonya
125 g kék sajt
1 ek tejszín
só, bors
1 liter zöldség alaplé
2 burgonya
125 g kék sajt
1 ek tejszín
só, bors
- lépés 1Tegyük a hámozott és kockára vágott zellert 1 liter forrásban lévő zöldség alaplébe.
- lépés 2Adjuk hozzá a meghámozott és kockára vágott burgonyát. Főzzük 25 percig.
- lépés 3Adjunk hozzá 125 g kéksajtot (gorgonzola, Roquefort, stb.) és 1 evőkanál tejszínt. Alacsony fokozaton főzzük további 5 percig, majd turmixoljuk össze a levest.
- lépés 4Kóstoljuk meg és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Végül forrón tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Finn lazacleves zöldborsóval
Unod már a szokásos halászlevet? Idén karácsonykor készíts tejszínes-kapros ünnepi lazaclevest zöldborsóval. Pirított, vajas rozskenyérrel isteni finom!
Currywurst curry szószos babbal
Tegyük izgalmasabbá a berliniek kedvenc street food receptjét Bonduelle currys babbal és finom körítéssel. A kisütött, felszeletelt grillkolbászokat curry szószos fehérbabbal a tetején tálaljuk, mellé kis adag, apróra kockázott, friss zöldségekből összeállított salátát és grillezett pita szeleteket kínáljunk.
Kukoricás-mangós töltött saláta
Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós levelei tökéletes tortillaként szolgálnak, a sárgadinnyés-kukoricás töltelék pedig igazi felüdülést nyújt a legmelegebb nyári napokon!
Fedezze fel ezt is...