Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsályával, gombával
Könnyű karácsonyi quiche konyhakész tésztából. Egy kis salátával egyszerű, az alapanyagoktól mégis ünnepi fogás a karácsonyi asztalra.
Közepes nehézségű
4 személy 
90 perc
45 perc
 Hozzávalók
4 személyre
20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojássárgája
1 nagy csipet só
szükség szerint pár kanál hideg víz
a töltelékhez:
1 üveg Bonduelle Prémium egész gombafejek Mini
3 tojás
200 ml tejszín
60 g reszelt sajt
100 g füstölt sonka
néhány szál zsályalevél
só
bors
10 dkg vaj
1 tojássárgája
1 nagy csipet só
szükség szerint pár kanál hideg víz
a töltelékhez:
1 üveg Bonduelle Prémium egész gombafejek Mini
3 tojás
200 ml tejszín
60 g reszelt sajt
100 g füstölt sonka
néhány szál zsályalevél
só
bors
hozzávalók 4 személyre
20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojássárgája
1 nagy csipet só
szükség szerint pár kanál hideg víz
a töltelékhez:
1 üveg Bonduelle Prémium egész gombafejek Mini
3 tojás
200 ml tejszín
60 g reszelt sajt
100 g füstölt sonka
néhány szál zsályalevél
só
bors
10 dkg vaj
1 tojássárgája
1 nagy csipet só
szükség szerint pár kanál hideg víz
a töltelékhez:
1 üveg Bonduelle Prémium egész gombafejek Mini
3 tojás
200 ml tejszín
60 g reszelt sajt
100 g füstölt sonka
néhány szál zsályalevél
só
bors
- lépés 1A tésztához öntsük egy nagy tálba a lisztet, adjuk hozzá a kockára vágott vajat, a tojássárgáját és a sót, majd gyúrjuk össze (ha úgy érezzük, nem akar összeállni, adjunk hozzá néhány kanál hideg vizet). Nem kell túl sokáig gyúrni, elég ha szépen összeáll. Utána tegyük a hűtőbe pihenni minimum fél órára.
- lépés 2Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- lépés 3A fél óra leteltével lisztezett deszkán nyújtsuk a piteformánknak megfelelő méretűre a tésztát, majd helyezzük a formába, a túllógó széleket vágjuk le. Béleljük ki sütőpaprírral a tésztát, majd öntsünk bele sütőbabot (vagy más erre alkalmas nehezéket), és így süssük elő a sütőbe 10-15 perc alatt.
- lépés 4Ezalatt egy tálban verjük fel a tojásokat a tejszínnel, sóval, borssal és keverjük hozzá a reszelt sajtot.
- lépés 5Az elősütött tésztára helyezzük el a darabokra vágott sonkát, a gombát, lassan öntsük rá a tojásos-tejszínes keveréket, majd díszítsük a tetejét (akár karácsonyfa alakban) a zsályalevelekkel.
- lépés 6Süssük 25-30 percen át 180 fokon.
- lépés 7Tálaljuk friss zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Moussaka- Mit szólnánk egy hús nélküli muszaka változathoz? A gomba és a lencse találkozása bizonyára megörvendezteti ízlelőbimbóinkat Görögország édes ízeit felidézve. 
- Gombás-spenótos lasagne- Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük. 
- Boros gombaleves- Ne csüggedjünk, ha nem kapunk friss gombát, mert konzerv vagy üveges zöldségből is készíthetünk ízletes krémlevest. Tejföllel és sajtos pirítóssal tálalva isteni fogás lesz belőle. Vigyázat, a recept fehérbort is tartalmaz! 
Fedezze fel ezt is...


















