Gombás-spenótos lasagne
Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
1/2 doboz lasange tészta
2 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek
20 dkg friss spenót
25 dkg mascarpone
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
fél liter tej
5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dkg parmezán
só
bors
szerecsendió
2 dkg vaj a tál kivajazásához
olívaolaj
2 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek
20 dkg friss spenót
25 dkg mascarpone
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
fél liter tej
5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dkg parmezán
só
bors
szerecsendió
2 dkg vaj a tál kivajazásához
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1/2 doboz lasange tészta
2 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek
20 dkg friss spenót
25 dkg mascarpone
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
fél liter tej
5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dkg parmezán
só
bors
szerecsendió
2 dkg vaj a tál kivajazásához
olívaolaj
2 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek
20 dkg friss spenót
25 dkg mascarpone
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
fél liter tej
5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dkg parmezán
só
bors
szerecsendió
2 dkg vaj a tál kivajazásához
olívaolaj
- lépés 1Vágjuk karikákra az újhagymát és egy kevés olívaolajon dinszteljük meg, majd dobjuk hozzá a leszűrt gombát, a spenótot és reszeljük hozzá a fokhagymát. Miután a spenótlevelek összeestek, sózzuk, borsozzuk és keverjük hozzá a mascarponét.
- lépés 2Készítsük el a besamel-mártást: olvasszuk fel a vajat egy lábosban, majd szórjuk bele a lisztet és keverjük el. A tejet több részletben öntsük hozzá, folyamatos keverés mellett. Akkor van kész, ha buborékok jelennek meg a tetején. Sózzuk, borsozzuk és szórjunk bele szerecsendiót is.
- lépés 3Egy hőálló tálat vajazzunk ki, öntsünk bele egy keveset a besamelből és erre helyezzük a lasagne lapokat. Erre jöhet egy adag a gombás raguból, egy kis besamel, majd újra a lasagne lapok, rá a ragu és besamel. Ismételjük még egyszer, majd a besamel tetejére már ne helyezzünk lasagne lapot, helyette reszeljük rá a parmezánt.
- lépés 4180 fokon süssük aranybarnára.
Fedezze fel ezt is...











