Pinterest

Gombás-spenótos lasagne

Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.
Hozzávalók
4 személyre
1/2 doboz lasange tészta

2 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek

20 dkg friss spenót

25 dkg mascarpone

2 szál újhagyma

2 gerezd fokhagyma

fél liter tej

5 dkg vaj

5 dkg liszt

5 dkg parmezán



bors

szerecsendió

2 dkg vaj a tál kivajazásához

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1/2 doboz lasange tészta

2 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek

20 dkg friss spenót

25 dkg mascarpone

2 szál újhagyma

2 gerezd fokhagyma

fél liter tej

5 dkg vaj

5 dkg liszt

5 dkg parmezán



bors

szerecsendió

2 dkg vaj a tál kivajazásához

olívaolaj
  1. lépés 1
    Vágjuk karikákra az újhagymát és egy kevés olívaolajon dinszteljük meg, majd dobjuk hozzá a leszűrt gombát, a spenótot és reszeljük hozzá a fokhagymát. Miután a spenótlevelek összeestek, sózzuk, borsozzuk és keverjük hozzá a mascarponét.
  2. lépés 2
    Készítsük el a besamel-mártást: olvasszuk fel a vajat egy lábosban, majd szórjuk bele a lisztet és keverjük el. A tejet több részletben öntsük hozzá, folyamatos keverés mellett. Akkor van kész, ha buborékok jelennek meg a tetején. Sózzuk, borsozzuk és szórjunk bele szerecsendiót is.
  3. lépés 3
    Egy hőálló tálat vajazzunk ki, öntsünk bele egy keveset a besamelből és erre helyezzük a lasagne lapokat. Erre jöhet egy adag a gombás raguból, egy kis besamel, majd újra a lasagne lapok, rá a ragu és besamel. Ismételjük még egyszer, majd a besamel tetejére már ne helyezzünk lasagne lapot, helyette reszeljük rá a parmezánt.
  4. lépés 4
    180 fokon süssük aranybarnára.