Boros gombaleves
Ne csüggedjünk, ha nem kapunk friss gombát, mert konzerv vagy üveges zöldségből is készíthetünk ízletes krémlevest. Tejföllel és sajtos pirítóssal tálalva isteni fogás lesz belőle. Vigyázat, a recept fehérbort is tartalmaz!
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
60 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
2 Bonduelle szeletelt csiperkegomba
1/2 szál póréhagyma
2 dl fehérbor
2 dl tejföl
7 dl zöldség alaplé
tárkony (friss vagy szárított)
1 ek kókuszzsír
só
1 Bonduelle egész csiperkegomba
pár szelet füstölt sajt
1-2 magos zsemle
1/2 szál póréhagyma
2 dl fehérbor
2 dl tejföl
7 dl zöldség alaplé
tárkony (friss vagy szárított)
1 ek kókuszzsír
só
1 Bonduelle egész csiperkegomba
pár szelet füstölt sajt
1-2 magos zsemle
hozzávalók 4 személyre
2 Bonduelle szeletelt csiperkegomba
1/2 szál póréhagyma
2 dl fehérbor
2 dl tejföl
7 dl zöldség alaplé
tárkony (friss vagy szárított)
1 ek kókuszzsír
só
1 Bonduelle egész csiperkegomba
pár szelet füstölt sajt
1-2 magos zsemle
1/2 szál póréhagyma
2 dl fehérbor
2 dl tejföl
7 dl zöldség alaplé
tárkony (friss vagy szárított)
1 ek kókuszzsír
só
1 Bonduelle egész csiperkegomba
pár szelet füstölt sajt
1-2 magos zsemle
- lépés 1A 2 üveg Bonduelle szeletelt gomba levét leszűrjük, majd forró serpenyőben megpirítjuk őket.
- lépés 2Hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát, sózzuk, kis dinsztelés után felöntjük 2 dl fehérborral, és lassú tüzön forrásig rotyogtatjuk.
- lépés 3Ezt követően felöntjük 2 dl zöldség alaplével, és alacsony hőfokon folytatjuk a főzést, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
- lépés 4Később krémesre turmixoljuk az egyveleget, megszórjuk tárkonnyal, hozzáadjuk a tejfölt és a maradék alaplevet.
- lépés 5Lassú tűzön kevergetve forrásig főzzük. Azonnal tálalható.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Gombás-spenótos lasagne
Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.
Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsályával, gombával
Könnyű karácsonyi quiche konyhakész tésztából. Egy kis salátával egyszerű, az alapanyagoktól mégis ünnepi fogás a karácsonyi asztalra.
Petrezselymes gombarizottó
A receptet követve isteni rizottót készíthetünk. A fehérborral pirított gomba pazar ízt, a petrezselymes vaj pedig selymességét ad az ételnek.
Fedezze fel ezt is...