Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsályával, gombával
Könnyű karácsonyi quiche konyhakész tésztából. Egy kis salátával egyszerű, az alapanyagoktól mégis ünnepi fogás a karácsonyi asztalra.
Közepes nehézségű
4 személy
90 perc
45 perc
Hozzávalók
4 személyre
20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojássárgája
1 nagy csipet só
szükség szerint pár kanál hideg víz
a töltelékhez:
1 üveg Bonduelle Prémium egész gombafejek Mini
3 tojás
200 ml tejszín
60 g reszelt sajt
100 g füstölt sonka
néhány szál zsályalevél
só
bors
10 dkg vaj
1 tojássárgája
1 nagy csipet só
szükség szerint pár kanál hideg víz
a töltelékhez:
1 üveg Bonduelle Prémium egész gombafejek Mini
3 tojás
200 ml tejszín
60 g reszelt sajt
100 g füstölt sonka
néhány szál zsályalevél
só
bors
hozzávalók 4 személyre
20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojássárgája
1 nagy csipet só
szükség szerint pár kanál hideg víz
a töltelékhez:
1 üveg Bonduelle Prémium egész gombafejek Mini
3 tojás
200 ml tejszín
60 g reszelt sajt
100 g füstölt sonka
néhány szál zsályalevél
só
bors
10 dkg vaj
1 tojássárgája
1 nagy csipet só
szükség szerint pár kanál hideg víz
a töltelékhez:
1 üveg Bonduelle Prémium egész gombafejek Mini
3 tojás
200 ml tejszín
60 g reszelt sajt
100 g füstölt sonka
néhány szál zsályalevél
só
bors
- lépés 1A tésztához öntsük egy nagy tálba a lisztet, adjuk hozzá a kockára vágott vajat, a tojássárgáját és a sót, majd gyúrjuk össze (ha úgy érezzük, nem akar összeállni, adjunk hozzá néhány kanál hideg vizet). Nem kell túl sokáig gyúrni, elég ha szépen összeáll. Utána tegyük a hűtőbe pihenni minimum fél órára.
- lépés 2Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- lépés 3A fél óra leteltével lisztezett deszkán nyújtsuk a piteformánknak megfelelő méretűre a tésztát, majd helyezzük a formába, a túllógó széleket vágjuk le. Béleljük ki sütőpaprírral a tésztát, majd öntsünk bele sütőbabot (vagy más erre alkalmas nehezéket), és így süssük elő a sütőbe 10-15 perc alatt.
- lépés 4Ezalatt egy tálban verjük fel a tojásokat a tejszínnel, sóval, borssal és keverjük hozzá a reszelt sajtot.
- lépés 5Az elősütött tésztára helyezzük el a darabokra vágott sonkát, a gombát, lassan öntsük rá a tojásos-tejszínes keveréket, majd díszítsük a tetejét (akár karácsonyfa alakban) a zsályalevelekkel.
- lépés 6Süssük 25-30 percen át 180 fokon.
- lépés 7Tálaljuk friss zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Moussaka
Mit szólnánk egy hús nélküli muszaka változathoz? A gomba és a lencse találkozása bizonyára megörvendezteti ízlelőbimbóinkat Görögország édes ízeit felidézve.
Gombás-spenótos lasagne
Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.
Boros gombaleves
Ne csüggedjünk, ha nem kapunk friss gombát, mert konzerv vagy üveges zöldségből is készíthetünk ízletes krémlevest. Tejföllel és sajtos pirítóssal tálalva isteni fogás lesz belőle. Vigyázat, a recept fehérbort is tartalmaz!
Fedezze fel ezt is...