Hideg rigatoni saláta garnélarákkal
Hideg tésztasaláta garnélával, zöldségekkel és krémes öntettel. Nagyszerű opció, ha különleges, könnyű ételre vágyunk.
Közepes nehézségű
2 személy
60 perc
20 perc
Hozzávalók
2 személyre
250 g rigatoni
1 evőkanál olívaolaj
1/2 csésze tejföl
1/2 csésze majonéz
1/4 csésze tormaszósz
2 evőkanál reszelt vöröshagyma
1 és 1/2 teáskanál só
3/4 teáskanál őrölt paprika
0,5 kg hámozott garnélarák
1 nagy uborka
3 szár zeller
1 evőkanál olívaolaj
1/2 csésze tejföl
1/2 csésze majonéz
1/4 csésze tormaszósz
2 evőkanál reszelt vöröshagyma
1 és 1/2 teáskanál só
3/4 teáskanál őrölt paprika
0,5 kg hámozott garnélarák
1 nagy uborka
3 szár zeller
hozzávalók 2 személyre
250 g rigatoni
1 evőkanál olívaolaj
1/2 csésze tejföl
1/2 csésze majonéz
1/4 csésze tormaszósz
2 evőkanál reszelt vöröshagyma
1 és 1/2 teáskanál só
3/4 teáskanál őrölt paprika
0,5 kg hámozott garnélarák
1 nagy uborka
3 szár zeller
1 evőkanál olívaolaj
1/2 csésze tejföl
1/2 csésze majonéz
1/4 csésze tormaszósz
2 evőkanál reszelt vöröshagyma
1 és 1/2 teáskanál só
3/4 teáskanál őrölt paprika
0,5 kg hámozott garnélarák
1 nagy uborka
3 szár zeller
- lépés 1Tegyük a rigatonit forrásban lévő sós vízbe, főzzük meg a csomagoláson található utasítás szerint.
- lépés 2Forrósítsuk fel az olívaolajat egy serpenyőben, és kb. 5 percig süssük a garnélákat, amíg rózsaszínűek lesznek, majd hagyjuk kihűlni.
- lépés 3Egy nagyobb tálban keverjük össze a tejfölt, a majonézt, a tormaszószt, a hagymát, majd ízesítsük sóval és borssal.
- lépés 4Vágjuk kockára az uborkát és a zellert, helyezzük egy tálba, majd alaposan keverjük össze a garnélával és a tésztával.
- lépés 5Tegyük a hűtőszekrénybe egy órára.
Fedezze fel ezt is...