Hideg rigatoni saláta garnélarákkal
Hideg tésztasaláta garnélával, zöldségekkel és krémes öntettel. Nagyszerű opció, ha különleges, könnyű ételre vágyunk.
Közepes nehézségű
2 személy
60 perc
20 perc
Hozzávalók
2 személyre
250 g rigatoni
1 evőkanál olívaolaj
1/2 csésze tejföl
1/2 csésze majonéz
1/4 csésze tormaszósz
2 evőkanál reszelt vöröshagyma
1 és 1/2 teáskanál só
3/4 teáskanál őrölt paprika
0,5 kg hámozott garnélarák
1 nagy uborka
3 szár zeller
1 evőkanál olívaolaj
1/2 csésze tejföl
1/2 csésze majonéz
1/4 csésze tormaszósz
2 evőkanál reszelt vöröshagyma
1 és 1/2 teáskanál só
3/4 teáskanál őrölt paprika
0,5 kg hámozott garnélarák
1 nagy uborka
3 szár zeller
hozzávalók 2 személyre
250 g rigatoni
1 evőkanál olívaolaj
1/2 csésze tejföl
1/2 csésze majonéz
1/4 csésze tormaszósz
2 evőkanál reszelt vöröshagyma
1 és 1/2 teáskanál só
3/4 teáskanál őrölt paprika
0,5 kg hámozott garnélarák
1 nagy uborka
3 szár zeller
1 evőkanál olívaolaj
1/2 csésze tejföl
1/2 csésze majonéz
1/4 csésze tormaszósz
2 evőkanál reszelt vöröshagyma
1 és 1/2 teáskanál só
3/4 teáskanál őrölt paprika
0,5 kg hámozott garnélarák
1 nagy uborka
3 szár zeller
- lépés 1Tegyük a rigatonit forrásban lévő sós vízbe, főzzük meg a csomagoláson található utasítás szerint.
- lépés 2Forrósítsuk fel az olívaolajat egy serpenyőben, és kb. 5 percig süssük a garnélákat, amíg rózsaszínűek lesznek, majd hagyjuk kihűlni.
- lépés 3Egy nagyobb tálban keverjük össze a tejfölt, a majonézt, a tormaszószt, a hagymát, majd ízesítsük sóval és borssal.
- lépés 4Vágjuk kockára az uborkát és a zellert, helyezzük egy tálba, majd alaposan keverjük össze a garnélával és a tésztával.
- lépés 5Tegyük a hűtőszekrénybe egy órára.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Fish and chips mentás zöldborsópürével
Mi jut eszünkbe Angliáról? Pub, ale, Mary Poppins, fish and chips....otthon is elkészíthetjük az angolok klasszikus, közkedvelt receptjét! Tálaljuk az apró rántotthal falatokat sültkrumplival és mentás zöldborsópürével.
Indiai babfőzelék
A bab rendkívül egészséges és ezernyi variációt készíthetünk belőle. Ennél a receptnél a magyar és az indiai konyha insiprálta ezt a pikáns, gazdag currys babfőzeléket.
Csőben sült pulykamell kukoricával
Ha gyors és megfizethető vacsorára vágyunk, a kukoricás-sajtos csőben sült pulykamell nyerő választás. Így még omlósabb és ízesebb lesz a hús, a tetején lévő ropogós sajt pedig tökéletesen megkoronázza a fogást.
Fedezze fel ezt is...