Pinterest

Grillezett zöldségsaláta csicseriborsóval

A saláták és a hüvelyesek egymás szövetségesei, színes és kiegyensúlyozott fogást biztosítanak. A fehérjében gazdag csicseriborsóhoz hasonlóan kerekebbé és még élvezetesebbé teszik a fogást.
Könnyű
4 személy
5 perc
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapuer csicseriborsó

1 cukkini

1 padlizsán

1 piros paprika

1 tk őrölt paprika

Néhány levél bazsalikom

fél citrom

2 ek olívaolaj

só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapuer csicseriborsó

1 cukkini

1 padlizsán

1 piros paprika

1 tk őrölt paprika

Néhány levél bazsalikom

fél citrom

2 ek olívaolaj

só, bors
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 230° C fokra. Csepegtessük és öblítsük le a csicseriborsót. Törölgessük meg szárazra, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Keverjünk össze egy tálban 1 ek olívaolajat, 1 tk paprikát, és egy kevéske sót és borsot.
  2. lépés 2
    Öntsük a csicseriborsóra, és keverjük össze a kezünkkel, hogy mindenhol alaposan befedjük őket. Süssük 20 percig, időközben egyszer-kétszer megkeverve, amíg a csicseriborsó aranyszínű és kissé ropogós lesz.
  3. lépés 3
    Közben mossuk meg a többi zöldségeket. Vágjuk a cukkinit és a padlizsánt vékony szeletekre anélkül, hogy meghámoznánk őket. Távolítsuk el a paprika magjait, majd azt is vágjuk vékony csíkokra.
  4. lépés 4
    Tegyük a zöldségeket a tepsire, csepegtessük rájuk a maradék olajat, és süssük kb. 25 percig, amíg a zöldségek enyhén meggrilleződnek. A zöldségeket és csicseriborsót megsüthetjük ugyanabbban a tepsiben, jól szétválasztva őket.
  5. lépés 5
    Keverjük össze a csicseriborsót és a zöldségeket. Fűszerezzük apróra vágott bazsalikommal, citromlével, és sóval, borssal. Melegen vagy hidegen tálaljuk.