Grillezett zöldségsaláta csicseriborsóval
A saláták és a hüvelyesek egymás szövetségesei, színes és kiegyensúlyozott fogást biztosítanak. A fehérjében gazdag csicseriborsóhoz hasonlóan kerekebbé és még élvezetesebbé teszik a fogást.
Könnyű
4 személy
5 perc
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapuer csicseriborsó
1 cukkini
1 padlizsán
1 piros paprika
1 tk őrölt paprika
Néhány levél bazsalikom
fél citrom
2 ek olívaolaj
só, bors
1 cukkini
1 padlizsán
1 piros paprika
1 tk őrölt paprika
Néhány levél bazsalikom
fél citrom
2 ek olívaolaj
só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapuer csicseriborsó
1 cukkini
1 padlizsán
1 piros paprika
1 tk őrölt paprika
Néhány levél bazsalikom
fél citrom
2 ek olívaolaj
só, bors
1 cukkini
1 padlizsán
1 piros paprika
1 tk őrölt paprika
Néhány levél bazsalikom
fél citrom
2 ek olívaolaj
só, bors
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 230° C fokra. Csepegtessük és öblítsük le a csicseriborsót. Törölgessük meg szárazra, és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Keverjünk össze egy tálban 1 ek olívaolajat, 1 tk paprikát, és egy kevéske sót és borsot.
- lépés 2Öntsük a csicseriborsóra, és keverjük össze a kezünkkel, hogy mindenhol alaposan befedjük őket. Süssük 20 percig, időközben egyszer-kétszer megkeverve, amíg a csicseriborsó aranyszínű és kissé ropogós lesz.
- lépés 3Közben mossuk meg a többi zöldségeket. Vágjuk a cukkinit és a padlizsánt vékony szeletekre anélkül, hogy meghámoznánk őket. Távolítsuk el a paprika magjait, majd azt is vágjuk vékony csíkokra.
- lépés 4Tegyük a zöldségeket a tepsire, csepegtessük rájuk a maradék olajat, és süssük kb. 25 percig, amíg a zöldségek enyhén meggrilleződnek. A zöldségeket és csicseriborsót megsüthetjük ugyanabbban a tepsiben, jól szétválasztva őket.
- lépés 5Keverjük össze a csicseriborsót és a zöldségeket. Fűszerezzük apróra vágott bazsalikommal, citromlével, és sóval, borssal. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
Fedezze fel ezt is...