Grillezett csirke saláta
Ez a frissítő saláta ideális könnyű munkahelyi ebédnek vagy gyors vacsorának. A narancsos-citromos, dijoni mustáros öntettel – amely remekül illik a spenóthoz és a lencséhez – tehetjük izgalmas fogássá.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
10 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
fél doboz Bonduelle Vapeur lencse
fél csirkemell
100 g bébispenót
100 g feta
1 csokor petrezselyem
2 kezeletlen héjú narancs
1 kezeletlen héjú citrom
2 ek méz
2 ek dijoni mustár
olívaolaj
kevés zöld fűszer, pl. kakukkfű
só
bors
fél csirkemell
100 g bébispenót
100 g feta
1 csokor petrezselyem
2 kezeletlen héjú narancs
1 kezeletlen héjú citrom
2 ek méz
2 ek dijoni mustár
olívaolaj
kevés zöld fűszer, pl. kakukkfű
só
bors
hozzávalók 4 személyre
fél doboz Bonduelle Vapeur lencse
fél csirkemell
100 g bébispenót
100 g feta
1 csokor petrezselyem
2 kezeletlen héjú narancs
1 kezeletlen héjú citrom
2 ek méz
2 ek dijoni mustár
olívaolaj
kevés zöld fűszer, pl. kakukkfű
só
bors
fél csirkemell
100 g bébispenót
100 g feta
1 csokor petrezselyem
2 kezeletlen héjú narancs
1 kezeletlen héjú citrom
2 ek méz
2 ek dijoni mustár
olívaolaj
kevés zöld fűszer, pl. kakukkfű
só
bors
- lépés 1A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és hintsük meg a friss zöldfűszerrel, majd 2 sütőpapír között egy sodrófával vagy klopfolóval óvatosan ütögessük, lapítsuk kb. 1 cm vastagra.
- lépés 2Forrósítsuk fel a grillserpenyőt és kevés olívaolajon, oldalanként 5-5 perc alatt grillezzük meg a csirkemellet. A húst igyekezzünk ne nagyon mozgatni közben, így szép csíkosra sül majd. Ha kész, 5 perc pihentetés után szeleteljük.
- lépés 3Készítsük el a dresszinget: egy kis tálba reszeljük bele 1 narancs héját és facsarjunk bele 4 ek levet is, majd a citrommal is tegyünk így: reszeljük bele a héját és facsarjunk bele 2 ek levet. Adjuk hozzá a mézet, majd a dijoni mustárt, kevés sót és borsot, végül 1 dl olívaolajat. Alaposan keverjük össze.
- lépés 4Készítsük el a salátát: a másik narancs héját egy éles késsel vágjuk le, úgy hogy a keserű, fehér részek ne maradjanak rajta, majd a narancshúst vágjuk karikára, ezeket pedig félbe vagy negyedekbe.
- lépés 5Egy tálon rendezzük el a spenótleveleket, helyezzük rá a csirkemell szeleteket, a narancs cikkeket, szórjuk meg a Bonduelle Vapeur lencsével, morzsoljuk rá a fetát és adjuk hozzá a friss petrezselymet is.
- lépés 6Végül tálalásnál locsoljuk meg a friss, citrusos dresszinggel és óvatosan forgassuk össze az egészet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Moussaka
Mit szólnánk egy hús nélküli muszaka változathoz? A gomba és a lencse találkozása bizonyára megörvendezteti ízlelőbimbóinkat Görögország édes ízeit felidézve.
Spárga saláta eperrel és quinoával
Itt az eperszezon! Kényeztessük magunkat egy könnyed, nyárias saláta recepttel! Zöld spárga, friss eper, krémes kecskesajt, lencse, rukkola, quinoa saláta és balzsamecetes-mentás öntet kombinációjával felejthetetlen ízeket kapunk.
Meleg lencsesaláta sült céklával
Télen sem kell lemondanunk a salátáról! Készítsünk sütőben sült édes gyökérzöldségeket lencsével, sós-krémes fetával, mandulával és zöldfűszeres joghurttal tálalva. Egészséges és jóleső zöldséges recept, amellyel feltölthetjük a vitaminkészletünket.
Fedezze fel ezt is...