Pinterest

Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével

Gyönyörű színű saláta recept a különleges ízek kedvelőinek! Kurkumás-currys sült karfiolrózsák lencsével, quinoával, tahinis-citromos öntettel, petrezselyemmel és gyorsan savanyított lilahagymával. Önálló fogásként is megállja a helyét.
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 kisebb fej karfiol

1 lilahagyma

120 g quinoa

1 csokor petrezselyem

1 citrom

2 ek. tahini

½ ek. kurkuma

½ ek. curry fűszerkeverék

1 tk. cukor



bors

olívaolaj

almaecet
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 kisebb fej karfiol

1 lilahagyma

120 g quinoa

1 csokor petrezselyem

1 citrom

2 ek. tahini

½ ek. kurkuma

½ ek. curry fűszerkeverék

1 tk. cukor



bors

olívaolaj

almaecet
  1. lépés 1
    Szeleteljük fel a hagymát vékony félkör alakban, majd tegyük egy befőttesüvegbe. Keverjünk össze 1,5 dl melegvizet, 2 ek. almaecettel egy nagy csipet sóval és a cukorral. Öntsük a hagymára és tegyük félre.
  2. lépés 2
    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. lépés 3
    A quinoát öblítsük jól át, majd kétszeres mennyiségű sós vízben főzzük meg 20 perc alatt, majd hagyjuk állni további 5 percig.
  4. lépés 4
    A karfiolt szedjük rózsáira és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Keverjük alaposan össze, majd terítsük szét a tepsin. Süssük 15 percig, majd szórjuk meg kurkumával és curry-vel, ismét keverjük el és süssük további 5-10 percig, ameddig aranybarna lesz.
  5. lépés 5
    Tegyük egy tálba a quinoát, a karfiolt és adjuk hozzá a lencsét, valamint az aprított petrezselymet. Végül adjuk hozzá a lecsöpögtetett lilahagymát is.
  6. lépés 6
    Keverjük ki a tahinit a citrom levével és egy kevés melegvízzel, majd öntsük a salátára.