Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével
Gyönyörű színű saláta recept a különleges ízek kedvelőinek! Kurkumás-currys sült karfiolrózsák lencsével, quinoával, tahinis-citromos öntettel, petrezselyemmel és gyorsan savanyított lilahagymával. Önálló fogásként is megállja a helyét.
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
25 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 kisebb fej karfiol
1 lilahagyma
120 g quinoa
1 csokor petrezselyem
1 citrom
2 ek. tahini
½ ek. kurkuma
½ ek. curry fűszerkeverék
1 tk. cukor
só
bors
olívaolaj
almaecet
1 kisebb fej karfiol
1 lilahagyma
120 g quinoa
1 csokor petrezselyem
1 citrom
2 ek. tahini
½ ek. kurkuma
½ ek. curry fűszerkeverék
1 tk. cukor
só
bors
olívaolaj
almaecet
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 kisebb fej karfiol
1 lilahagyma
120 g quinoa
1 csokor petrezselyem
1 citrom
2 ek. tahini
½ ek. kurkuma
½ ek. curry fűszerkeverék
1 tk. cukor
só
bors
olívaolaj
almaecet
1 kisebb fej karfiol
1 lilahagyma
120 g quinoa
1 csokor petrezselyem
1 citrom
2 ek. tahini
½ ek. kurkuma
½ ek. curry fűszerkeverék
1 tk. cukor
só
bors
olívaolaj
almaecet
- lépés 1Szeleteljük fel a hagymát vékony félkör alakban, majd tegyük egy befőttesüvegbe. Keverjünk össze 1,5 dl melegvizet, 2 ek. almaecettel egy nagy csipet sóval és a cukorral. Öntsük a hagymára és tegyük félre.
- lépés 2Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- lépés 3A quinoát öblítsük jól át, majd kétszeres mennyiségű sós vízben főzzük meg 20 perc alatt, majd hagyjuk állni további 5 percig.
- lépés 4A karfiolt szedjük rózsáira és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Keverjük alaposan össze, majd terítsük szét a tepsin. Süssük 15 percig, majd szórjuk meg kurkumával és curry-vel, ismét keverjük el és süssük további 5-10 percig, ameddig aranybarna lesz.
- lépés 5Tegyük egy tálba a quinoát, a karfiolt és adjuk hozzá a lencsét, valamint az aprított petrezselymet. Végül adjuk hozzá a lecsöpögtetett lilahagymát is.
- lépés 6Keverjük ki a tahinit a citrom levével és egy kevés melegvízzel, majd öntsük a salátára.
Fedezze fel ezt is...












