Meleg lencsesaláta sült céklával
Télen sem kell lemondanunk a salátáról! Készítsünk sütőben sült édes gyökérzöldségeket lencsével, sós-krémes fetával, mandulával és zöldfűszeres joghurttal tálalva. Egészséges és jóleső zöldséges recept, amellyel feltölthetjük a vitaminkészletünket.
Közepes nehézségű
4 személy
25 perc
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
4 db kisebb cékla
4 szál sárgarépa
8 dkg feta
½ citrom
1 marék szeletelt mandula
2 dl görög joghurt
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
balzsamecet
só
bors
4 db kisebb cékla
4 szál sárgarépa
8 dkg feta
½ citrom
1 marék szeletelt mandula
2 dl görög joghurt
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
balzsamecet
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
4 db kisebb cékla
4 szál sárgarépa
8 dkg feta
½ citrom
1 marék szeletelt mandula
2 dl görög joghurt
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
balzsamecet
só
bors
4 db kisebb cékla
4 szál sárgarépa
8 dkg feta
½ citrom
1 marék szeletelt mandula
2 dl görög joghurt
1 csokor kapor
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
balzsamecet
só
bors
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- lépés 2Hámozzuk meg a répát és a céklát. A céklát hosszában vágjuk 6 cikkelyre, a répát pedig vágjuk félbe hosszában.
- lépés 3Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Süssük 30-40 percig, amíg megpuhulnak a zöldségek.
- lépés 4Ezidő alatt keverjük ki a joghurtot az apróra vágott kaporral és petrezselyemmel és a fél citrom levével. Továbbá pirítsuk meg a mandulát száraz serpenyőben.
- lépés 5Ha elkészültek a zöldségek, tegyük őket egy tálba, adjuk hozzá a lecsöpögtetett lencsét és morzsoljuk bele a fetát, majd adjuk hozzá a vágott mandulát. Locsoljuk meg olívaolajjal és balzsamecettel, végül sózzuk, borsozzuk.
- lépés 6Tálaláskor kínáljunk a saláta mellé a zöldfűszeres joghurtból
Fedezze fel ezt is...