Pinterest

Meleg lencsesaláta sült céklával

Télen sem kell lemondanunk a salátáról! Készítsünk sütőben sült édes gyökérzöldségeket lencsével, sós-krémes fetával, mandulával és zöldfűszeres joghurttal tálalva. Egészséges és jóleső zöldséges recept, amellyel feltölthetjük a vitaminkészletünket.
Közepes nehézségű
4 személy
25 perc
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

4 db kisebb cékla

4 szál sárgarépa

8 dkg feta

½ citrom

1 marék szeletelt mandula

2 dl görög joghurt

1 csokor kapor

1 csokor petrezselyem

olívaolaj

balzsamecet



bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

4 db kisebb cékla

4 szál sárgarépa

8 dkg feta

½ citrom

1 marék szeletelt mandula

2 dl görög joghurt

1 csokor kapor

1 csokor petrezselyem

olívaolaj

balzsamecet



bors
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. lépés 2
    Hámozzuk meg a répát és a céklát. A céklát hosszában vágjuk 6 cikkelyre, a répát pedig vágjuk félbe hosszában.
  3. lépés 3
    Tegyük őket sütőpapírral kibélelt tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Süssük 30-40 percig, amíg megpuhulnak a zöldségek.
  4. lépés 4
    Ezidő alatt keverjük ki a joghurtot az apróra vágott kaporral és petrezselyemmel és a fél citrom levével. Továbbá pirítsuk meg a mandulát száraz serpenyőben.
  5. lépés 5
    Ha elkészültek a zöldségek, tegyük őket egy tálba, adjuk hozzá a lecsöpögtetett lencsét és morzsoljuk bele a fetát, majd adjuk hozzá a vágott mandulát. Locsoljuk meg olívaolajjal és balzsamecettel, végül sózzuk, borsozzuk.
  6. lépés 6
    Tálaláskor kínáljunk a saláta mellé a zöldfűszeres joghurtból