Grillezett csirkemell csicseriborsós salátával
1 csirkemell filé
1 kisebb ananász
1 doboz bébi spenót
15 dkg áfonya
1 avokádó
10 dkg krémes kecskesajt
1 kisebb lilahagyma
olívaolaj
3 dkg vaj
balzsamecet
só
bors
1 csirkemell filé
1 kisebb ananász
1 doboz bébi spenót
15 dkg áfonya
1 avokádó
10 dkg krémes kecskesajt
1 kisebb lilahagyma
olívaolaj
3 dkg vaj
balzsamecet
só
bors
- lépés 1A csirkét vágjuk félbe, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben a vaj és olívaolaj keverékén süssük aranybarnára, majd pihentessük.
- lépés 2Az ananász két végét vágjuk le, majd hosszában körbe haladva vágjuk le a héját. Negyedeljük hosszában és vágjuk ki a kemény középső részét, szeleteljük fel. Egy forró grillserpenyőben grillezzük meg az ananászszeleteket.
- lépés 3A lilahagymát vágjuk kockára, az avokádót magozzuk ki és szeleteljük fel és tegyük salátástálba.
- lépés 4Adjuk hozzá a leöblített csicseriborsót, a spenótot, az áfonyát és az ananászt.
- lépés 5A csirkét vágjuk fel csíkokra és adjuk a salátához. Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal és balzsamecettel, majd finoman keverjük össze.
- lépés 6Morzsoljuk a tetejére a kecskesajtot.
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.
Grillezett padlizsán saláta csicseriborsóval
A krémes, grillezett padlizsán tökéletes alapanyaga egy könnyed salátának sok-sok petrezselyemmel, csicseriborsóval, koktélparadicsommal, fetával, lilahagymával, olívaolajos öntettel, és az egyik legizgalmasabb keleti fűszerrel, szumákkal megszórva. Látványos, ízekkel teli grill recept a nyári hónapok idején.