Pinterest

Görög tésztasaláta kukoricával

Görög ízekben tobzódó tésztaétel paradicsommal, fetával, lilahagymával, olajbogyóval, kukoricával, uborkával, illetve a görög konyhára jellemző fűszerekkel, oregánóval és mentával. Friss, nagyon egyszerűen elkészíthető nyári recept.
Könnyű
2 személy
20 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Inspirációk csemegekukorica

1 közepes kígyóuborka

15 dkg koktélparadicsom

1 kisebb lilahagyma

1 marék fekete olajbogyó

10 dkg feta

fél zacskó fusilli tészta

olívaolaj

vörösborecet



bors

friss vagy szárított oregánó
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Inspirációk csemegekukorica

1 közepes kígyóuborka

15 dkg koktélparadicsom

1 kisebb lilahagyma

1 marék fekete olajbogyó

10 dkg feta

fél zacskó fusilli tészta

olívaolaj

vörösborecet



bors

friss vagy szárított oregánó

Termékajánlatunk a recepthez

INSPIRÁCIÓK - CSEMEGEKUKORICAINSPIRÁCIÓK - CSEMEGEKUKORICA
  1. lépés 1
    Dobjuk lobogó sós vízbe a tésztát és főzzük készre.
  2. lépés 2
    Ezidő alatt félbevágjuk a paradicsomokat és felkockázzuk az uborkát, a lilahagymát vágjuk félbe és szeleteljük félhold alakúra.
  3. lépés 3
    Tegyük őket egy salátástálba, adjuk hozzá a leszűrt csemegekukoricát, az olajbogyót és a felkockázott fetát is.
  4. lépés 4
    Ha a tészta megfőtt szűrjük le és várjunk egy kicsit, ameddig langyosra hűl, majd adjuk a salátához.
  5. lépés 5
    Sózzuk és borsozzuk, adjuk hozzá az oregánót. Végül locsoljuk meg olívaolajjal és vörösborecettel és finoman keverjük össze.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Hajdina, uborka és reteksaláta

    Hajdina, uborka és reteksaláta

    A hajdina nagyon egészséges, ráadásul gluténmentes is! Többnyire liszt vagy palacsinta készül belőle, de ne feledkezzünk meg a diós ízű hajdinaszemekről se. Nagyon finom salátákban, például nyers retekkel és uborkával rendkívül jól kombinálható.

  • Snidlinges-kapros túrós rozskenyér falatkák

    Snidlinges-kapros túrós rozskenyér falatkák

    Reggelinek vagy baráti bruncholáshoz is kitűnő választás ez a skandináv stílusú szendvics, amit akár egy tavaszi piknikre is magunkkal vihetünk. Fogpiszkálóval átszúrva még parti falatkáknak is ideális. A krémes cottage cheese, a füstölt lazac és az uborka pikáns együttese harmonikus ízélményt ad.

  • Serpenyőben sütött melegszendvics pikáns mártással

    Serpenyőben sütött melegszendvics pikáns mártással

    A Húsvét után megmaradt sonka praktikus felhasználásának módja egy finom melegszendvics serpenyőben vajon megsütve - hozzá egy majonéz alapú mártást készíthetünk apróra vágott csemegeuborkával, kapribogyóval és snidlinggel.