Görög tésztasaláta kukoricával
1 közepes kígyóuborka
15 dkg koktélparadicsom
1 kisebb lilahagyma
1 marék fekete olajbogyó
10 dkg feta
fél zacskó fusilli tészta
olívaolaj
vörösborecet
só
bors
friss vagy szárított oregánó
1 közepes kígyóuborka
15 dkg koktélparadicsom
1 kisebb lilahagyma
1 marék fekete olajbogyó
10 dkg feta
fél zacskó fusilli tészta
olívaolaj
vörösborecet
só
bors
friss vagy szárított oregánó
- lépés 1Dobjuk lobogó sós vízbe a tésztát és főzzük készre.
- lépés 2Ezidő alatt félbevágjuk a paradicsomokat és felkockázzuk az uborkát, a lilahagymát vágjuk félbe és szeleteljük félhold alakúra.
- lépés 3Tegyük őket egy salátástálba, adjuk hozzá a leszűrt csemegekukoricát, az olajbogyót és a felkockázott fetát is.
- lépés 4Ha a tészta megfőtt szűrjük le és várjunk egy kicsit, ameddig langyosra hűl, majd adjuk a salátához.
- lépés 5Sózzuk és borsozzuk, adjuk hozzá az oregánót. Végül locsoljuk meg olívaolajjal és vörösborecettel és finoman keverjük össze.
Hajdina, uborka és reteksaláta
A hajdina nagyon egészséges, ráadásul gluténmentes is! Többnyire liszt vagy palacsinta készül belőle, de ne feledkezzünk meg a diós ízű hajdinaszemekről se. Nagyon finom salátákban, például nyers retekkel és uborkával rendkívül jól kombinálható.
Snidlinges-kapros túrós rozskenyér falatkák
Reggelinek vagy baráti bruncholáshoz is kitűnő választás ez a skandináv stílusú szendvics, amit akár egy tavaszi piknikre is magunkkal vihetünk. Fogpiszkálóval átszúrva még parti falatkáknak is ideális. A krémes cottage cheese, a füstölt lazac és az uborka pikáns együttese harmonikus ízélményt ad.
Serpenyőben sütött melegszendvics pikáns mártással
A Húsvét után megmaradt sonka praktikus felhasználásának módja egy finom melegszendvics serpenyőben vajon megsütve - hozzá egy majonéz alapú mártást készíthetünk apróra vágott csemegeuborkával, kapribogyóval és snidlinggel.