Pinterest

Gorgonzolás rigatoni rukkolával és dióval

Lágy tejszínes-gorgonzolás szósszal nyakonöntött színes rigatoni tészta, pirított dióval és friss rukkolalevelekkel teljessé téve a fogást.
Hozzávalók
3 személyre
250 g rigatoni

10 dkg gorgonzola

2 dl tejszín

5 dkg dió

3 dkg vaj

2 marék rukkola



bors
hozzávalók 3 személyre
250 g rigatoni

10 dkg gorgonzola

2 dl tejszín

5 dkg dió

3 dkg vaj

2 marék rukkola



bors
  1. lépés 1
    A rigatonit főzzük meg a csomagoláson megadott módon.
  2. lépés 2
    Közben olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, tördeljük bele a gorgonzolát és öntsük hozzá a tejszínt. Tekerjünk bele egy nagy adag frissen őrölt borsot és sózzuk, ha szükséges. Kevergessük, ameddig kissé besűrűsödik a szósz.
  3. lépés 3
    Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót, majd aprítsuk durvára.
  4. lépés 4
    Keverjük a tésztát a krémes szószba.
  5. lépés 5
    Tálaláskor adjuk hozzá a rukkolát és szórjuk meg a pirított dióval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Kukoricás tonhallal töltött burgonya

    Kukoricás tonhallal töltött burgonya

    Ki tudna ellenállni a héjában sült burgonyának? Még tovább fokozhatjuk az élvezeteket, ha olvadt vajjal és finom kukoricás-tonhalas töltelékkel tálaljuk, és máris kész az igazi komfort fogás! 

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET