Pinterest

Gorgonzolás rigatoni rukkolával és dióval

Lágy tejszínes-gorgonzolás szósszal nyakonöntött színes rigatoni tészta, pirított dióval és friss rukkolalevelekkel teljessé téve a fogást.
Könnyű
3 személy
25 perc
Hozzávalók
3 személyre
250 g rigatoni

10 dkg gorgonzola

2 dl tejszín

5 dkg dió

3 dkg vaj

2 marék rukkola



bors
hozzávalók 3 személyre
250 g rigatoni

10 dkg gorgonzola

2 dl tejszín

5 dkg dió

3 dkg vaj

2 marék rukkola



bors
  1. lépés 1
    A rigatonit főzzük meg a csomagoláson megadott módon.
  2. lépés 2
    Közben olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, tördeljük bele a gorgonzolát és öntsük hozzá a tejszínt. Tekerjünk bele egy nagy adag frissen őrölt borsot és sózzuk, ha szükséges. Kevergessük, ameddig kissé besűrűsödik a szósz.
  3. lépés 3
    Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót, majd aprítsuk durvára.
  4. lépés 4
    Keverjük a tésztát a krémes szószba.
  5. lépés 5
    Tálaláskor adjuk hozzá a rukkolát és szórjuk meg a pirított dióval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Plejskavica grill szendvics

    Plejskavica grill szendvics

    Tökéletes recept grillezős nyári estékre! A kétféle hússal készülő szerb plejskavicát grillezett kovászos kenyérszeletek között, barbeque szószos babbal, fetával, lilahagymával és ropogós salátával tálaljuk.

  • Kukoricás tonhallal töltött burgonya

    Kukoricás tonhallal töltött burgonya

    Ki tudna ellenállni a héjában sült burgonyának? Még tovább fokozhatjuk az élvezeteket, ha olvadt vajjal és finom kukoricás-tonhalas töltelékkel tálaljuk, és máris kész az igazi komfort fogás! 

  • Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!