Gorgonzolás rigatoni rukkolával és dióval
Lágy tejszínes-gorgonzolás szósszal nyakonöntött színes rigatoni tészta, pirított dióval és friss rukkolalevelekkel teljessé téve a fogást.
Könnyű
3 személy 
25 perc
 Hozzávalók
3 személyre
250 g rigatoni
10 dkg gorgonzola
2 dl tejszín
5 dkg dió
3 dkg vaj
2 marék rukkola
só
bors
10 dkg gorgonzola
2 dl tejszín
5 dkg dió
3 dkg vaj
2 marék rukkola
só
bors
hozzávalók 3 személyre
250 g rigatoni
10 dkg gorgonzola
2 dl tejszín
5 dkg dió
3 dkg vaj
2 marék rukkola
só
bors
10 dkg gorgonzola
2 dl tejszín
5 dkg dió
3 dkg vaj
2 marék rukkola
só
bors
- lépés 1A rigatonit főzzük meg a csomagoláson megadott módon.
 - lépés 2Közben olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, tördeljük bele a gorgonzolát és öntsük hozzá a tejszínt. Tekerjünk bele egy nagy adag frissen őrölt borsot és sózzuk, ha szükséges. Kevergessük, ameddig kissé besűrűsödik a szósz.
 - lépés 3Egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a diót, majd aprítsuk durvára.
 - lépés 4Keverjük a tésztát a krémes szószba.
 - lépés 5Tálaláskor adjuk hozzá a rukkolát és szórjuk meg a pirított dióval.
 
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Plejskavica grill szendvics
Tökéletes recept grillezős nyári estékre! A kétféle hússal készülő szerb plejskavicát grillezett kovászos kenyérszeletek között, barbeque szószos babbal, fetával, lilahagymával és ropogós salátával tálaljuk.
Kukoricás tonhallal töltött burgonya
Ki tudna ellenállni a héjában sült burgonyának? Még tovább fokozhatjuk az élvezeteket, ha olvadt vajjal és finom kukoricás-tonhalas töltelékkel tálaljuk, és máris kész az igazi komfort fogás!
Tzatziki uborkával és zöldalmával
Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!
Fedezze fel ezt is...
















