Gombával töltött pulykamell
Mutatós pulykaszeletek gombával, sajttal és sonkával töltve, amit melegen és hidegen is fogyaszthatunk. Az omlós hús mellé burgonyapürét vagy zöldsalátát ajánlunk köretnek.
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
12 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 üveg (280 gramm) Bonduelle prémium egész gombafejek
2 nagy, egyenként 25 dkg-os pulykamell
só
őrölt fekete bors
12 szelet pulykasonka
12 szelet trappista vagy füstölt sajt
12-14 vékony szelet füstölt, főtt császárszalonna
2 evőkanál olaj
2 nagy, egyenként 25 dkg-os pulykamell
só
őrölt fekete bors
12 szelet pulykasonka
12 szelet trappista vagy füstölt sajt
12-14 vékony szelet füstölt, főtt császárszalonna
2 evőkanál olaj
hozzávalók 4 személyre
1 üveg (280 gramm) Bonduelle prémium egész gombafejek
2 nagy, egyenként 25 dkg-os pulykamell
só
őrölt fekete bors
12 szelet pulykasonka
12 szelet trappista vagy füstölt sajt
12-14 vékony szelet füstölt, főtt császárszalonna
2 evőkanál olaj
2 nagy, egyenként 25 dkg-os pulykamell
só
őrölt fekete bors
12 szelet pulykasonka
12 szelet trappista vagy füstölt sajt
12-14 vékony szelet füstölt, főtt császárszalonna
2 evőkanál olaj
- lépés 1A pulykaszeleteket lapjában bevágjuk és kihajtjuk úgy, hogy egyenletes vastagságú szelet legyen belőle. Téglalap alakúra verjük, mindkét oldalukat megsózzuk, megborsozzuk.
- lépés 2Két nagyobb alufólialapot kiterítünk, enyhén megolajozzuk, és a császárszalonna szeleteket egymás mellé ráfektetjük úgy, hogy fölfelé nézzenek. Erre tesszük a pulykamellet, amire először sonka-, majd a sajtszeletek kerülnek. Felénk eső oldalukat egy csíkban a lecsöpögtetett gombafejekkel megrakjuk, majd a húst a fólia segítségével föltekerjük.
- lépés 3A fólia két végét ellentétes irányba csavarjuk, így a göngyölt hús szép hengres formájú lesz. Egy serpenyőben, közepesen erős lángon 12-14 percig sütjük, közben többször megforgatjuk, hogy minden oldala megsüljön.
- lépés 4Ha melegen tálaljuk, 4-5 percnyi pihentetés után a fóliából kibontjuk, a pecsenyét vastagabb szeletekre vágjuk, tányérra rakjuk. Burgonyapüré, vörösboros aszalt szilva, és lecsöpögtetett, vajon pirított gombafejek illenek köretnek hozzá.
- lépés 5Ha hidegen tálaljuk - szép hidegtál készíthető belőle - a fóliában hagyjuk kihűlni, és hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt kicsomagoljuk, 3-4 milliméter vastagon fölszeleteljük, tányérra rakjuk. Sok-sok zöldsalátával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Boros gombaleves
Ne csüggedjünk, ha nem kapunk friss gombát, mert konzerv vagy üveges zöldségből is készíthetünk ízletes krémlevest. Tejföllel és sajtos pirítóssal tálalva isteni fogás lesz belőle. Vigyázat, a recept fehérbort is tartalmaz!
Gombás-spenótos lasagne
Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.
Gombás-gorgonzolás tekercsek karamellizált hagymával
Telt, melengető ízű leveles tésztába töltött snack. Praktikus uzsonnára, de a sörkorcsolyának sem utolsó csigákat szinte bárki könnyedén elkészítheti bolti, konyhakész alapanyagból.
Fedezze fel ezt is...