Olaszos töltött cukkini hajók
Ez a cukkinihajó tökéletes példája annak, hogy egy húsos ételben is lehet dominánsabb a zöldség. Tökéletes választás, ha egy különleges, mégis viszonylag egyszerűen elkészíthető fogásra vágysz.
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek
3 közepes cukkini
30 dkg darált marhahús
4 db paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zacskó mozzarella
5 dkg parmezán
friss bazsalikom
szárított oregánó
olívaolaj
2 dl víz vagy alaplé
só
bors
3 közepes cukkini
30 dkg darált marhahús
4 db paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zacskó mozzarella
5 dkg parmezán
friss bazsalikom
szárított oregánó
olívaolaj
2 dl víz vagy alaplé
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek
3 közepes cukkini
30 dkg darált marhahús
4 db paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zacskó mozzarella
5 dkg parmezán
friss bazsalikom
szárított oregánó
olívaolaj
2 dl víz vagy alaplé
só
bors
3 közepes cukkini
30 dkg darált marhahús
4 db paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zacskó mozzarella
5 dkg parmezán
friss bazsalikom
szárított oregánó
olívaolaj
2 dl víz vagy alaplé
só
bors
- lépés 1Pucoljuk meg a paradicsomot: készítsünk elő egy tálat jéghideg vízzel. Vágjuk be a paradicsomok alján a héjat kereszt alakban és dobjuk forrásban lévő vízbe egy percre. Merjük át őket a hideg vízbe és hagyjuk kicsit lehűlni.
- lépés 2Vágjuk apróra a hagymát és dinszteljük meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát.
- lépés 3Adjuk hozzá a darálthúst és pirítsuk meg.
- lépés 4Húzzuk le a paradicsomok héját és kockázzuk fel a húsát. A gombával együtt adjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk és keverjük bele a szárított oregánót.
- lépés 5Öntsük fel az alaplével és főzzük kb. 30 percig, ameddig besűrűsödik.
- lépés 6Eközben vágjuk hosszában ketté a cukkinit és egy kanállal vájjuk ki a belsejét, majd sózzuk, borsozzuk.
- lépés 7Ha a ragu elkészült, kockázzuk bele a mozzarellát és keverjük bele az apróra vágott bazsalikomot.
- lépés 8Töltsük meg a cukkinit, csorgassunk rájuk egy kevés olívaolajat és reszeljünk rá parmezánt. 180 fokon süssük aranybarnára.rá parmezánt. 180 fokon süssük aranybarnára. Tálaláskor díszítsük friss bazsalikommal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Gombás-spenótos lasagne
Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.
Darált húsos, gombás-babos töltött batyu
Leveles tésztából készült háromszög alakú batyu recept darált húsos, gombás-babos töltelékkel. Tökéletes piknikre vagy uzsonnára, mivel jól szállítható. Friss salátával kiegészítve könnyű vacsorának is kiváló. Elkészítésében a gyerekek is segédkezhetnek.
Petrezselymes gombarizottó
A receptet követve isteni rizottót készíthetünk. A fehérborral pirított gomba pazar ízt, a petrezselymes vaj pedig selymességét ad az ételnek.
Fedezze fel ezt is...