Pinterest

Olaszos töltött cukkini hajók

Ez a cukkinihajó tökéletes példája annak, hogy egy húsos ételben is lehet dominánsabb a zöldség. Tökéletes választás, ha egy különleges, mégis viszonylag egyszerűen elkészíthető fogásra vágysz.
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek

3 közepes cukkini

30 dkg darált marhahús

4 db paradicsom

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 zacskó mozzarella

5 dkg parmezán

friss bazsalikom

szárított oregánó

olívaolaj

2 dl víz vagy alaplé



bors
hozzávalók 4 személyre
1 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek

3 közepes cukkini

30 dkg darált marhahús

4 db paradicsom

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 zacskó mozzarella

5 dkg parmezán

friss bazsalikom

szárított oregánó

olívaolaj

2 dl víz vagy alaplé



bors

Termékajánlatunk a recepthez

Prémium Szeletelt CsiperkegombaPrémium Szeletelt Csiperkegomba
  1. lépés 1
    Pucoljuk meg a paradicsomot: készítsünk elő egy tálat jéghideg vízzel. Vágjuk be a paradicsomok alján a héjat kereszt alakban és dobjuk forrásban lévő vízbe egy percre. Merjük át őket a hideg vízbe és hagyjuk kicsit lehűlni.
  2. lépés 2
    Vágjuk apróra a hagymát és dinszteljük meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá a darálthúst és pirítsuk meg.
  4. lépés 4
    Húzzuk le a paradicsomok héját és kockázzuk fel a húsát. A gombával együtt adjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk és keverjük bele a szárított oregánót.
  5. lépés 5
    Öntsük fel az alaplével és főzzük kb. 30 percig, ameddig besűrűsödik.
  6. lépés 6
    Eközben vágjuk hosszában ketté a cukkinit és egy kanállal vájjuk ki a belsejét, majd sózzuk, borsozzuk.
  7. lépés 7
    Ha a ragu elkészült, kockázzuk bele a mozzarellát és keverjük bele az apróra vágott bazsalikomot.
  8. lépés 8
    Töltsük meg a cukkinit, csorgassunk rájuk egy kevés olívaolajat és reszeljünk rá parmezánt. 180 fokon süssük aranybarnára.rá parmezánt. 180 fokon süssük aranybarnára. Tálaláskor díszítsük friss bazsalikommal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Gombás-spenótos lasagne

    Gombás-spenótos lasagne

    Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.

  • Darált húsos, gombás-babos töltött batyu

    Darált húsos, gombás-babos töltött batyu

    Leveles tésztából készült háromszög alakú batyu recept darált húsos, gombás-babos töltelékkel. Tökéletes piknikre vagy uzsonnára, mivel jól szállítható. Friss salátával kiegészítve könnyű vacsorának is kiváló. Elkészítésében a gyerekek is segédkezhetnek.

  • Petrezselymes gombarizottó

    Petrezselymes gombarizottó

    A receptet követve isteni rizottót készíthetünk. A fehérborral pirított gomba pazar ízt, a petrezselymes vaj pedig selymességét ad az ételnek.