Olaszos töltött cukkini hajók
Ez a cukkinihajó tökéletes példája annak, hogy egy húsos ételben is lehet dominánsabb a zöldség. Tökéletes választás, ha egy különleges, mégis viszonylag egyszerűen elkészíthető fogásra vágysz.
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek
3 közepes cukkini
30 dkg darált marhahús
4 db paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zacskó mozzarella
5 dkg parmezán
friss bazsalikom
szárított oregánó
olívaolaj
2 dl víz vagy alaplé
só
bors
3 közepes cukkini
30 dkg darált marhahús
4 db paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zacskó mozzarella
5 dkg parmezán
friss bazsalikom
szárított oregánó
olívaolaj
2 dl víz vagy alaplé
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 üveg Bonduelle Prémium szeletelt gombafejek
3 közepes cukkini
30 dkg darált marhahús
4 db paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zacskó mozzarella
5 dkg parmezán
friss bazsalikom
szárított oregánó
olívaolaj
2 dl víz vagy alaplé
só
bors
3 közepes cukkini
30 dkg darált marhahús
4 db paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zacskó mozzarella
5 dkg parmezán
friss bazsalikom
szárított oregánó
olívaolaj
2 dl víz vagy alaplé
só
bors
- lépés 1Pucoljuk meg a paradicsomot: készítsünk elő egy tálat jéghideg vízzel. Vágjuk be a paradicsomok alján a héjat kereszt alakban és dobjuk forrásban lévő vízbe egy percre. Merjük át őket a hideg vízbe és hagyjuk kicsit lehűlni.
- lépés 2Vágjuk apróra a hagymát és dinszteljük meg, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát.
- lépés 3Adjuk hozzá a darálthúst és pirítsuk meg.
- lépés 4Húzzuk le a paradicsomok héját és kockázzuk fel a húsát. A gombával együtt adjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk és keverjük bele a szárított oregánót.
- lépés 5Öntsük fel az alaplével és főzzük kb. 30 percig, ameddig besűrűsödik.
- lépés 6Eközben vágjuk hosszában ketté a cukkinit és egy kanállal vájjuk ki a belsejét, majd sózzuk, borsozzuk.
- lépés 7Ha a ragu elkészült, kockázzuk bele a mozzarellát és keverjük bele az apróra vágott bazsalikomot.
- lépés 8Töltsük meg a cukkinit, csorgassunk rájuk egy kevés olívaolajat és reszeljünk rá parmezánt. 180 fokon süssük aranybarnára.rá parmezánt. 180 fokon süssük aranybarnára. Tálaláskor díszítsük friss bazsalikommal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Gombás-spenótos lasagne
Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.
Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsályával, gombával
Könnyű karácsonyi quiche konyhakész tésztából. Egy kis salátával egyszerű, az alapanyagoktól mégis ünnepi fogás a karácsonyi asztalra.
Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Moussaka
Mit szólnánk egy hús nélküli muszaka változathoz? A gomba és a lencse találkozása bizonyára megörvendezteti ízlelőbimbóinkat Görögország édes ízeit felidézve.
Fedezze fel ezt is...