Pinterest

Darált húsos, gombás-babos töltött batyu

Leveles tésztából készült háromszög alakú batyu recept darált húsos, gombás-babos töltelékkel. Tökéletes piknikre vagy uzsonnára, mivel jól szállítható. Friss salátával kiegészítve könnyű vacsorának is kiváló. Elkészítésében a gyerekek is segédkezhetnek.
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab konzerv

1 üveg Bonduelle Prémium Szeletelt Gombafejek

20 dkg darált sertéshús

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

cayenne bors

1 tojássárgája

1 egész tojás

1 csokor petrezselyem

2 csomag leveles tészta

fekete szezámmag



bors

olaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab konzerv

1 üveg Bonduelle Prémium Szeletelt Gombafejek

20 dkg darált sertéshús

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

cayenne bors

1 tojássárgája

1 egész tojás

1 csokor petrezselyem

2 csomag leveles tészta

fekete szezámmag



bors

olaj
  1. lépés 1
    Egy serpenyőben dinszteljük meg egy kevés olajon az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a húst, az apróra vágott fokhagymát, a cayenne borsot, sózzuk és borsozzuk és pirítsuk készre.
  2. lépés 2
    Egy tálban keverjük össze a húsos keveréket a leszűrt gombával és a vörösbabbal, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és az apróra vágott petrezselymet is. Sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze alaposan.
  3. lépés 3
    A leveles tésztát görgessük ki és vágjuk 15x15 cm-es négyzeteket belőle.
  4. lépés 4
    Tegyünk egy-két evőkanálnyit a tészta közepére a töltelékből, majd hajtsuk félbe és nyomkodjuk le a széleit. A tetejét kenjünk meg a felvert egész tojással.
  5. lépés 5
    Végül szórjuk meg fekete szezámmaggal és süssük 180 fokon, ameddig aranybarna lesz.
  6. lépés 6
    Amíg sülnek a batyuk, készítsük el a második adagot is a másik levelestésztából. 12 db töltött batyut kapunk.