Fűszeres csicseriborsós taco
A tacot ezúttal fűszeres-paradicsomos csicseriborsó raguval töltjük meg, végül korianderrel szórjuk meg, majd lime-al és tejföllel tökéletesítjük ezt a marokkói beütésű receptet.
Közepes nehézségű
8 személy
45 perc
Hozzávalók
8 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 kisebb édesburgonya
1 piros kaliforniai paprika
15 dkg koktélparadicsom
2 kisebb lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér
1 jalapeno
8db taco-kagyló
2 ek. sűrített paradicsompüré
1 tk. őrölt római kömény
½ tk. füstölt pirospaprika
½ tk. cayenne bors
1 db fahéjrúd
görög joghurt
friss koriander
1 lime leve
só
bors
olívaolaj
1 kisebb édesburgonya
1 piros kaliforniai paprika
15 dkg koktélparadicsom
2 kisebb lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér
1 jalapeno
8db taco-kagyló
2 ek. sűrített paradicsompüré
1 tk. őrölt római kömény
½ tk. füstölt pirospaprika
½ tk. cayenne bors
1 db fahéjrúd
görög joghurt
friss koriander
1 lime leve
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 8 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 kisebb édesburgonya
1 piros kaliforniai paprika
15 dkg koktélparadicsom
2 kisebb lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér
1 jalapeno
8db taco-kagyló
2 ek. sűrített paradicsompüré
1 tk. őrölt római kömény
½ tk. füstölt pirospaprika
½ tk. cayenne bors
1 db fahéjrúd
görög joghurt
friss koriander
1 lime leve
só
bors
olívaolaj
1 kisebb édesburgonya
1 piros kaliforniai paprika
15 dkg koktélparadicsom
2 kisebb lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér
1 jalapeno
8db taco-kagyló
2 ek. sűrített paradicsompüré
1 tk. őrölt római kömény
½ tk. füstölt pirospaprika
½ tk. cayenne bors
1 db fahéjrúd
görög joghurt
friss koriander
1 lime leve
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Az egyik apróra vágott lilahagymát kezdjük el dinsztelni egy nagy serpenyőben, adjunk hozzá egy gerezd apróra vágott fokhagymát és reszeljük bele a gyömbért. Kevergessük 5 percig. Szórjuk hozzá az őrölt fűszereket, sózzuk, borsozzuk és kevergessük további pár percig.
- lépés 2Kockázzuk fel a kaliforniai paprikát és az édesburgonyát, majd adjuk a hagymás alaphoz.
- lépés 3Adjuk hozzá a paradicsompürét, a fahéjat és 1,5 dl vizet, majd fedő alatt főzzük, amíg a zöldségek majdnem készre puhulnak.
- lépés 4Ekkor adjuk hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót és a felezett koktélparadicsomot és főzzük, ameddig a paradicsom kissé összeesik.
- lépés 5Reszeljük le a megmaradt fokhagymát, majd keverjük ki a joghurtot a lime levével és a fokhagymával és sózzuk meg.
- lépés 6Szeleteljük fel a jalapenot, a másik lilahagymát kockázzuk fel.
- lépés 7Töltsük meg a taco-kat a zöldséges raguval. Kanalazzunk rájuk a joghurtból, szórjuk meg a lilahagymával és a jalapenoval, valamint a friss, aprított korianderrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.
Tavaszi csicseriborsó saláta főtt tojással
Sült édes és sima burgonya, sült lilahagyma, friss szívsaláta, csicseriborsó, zöldborsó és főtt tojás adja ennek az egészséges, tavaszi saláta receptnek az alapját. A színes és ropogós fogást könnyű, joghurtos öntettel kínáljuk.
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.
Fedezze fel ezt is...