Pinterest

Fűszeres csicseriborsós taco

A tacot ezúttal fűszeres-paradicsomos csicseriborsó raguval töltjük meg, végül korianderrel szórjuk meg, majd lime-al és tejföllel tökéletesítjük ezt a marokkói beütésű receptet.
Közepes nehézségű
8 személy
45 perc
Hozzávalók
8 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 kisebb édesburgonya

1 piros kaliforniai paprika

15 dkg koktélparadicsom

2 kisebb lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

2 cm gyömbér

1 jalapeno

8db taco-kagyló

2 ek. sűrített paradicsompüré

1 tk. őrölt római kömény

½ tk. füstölt pirospaprika

½ tk. cayenne bors

1 db fahéjrúd

görög joghurt

friss koriander

1 lime leve



bors

olívaolaj
hozzávalók 8 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 kisebb édesburgonya

1 piros kaliforniai paprika

15 dkg koktélparadicsom

2 kisebb lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

2 cm gyömbér

1 jalapeno

8db taco-kagyló

2 ek. sűrített paradicsompüré

1 tk. őrölt római kömény

½ tk. füstölt pirospaprika

½ tk. cayenne bors

1 db fahéjrúd

görög joghurt

friss koriander

1 lime leve



bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur CsicseriborsóVapeur Csicseriborsó
  1. lépés 1
    Az egyik apróra vágott lilahagymát kezdjük el dinsztelni egy nagy serpenyőben, adjunk hozzá egy gerezd apróra vágott fokhagymát és reszeljük bele a gyömbért. Kevergessük 5 percig. Szórjuk hozzá az őrölt fűszereket, sózzuk, borsozzuk és kevergessük további pár percig.
  2. lépés 2
    Kockázzuk fel a kaliforniai paprikát és az édesburgonyát, majd adjuk a hagymás alaphoz.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá a paradicsompürét, a fahéjat és 1,5 dl vizet, majd fedő alatt főzzük, amíg a zöldségek majdnem készre puhulnak.
  4. lépés 4
    Ekkor adjuk hozzá a lecsöpögtetett csicseriborsót és a felezett koktélparadicsomot és főzzük, ameddig a paradicsom kissé összeesik.
  5. lépés 5
    Reszeljük le a megmaradt fokhagymát, majd keverjük ki a joghurtot a lime levével és a fokhagymával és sózzuk meg.
  6. lépés 6
    Szeleteljük fel a jalapenot, a másik lilahagymát kockázzuk fel.
  7. lépés 7
    Töltsük meg a taco-kat a zöldséges raguval. Kanalazzunk rájuk a joghurtból, szórjuk meg a lilahagymával és a jalapenoval, valamint a friss, aprított korianderrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel

    Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel

    A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.

  • Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval

    Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval

    A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel, csicseriborsóval és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.

  • Tavaszi csicseriborsó saláta főtt tojással

    Tavaszi csicseriborsó saláta főtt tojással

    Sült édes és sima burgonya, sült lilahagyma, friss szívsaláta, csicseriborsó, zöldborsó és főtt tojás adja ennek az egészséges, tavaszi saláta receptnek az alapját. A színes és ropogós fogást könnyű, joghurtos öntettel kínáljuk.